Архів
Вівторок,
16 липня 2019 року

№ 56 (19703)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Є така недуга

Синдром Маршалла

Володимир ГУРТОВИЙ,

невролог.

Це досить рідкісне захворювання, яке має автоімунний характер і спостерігається в дітей до шести років. Особливістю недуги є те, що вона проявляється періодично й між нападами зовсім про себе не нагадує.

ЗА СИНДРОМУ Маршалла в дитини періодично підвищується температура тіла до 40 градусів, спостерігається лихоманка, запалення глотки, мигдаликів і порожнини рота. Хвороба дається взнаки нападами, при цьому не можна точно визначити, коли ж буде наступний. Жодні профілактичні заходи за синдрому Маршалла не допомагають.

Причини цього захворювання досі достеменно не з’ясовані, тож запобігти виникненню нападів неможливо. Патологія зазвичай починається на тлі повного благополуччя без будь-яких передумов. Періодичність нападів може бути різна. В одних діток вони виникають через три тижні, в інших — через два місяці.

Лікування цієї патології спрямоване на усунення симптомів. Щоправда, застосування протизапальних й жарознижувальних препаратів не дає відчутного ефекту. Вони здатні трохи збити температуру всього на кілька годин. Часто на самому початку хвороби, коли є підозра на інфекційну природу патології, призначають антибіотики. Однак за хвороби Маршалла це жодного позитивного результату не дає.

У разі автоімунних захворювань, до яких належить і синдром Маршалла, хворим рекомендують приймати комплекси вітамінів. Особливо потрібний вітамін D, який вважається імунорегулятором.

За цієї недуги доцільніше давати дитині гомеопатичні препарати. Для цього потрібно звернутися до спеціаліста, який і підбере потрібні. Практика показала, що гомеопатичні ліки чинять сприятливий вплив і полегшують перебіг хвороби. Зазвичай хвороба минає у підлітковому віці. У рідкісних випадках після одужання можуть залишатися легкі неврологічні розлади.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове