Архів
Вівторок,
13 серпня 2019 року

№ 64 (19711)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Права людини — понад усе

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ має намір задіяти «поправку Магнітського» після Brexit.

Докладніше...
Під егідою США

ПЕРСЬКА ЗАТОКА. Для охорони цього морського регіону формується нова міжнародна коаліція.

Докладніше...
Ядерний інцидент

РОСІЯ. На полігоні в Архангельській області сталася аварія ракети із ядерним двигуном.

Докладніше...
Є новий уряд

ЛИТВА. Президент затвердив склад нового уряду.

Докладніше...
Спасибі бідним іноземцям

НІМЕЧЧИНА. Упродовж року чисельність населення зросла ще на 400 тисяч осіб.

Докладніше...
Рекорд довголіття

В ЯПОНІЇ середня тривалість життя досягла нового рекорд­ного рівня як у чоловіків, так і у жінок.

Докладніше...
Ціни ще як кусаються

ІСЛАНДІЯ виявилася найдорожчою країною Європи для проживання і мандрівок.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Українських добрив стало більше

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

ОДЕСЬКИЙ припортовий завод (ОПЗ) став до роботи після більш ніж річного простою. Розпочато переробку давальницької сировини від української компанії «АгроГазТрейдінг». Збільшення обсягів виробництва вітчизняного аміаку і карбаміду створить передумови для стабілізації ринку мінеральних добрив.

Біду принесло Дунаєм

У БОЛГРАДСЬКОМУ районі вживають заходів щодо профілактики африканської чуми свиней. Державна надзвичайна протиепізоотична комісія зобов’язала керівників та власників усіх свиногосподарств і ферм забезпечити їхню роботу в режимі підприємств «закритого типу» відповідно до ветеринарно-санітарних вимог. Як відомо, нещодавно дунайськими водами до берегів області принесло кілька туш свиней з ознаками загибелі від чуми. Очевидно, їх скинули в річку власники на території Румунії, де зафіксовані спалахи небезпечної інфекції.

Відмовляються від рідної домівки

ДЕВ’ЯТИРІЧНА дівчинка разом із восьмирічним братиком прийшла до поліцейської дільниці й попросила влаштувати їх до інтернату. Сказали, що додому повертатися категорично відмовляються, адже їхня мати пиячить, а вітчим постійно ображає. Малолітніх доставили до лікарні, а згодом влаштували у дитячий Центр соціальної реабілітації. Горе-подружжя притягується до відповідальності одразу за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Оце по-сусідськи

У ШВЕЙЦАРСЬКОМУ селищі Шебр встановили пам’ятник «Віз Тардане», присвячений засновникам села Шабо, що на Одещині. Як відомо, швейцарські переселенці під керівництвом Луї Тардане заснували це виноробне поселення у 1822 році. Один зі співвласників компанії Shabo Гіоргі Іукурідзе відвідав церемонію і подарував селищу Шебр лозу унікального сорту білого винограду Тельтов-куруку, який зберігся тільки в селищі Шабо. А на Одещину привіз лозу Chasselas, першу плантацію якої закладуть наступного року.

Сполучення портів суходолом

ВІД ОДЕСИ до портів Польщі й Литви запускається залізничне сполучення. Як повідомляють в АТ «Укрзалізниця», контейнерні поїзди з литовського портового міста Клайпеда курсуватимуть за новим напрямком «Клайпеда — Київ — Одеса». Також обговорюється можливість відкриття вантажних залізничних сполучень з іншими європейськими країнами. Наприклад, між Києвом, Харковом і Одесою, як стартовими точками, і польськими містами Гданськ, Варшава і Краків. Також у планах контейнерні перевезення між Одесою і Кишиневом.

Добра справа молодих

ПАРА молодих одеситів вирішила, що найкраща пам’ять про укладення шлюбу не лише святкування, а й добра справа. Тож попросили гостей не дарувати їм букети із живих рослин, а покласти в окрему скриньку суму, яку б витратили на їх придбання. Перед цим наречені відвідали Будинок малятка і дізнались, що там не вистачає літнього взуття для дітей. Майбутнє подружжя, порадившись із персоналом щодо моделей та розмірів, подарувало закладу 20 пар добротних сандалів.

Наживався на «дитячій темі»

КЕРІВНИКА однієї із сільрад викрито у корупції. Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо системи «відкатів», організованої чиновником. За укладення договорів на проведення капітального ремонту артезіанської свердловини та дитячого майданчика сільський голова зажадав від представника підприємства 10 відсотків від суми, наданої з бюджету. Під час отримання другої частини хабара чиновника затримали. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 3-ю ст. 368-ї ККУ (одержання хабара). Чиновнику загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Вибух у лікарні

У РОЗДІЛЬНЯНСЬКІЙ районній лікарні сталася трагедія в приміщенні харчоблоку. Загинули дві людини — чоловік 54 років і 44-річна жінка. Працівниця перебувала на роботі одна. Після того як чоловік увійшов і зачинив двері, пролунав вибух. Слідчо-оперативна група поліції, що прибула на місце трагедії, знайшла чеки від двох гранат, хоча люди чули лише один вибух. Поліцейські оточили будівлю, відвели людей на безпечну відстань і викликали вибухотехніків, які знешкодили гранату РГД-5, що була приведена в дію, але не вибухнула. Огляд показав, що вибухнула граната Ф-1, в результаті чого чоловік і жінка загинули. Чому і хто підірвав гранати, з’ясовує слідство.

Побажав залишитись невідомим

ЯКИЙСЬ благодійник своїми силами залатав глибоку яму на трасі Одеса — Рені між селами Василівка і Каракурт. Ця вибоїна давно вже стала злощасною для водіїв; тут трапилось чимало аварій, а деформованих коліс і не порахувати.

Не дочекавшись належної реакції від дорожньої служби, невідомий чоловік (може, й жінка), виконав ремонт самотужки. Поруч на узбіччі з’явилась табличка: «Що людина посіє, те й пожне», а в соціальних мережах і на форумах не втомлюються дякувати небайдужому незнайомцю.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Розпочинають роботу
Читати
Зобов’язали знизити
Читати
З екологією проблеми
Читати
Наркоплантація «під прикриттям»
Читати
Обороти вражають
Читати
Україна цікавить
Читати
Потрібні мільярди
Читати
Грати легально — тільки багатим
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове