Архів
Вівторок,
16 липня 2019 року

№ 56 (19703)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Ще бабуся так робила

Від головного болю

Катерина ЛУК’ЯНОВА.

СТАРОВИННИЙ спосіб лікування головного болю мені передала бабуся Текля. Це прикладання до болючого місця компресу зі свіжого розім’ятого капустяного листка або сирої картоплі, попередньо натертої чи нарізаної скибочками. У капустяному й картопляному соках багато іонів калію, який нормалізує судинний і м’язовий тонус і тим самим знімає біль. Можна використовувати кислу капусту, попередньо відтиснуту й загорнуту в марлю. Одночасно добре випити півсклянки капустяного соку.

За стійкого головного болю допомагають мокрі шкарпетки. На ніч їх намочують у холодній воді, добре викручують, а зверху надягають ще пару сухих. Процедуру повторюють сім днів поспіль.

А ще від головного болю багатьом допомагає свіжозаварений (як чорний, так і зелений) гарячий солодкий чай із лимоном. А також чай з м’ятою: 1/3 столової ложки м’яти перцевої залити склянкою гарячої води. 15 хвилин тримати на водяній бані, злегка помішуючи, перецідити й пити теплим по половині чи третині склянки 2-3 рази на день за 15 хвилин до їди.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове