Архів
П’ятниця,
14 червня 2019 року

№ 47 (19694)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаПост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Читач — газета

Лікувальні соки

«У мене виявили хворобу «хронічний лімфоцитарний лейкоз (ХЛЛ). Медикаментозні ліки не допомагають. Чи можливо позбутися цієї недуги народними методами?»

Олександра П.

м. Вовчанськ Харківської області.

 

ЙДЕТЬСЯ про захворювання лімфоцитів В, які виявляють у крові, кістковому мозку, лімфоїдній тканині, інших органах. У більшої частини хворих на момент встановлення діагнозу клінічна симптоматика відсутня. Причини хвороби до кінця не з’ясовані. Медикаментозну терапію (за потреби й протипухлинну) обов’язково має призначати лише фахівець (гематолог, гематолог-онколог). При цьому хворий повинен перебувати під постійним лікарським наглядом.

Щодо народних методів оздоровлення, наприклад фіто­препаратів чистотілу та лопуха, то їх застосовують лише в комплексі з медичними препаратами, як допоміжні.

Настій трави чистотілу: чайну ложку подрібненої сировини залити склянкою окропу, настояти годину. Процідити й випити протягом дня. Курс — один місяць. Потім на місяць зробити перерву.

Сік лопуха містить вітамін А, вітаміни групи В, інулін, гіркоти, дубильні речовини, мінерали, слиз, стеаринову, пальмітинову кислоти. За рахунок такого складу сік справляє протизапальну, антибактеріальну дії, має також ранозагоювальні, регенерувальні властивості. Сік виявляє і сечогінну дію, виводить надлишок солей з організму, тож його можна застосовувати в лікуванні сечокислого діатезу. Наділений сік і жовчогінними властивостями, він також нормалізує рівень холе­стерину в крові, що важливо за гепатиту, дискінезії жовчовивідних шляхів. Сік лопуха також помічний у разі кіст нирок, печінки та за іншого виду пухлин.

Сік із медом: молоді листочки змолоти на млинку для м’яса, свіжовичавлений сік відтиснути крізь чотири шари марлі й змішати з доброякісним медом у співвідношенні 1:1. Настояти три тижні в темному прохолодному місці та вживати по чайній ложці тричі на день до їди. Курс — 2-4 тижні.

Сік лопуха з горілкою: до свіжовичавленого перецідженого соку з молодих листочків лопуха додати таку ж кількість високоякісної горілки, зберігати ліпше в прохолодному місці. Вживати по столовій ложці тричі на день. Курс — місяць, потім місяць перерви (в цей період можна провести оздоровлення іншою травою). Потім курс повторити.

Застосовують тільки свіжоприготовлений сік, який слід зберігати в холодильнику дві доби. На смак він гіркий.

Не забувайте, що таке оздоровлення довготривале, воно має відбуватися під наглядом лікаря. У цей час потрібно періодично робити УЗД чи інші обстеження.

Любов САЛІЙ,

фітотерапевт.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове