Архів
Вівторок,
16 липня 2019 року

№ 56 (19703)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Курс на Захід збережеться

ЛИТВА. Склав присягу новий президент Гітанас Науседа.

Докладніше...
Вимагають вищих зарплат

ІСПАНІЯ. Через страйк скасували майже чотири сотні рейсів пасажирських поїздів.

Докладніше...
Розігрують «націоналістичну» карту

ПОЛЬЩА. У Вроцлаві місцева влада зупинила марш націоналістів через антиукраїнські гасла.

Докладніше...
Полювання на нелегалів

США. Президент Дональд Трамп оголосив про початок процесу депортації нелегальних мігрантів.

Докладніше...
Мовою погроз

ІЗРАЇЛЬ пригрозив Лівану «нищівним ударом».

Докладніше...
Сила проти сили

НІМЕЧЧИНА. Міністр оборони заявила про необхідність діалогу з Москвою з позиції сили.

Докладніше...
Побиті машини і затоплені вулиці

ПОРТУГАЛІЯ. Північний регіон оговтується від наслідків руйнівного буревію з градом.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Торішнього врожаю не буде

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

БЛИЗЬКО 930 тис. га ранніх зернових має бути зібрано в області. Наразі вже скошено і обмолочено майже половину з них — здебільшого на території південних районів. На жаль, через осінню посуху високих врожаїв нема, поки що жниварі отримують по 26-28 ц/га. У північній частині регіону вродило краще (34-38 ц/га), але й тут погода не посприяла аграріям — зашкодила літня спека. Тож на валовий збір минулого року очікувати не доводиться.

Адаптуємось до нового клімату

НЕПОДАЛІК Одеси, у Біляївському районі, кілька років успішно вирощують міні-ківі. Займається цим французька компанія Primland, яка має досвід у вирощуванні субтропічних ягід у Франції, Португалії, Іспанії, Італії. На Одещині ця екзотична продукція збирається із середини серпня до середини вересня та реалізується на ринках України і Європи. Німці, наприклад, вважають смак українських міні-ківі набагато кращим від португальських чи французьких.

Борги накопичуються

ЖИТЕЛІ краю заборгували за житлово-комунальні послуги чотири мільярди 146 мільйонів гривень. За інформацією обласного управління Державної служби статистики, у порівнянні із квітнем цього року борг зменшився на 286 мільйонів. Це пов’язано з тим, що люди потроху розраховуються за опалення — у холодний сезон одразу сплатити за все спожите тепло багатьом не під силу. Але попри це сума заборгованості більша, ніж була на цей період торік, майже на мільярд гривень. Тобто повністю розрахуватися за зиму жителі регіону не встигають — заборгованість накопичується із року в рік. Основну її частину становлять борги за газ (2,6 мільярда гривень). За опалення і гарячу воду мешканці області заборгували 612 мільйонів гривень, за електрику — 448 мільйонів. За останньою інформацією управління статистики, середня сума за послуги ЖКГ в краю в травні була 668 гривень. Рік тому вони обходились у 520 гривень.

Iз цінами все «стабільно»

ОДЕСЬКА залізниця підвищила вартість проїзду пасажирів у поїздах приміського сполучення в межах чотирьох областей обслуговування. Тарифи збільшені в середньому на 15,2% починаючи з 7 червня в межах Херсонської області та з 11 червня — у Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях. Вартість повного квитка в приміському сполученні відтепер на перших 5 км становить від 11 грн і до 50 грн на 320 км.

Знову неякісні харчі

46 ДІТЕЙ отруїлися у ДП «Оздоровчо-спортивний табір «Медик-2», що належить Державному університету медицини і фармації ім. Миколи Тестеміцану (м Кишинів), розташованому в смт Сергіївка Білгород-Дністровського району. Вихованці від семи до 14 років із симптомами отруєння доправлені до Білгород-Дністровської міської багатопрофільної лікарні та до інфекційного відділення центральної районної лікарні в селі Шабо. Розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху. Тиждень тому до Березанської ЦРЛ та Миколаївської обласної інфекційної лікарні з підозрою на кишкову інфекцію направлено 21 дитину і 1 дорослого, які постраждали у дитячому таборі «Салют», що у Коблевому.

Невже без подібних випадків організувати відпочинок дітей неможливо? Це ж не війна, що без втрат не буває...

Про шапку «доброго сусіда»

РОСІЯ п’ятий рік поспіль незаконно використовує надра дев’яти газових родовищ України. Заступник міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила про це в арбітражному трибуналі у справі проти РФ за порушення Конвенції ООН із морського права (UNCLOS) в Чорному і Азовському морях, а також у Керченській протоці. З весни 2014 року у нас викрадено понад дев’ять млрд кубометрів природного газу. Не по-сусідськи якось...

Відпочинок під охороною

НА ПЛЯЖАХ «Золотий берег», «Ланжерон», «Аркадія» і «Лузанівка» діють станції туристичної поліції. Як повідомляє відділ комунікацій поліції області, для роботи у цих поліцейських підрозділах залучено близько 500 правоохоронців — це військовослужбовці Національної гвардії України, працівники Управління патрульної поліції і батальйон поліції особливого призначення ГУНП. Відпочивальникам має бути спокійніше.

Повертаймось до рідного дому

МОНУМЕНТ лелекам постав на центральній площі села Бобрик Перший Любашівського району. Сільський голова Дмитро Бущан розповів, що на цьому місці раніше стояв пам’ятник Миколі Щорсу, героєві громадянської війни.

Кілька років тому його передали парку радянських скульптур в етнографічній садибі «Фрумушика-Нова», що у Тарутинському районі. На відкритті нової скульптури її автор, місцевий художник Федір Шевченко, зазначив, що ці лелеки нагадуватимуть уродженцям краю, які вилетіли з рідного гнізда, що потрібно частіше повертатися додому, щоб не переривалася нитка, яка пов’язує покоління.

Iз запасників музею

ОДЕСЬКИЙ художній музей відновив іконну залу. Завдяки спеціальному освітленню добре відтінюються теплі тони і золоті деталі ікон. Експозиція представлена різними школами, а деякі роботи, які раніше зберігалися в запасниках музею, виставлені для огляду вперше. Найціннішими експонатами вважаються роботи майстрів кола Діонісія, старообрядницькі липованські ікони, створені в Бессарабії і на південному заході України. Також експозиція містить зразки західноукраїнської ікони, за якими можна простежити проникнення бароко до українського іконопису.

Аномальний град

МЕШКАНЦІ міста Арциз стали свідками незвичайного природного явища. Під час зливи з грозою випав град химерної форми. Фрагменти льоду, що падали з неба разом із дощем, нагадували розплющений волоський горіх із шипами, обриси замороженої медузи, льодяні зірки. Ніхто при цьому не постраждав, а ось у свідків це явище викликало незабутній подив.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори наближаються
Читати
«Тінь» розсіюється
Читати
Наздоганяли Президента
Читати
Які найнадійніші
Читати
Поштовики знову стають у позу
Читати
На гачку
Читати
Розробляють надра
Читати
Хабарі за оренду
Читати





— Я зібрав вас, щоб поставити задачу: наближається оновлення всіх органів влади... Усі перефарбовуємося у білий колір!

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове