Архів
П’ятниця,
14 червня 2019 року

№ 47 (19694)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаПост здоров’я
  • За рубежем
Перемога «жовтих жилетів»

ФРАНЦІЯ. Уряд оприлюднив нову програму реформування економіки країни.

Докладніше...
Стратегічна оборонна угода

ПОЛЬЩА і США підписали угоду в оборонній сфері.

Докладніше...
Акція протесту

КИТАЙ. У Гонконзі пройшла найбільша протестна акція за останні роки.

Докладніше...
Владна партія програла

ГРЕЦІЯ. Президент розпустив парламент і призначив дострокові вибори.

Докладніше...
Жорстка посадка для Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Опозиція хоче заблокувати Brexit без угоди.

Докладніше...
Обмінялися ракетними ударами

ІЗРАЇЛЬ. ВПС атакували підземну базу палестинських бойовиків у секторі Газа.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Актуально

Петро Порошенко: «Наша команда буде захищати Україну»

Не допустити реваншу, привести економічно сильну Україну до НАТО
і ЄС — основні стратегічні цілі «Європейської Солідарності»

Богдан ЛУК’ЯНЧУК.

ПАРТІЯ «Європейська Солідарність» визначила ключові завдання, з якими йде на вибори до Верховної Ради. Про це її лідер, п’ятий президент України Петро Порошенко, заявив у понеділок в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

За його словами, серед пріоритетів — продовження реалізації стратегії зі звільнення Криму та окупованої частини Донбасу, досягнення Україною критеріїв вступу до Європейського Союзу, продовження співпраці з НАТО — так щоб забезпечити підписання Плану дій щодо членства в Альянсі 2023 року.

Наступне завдання — потужний розвиток економіки. «Ми побудували нову армію, ми забезпечили світову коаліцію солідарності з Україною. Зараз ми твердо переконані, що здатні забезпечити рішучі зміни в економіці», — наголосив Петро Порошенко.

«За оцінками всіх міжнародних експертів, за останні 5 років зроблено більше, ніж за чверть століття до нас. І сьогодні ми маємо захистити Україну і захистити ці реформи. Захистити те, що забезпечує фундамент державності», — окреслив ще один напрям роботи п’ятий президент.

Він зазначив, що проросійські сили готуються до реваншу. Зокрема планують скасувати закон про мову, про декомунізацію, підірвати енергонезалежність від РФ. І цим намірам необхідно протистояти.

Під час ефіру Порошенко також представив частину своєї оновленої команди і зазначив, що до неї увійшли люди, які люблять Україну, є небайдужими і не словом, а ділом захищали державність у найважчі часи.

«Я йду у Верховну Раду, щоб у жодному разі не допустити можливості реваншу. Я розумію ціну, яку я заплатила, пішовши на війну у 18 років, втративши своє здоров’я, сили, вклавши душу в розбудову армії та порятунок військових. Усе це не можна так просто перекреслити, це буде величезною втратою», — заявила медик-доброволець, командир медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

Заступник голови меджлісу кримськотатарського народу, колишній в’язень Кремля Ахтем Чийгоз наголосив: «Я громадянин України, я це право відстояв у руках фашистів, що змушували мене прийняти російське громадянство. Надзвичайно важливо, щоб Українська держава продовжила шлях успіху, котрий ми пройшли за останні п’ять років», — сказав він.

«Армія за п’ять років зробила навіть не крок, а якісний стрибок уперед. Ми починали війну в залізних касках 1941 року, з біноклями теж 41-го. Зараз в армії є турецькі ударні безпілотники, сучасні комплекси зв’язку і розвідки та інше оснащення», — розповів ветеран, а нині блогер Олексій Петров, який також приєднався до «Європейської Солідарності».

«Завдяки Петру Порошенку ми отримали жорстку позицію у переговорах із «Газпромом», і я думаю, що ця політика повинна продовжуватися. Нам не можна йти на поступки Путіну», — вважає експерт у сфері енергетики волонтер Наталія Бойко, яка балотуватиметься на наступних парламентських виборах у команді Петра Порошенка.

Сам п’ятий президент зазначив, що готовий допомагати новій владі не наробити помилок. Водночас, за його словами виносити, як пропонується, на референдум питання національної безпеки і оборони неприпустимо. «Якби я так діяв у 2014 році, ворог був би або в Києві, або у Львові. Є теми, за якими референдуми проводити категорично шкідливо», — переконаний він.

Петро Порошенко також заявив, що неприпустимо забороняти українським воїнам відкривати вогонь у відповідь на обстріли російсько-терористичних сил.

«Ми маємо захистити наш рух уперед до Північноатлантичного альянсу, не дати скасувати зміни до Конституції щодо НАТО та ЄС і розвернути нашу країну назад, у бік російської імперії. Наша команда знає, як цього не допустити», — резюмував п’ятий президент України.

Нагадаємо, до першого десятка «Європейської Солідарності» також увійшли командувач десантноштурмових військ Герой України Михайло Забродський, волонтерка Софія Федина та ціла низка нових особистостей. Водночас є люди з досвідом, зокрема віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Будуть, але коли
Читати
Нова мітла по-новому мете
Читати
Виявляється, пожартував...
Читати
...А уряд — ні
Читати
Тепер у президента
Читати
Ходить-бродить привид референдуму
Читати
Планують не визнавати
Читати
За дірки в «стіні» — під суд
Читати
Підлатали ями
Читати
Забруднення не виявлено
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове