Архів
Вівторок,
13 серпня 2019 року

№ 64 (19711)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Зверніть увагу

Ознаки нездорової печінки

Євгенія ОЛІЙНИК, гепатолог.

Печінка — важливий орган, який відповідає за фільтрацію крові, синтез вуглеводів та жирів і виведення токсинів. Експерти назвали кілька ознак, які свідчать, що печінка переповнена токсинами.

Нудота після їди. Якщо часто нудить після їди — то це означає, що якийсь внутрішній орган працює не на повну силу. Нудота, тяжкість у кишечнику та, як наслідок, загальне погане самопочуття після вживання жирної їжі сигналізують про проблеми функціонування саме печінки.

Втома й брак апетиту. Люди, що страждають від проблем із печінкою, часто скаржаться на безпричинну втому, загальну слабкість, відсутність апетиту.

«Кольорова» ознака. Проблеми з печінкою практично відразу даються взнаки й у туалеті. Якщо орган неправильно функціонує, то кал світлішає, а сеча, навпаки, темніє.

Біль у м’язах. Постійне відчуття болю в м’язах та суглобах, опухлі ноги й регулярні синці на тілі — симптоми інтоксикації печінки.

Свербіння тіла. Якщо ви не страждаєте від алергії, однак тіло не перестає свербіти, це може бути симптомом негараздів із печінкою. Шкіра може свербіти через застій жовчі. Так тіло реагує на токсини, які печінка не змогла вивести.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове