Архів
П’ятниця,
26 липня 2019 року

№ 59 (19706)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Пообіцяв Brexit восени

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Борис Джонсон офіційно став прем’єр-міністром.

Докладніше...
Підтвердив втручання

США. Втручання Росії в американські вибори 2016 року було широким і систематичним.

Докладніше...
Ядерний шантаж

ПІВНІЧНА КОРЕЯ здійснила запуск двох ракет малої дальності.

Докладніше...
Масштабні військові маневри

ЛИТВА і ЛАТВІЯ. На авіаційні бази цих країн уперше прибули найновітніші винищувачі ВПС США.

Докладніше...
Ляснув школяра — порушив закон

ФРАНЦІЯ. Парламент ухвалив закон «Про школу довіри», який забороняє фізично карати дітей.

Докладніше...
Підкинуть грошенят

МОЛДОВА. Після зміни влади в Кишиневі Євросоюз розморозив фінансову допомогу країні.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Режим тиші триває

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЯК ПОВІДОМЛЯЄ прес-центр штабу ООС, од початку чергового «хлібного перемир’я» 21 липня бойовики в цілому дотримуються сталого режиму припинення вогню. Відповідно, втрат з українського боку не зафіксовано. Втім, у вівторок, 23 липня, нерви у когось таки не витримали. «Сьогодні ворог один раз застосовував зброю по наших позиціях. Від 8.50 з напрямку окупованого села Нижнє Лозове противник протягом 10 хвилин вів прицільний обстріл із гранатометів та стрілецької зброї по наших захисниках населеного пункту Луганське», — поінформували в Міноборони України і додали, що втрат серед українських воїнів унаслідок ворожого обстрілу немає. Вогонь у відповідь наші військові не відкривали, неухильно дотримуючись всеохопного «режиму тиші». За даними розвідки, того дня внаслідок підриву на вибуховому пристрої три окупанти загинули, один дістав поранень.

Тихо і без утрат з обох сторін минула середа. Проте вже вранці четверга, 25 липня, ворог знову «ожив», порушивши безстрокову заборону на застосування будь-якої зброї. «В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив один обстріл позицій Об’єднаних сил: неподалік Причепилівки — з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета. Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець дістав поранення. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», — повідомили з цього приводу у штабі Операції.

Учора, 25 липня, до окупованих Донецька та Луганська прибули автомобілі 85-го конвою МНС РФ із «гуманітарною допомогою для жителів Донбасу». Про це повідомили тамтешні ЗМІ. За їхніми даними, загальна вага вантажу — 140 тонн. Нагадаємо: попередній «гумконвой» на Донбас Росія доправила торік 20 грудня. Тоді у складі «гуманіторної допомоги» були, як заявлялося, й новорічні подарунки. Проте які це «подарунки», можна тільки здогадуватися. Адже під виглядом не контрольованої українською стороною «допомоги» можна завозити будь-що, включно зі зброєю та боє­припасами. Зауважимо, що ще 2017-го на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений у справах США Гаррі Каміан наголошував, що російські «гумконвої» доводять факт участі РФ у конфлікті на Сході України.

До речі, МЗС України неодноразово вимагало від РФ припинити порушення українського суверенітету під приводом надання так званої гуманітарної допомоги. Та де там…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Iще трохи знизиться
Читати
Запаси — за планом
Читати
Квадратні метри дорожчають
Читати
Штрафами — по «зайцях»
Читати
Робота кипить
Читати
Віддають засуджених
Читати
Хочете «круті» — платіть
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове