Архів
П’ятниця,
14 червня 2019 року

№ 47 (19694)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаПост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Корисно знати

Зелені цілителі

Володимир БОРОДАВКІН,

гематолог.

Деякі хвороби: депресію, ураження печінки, зниження імунітету тощо провокує, як кажуть, забруднена кров. Поліпшити її склад допоможе лікування за такими рецептами.

 У склянку гарячої води вичавити сік одного лимона, додати мед (за смаком). Випити 5-6 склянок такого гарячого чаю. Бажано цілий день перебувати в ліжку, не вживаючи, крім цього чаю, іншої їжі й води.

 Розтерти один мускатний горіх, перекрутити на млинку для м’яса лимон зі шкіркою (без кісточок), усе добре змішати, додавши 1 грам порошку хлористого амонію. Вживати по 1/2 чайної ложки двічі-тричі на день перед їдою.

 6-8 листочків бузку (сухих) залити 0,5 літра окропу і настоювати годину. Випити з медом по ковтку за день.

 Столову ложку натурального (неочищеного) ячменю, сік половини лимона, три чайні ложки меду змішати з 300 мл окропу, настояти в термосі три години. Пити, як чай, протягом дня.

 Зварити сироп із верхівок соснових гілок або з шишок ялини чи ялиці, додавати в чай по чайній ложці. Рецепт приготування: 80-90 соснових шишок або пагонів залити літром води й варити 20 хвилин на слабкому вогні. Добу настоювати. Далі додати кілограм цукру (меду) й варити до загустіння (приблизно півтори години). В сироп додати чайну ложку лимонного соку, розфасувати у банки.

 Змішати три сирі яйця, сік 0,5 лимона і столову ложку коньяку, настояти добу в холодильнику. Вживати по столовій ложці за 30 хвилин до їди, один-два рази на день.

 Змішати трави: розхідник — 1 чайна ложка, ромашка — 1 столова ложка, листя малини — 1 столова ложка. Залити 350 мл окропу, настояти годину в термосі. Пити з медом двічі-тричі на день.

 Свіжі стебла хмелю завтовшки 0,5-0,7 сантиметра нарізати шматочками по сантиметру, взяти їх 100 г, залити літром горілки, настояти п’ять днів, пити по 30-40 крапель три-чотири рази на день до їди.

 Чайну ложку кори терну дикого варити 15-20 хвилин у 200 мл води. Випити відвар протягом години. Одночасно він є легким проносним і дуже ефективним сечогінним.

 Чай із сухого листя й коріння кульбаби. 1 чайна ложка суміші листя й коріння залити склянкою окропу, настояти годину, закутавши (або в термосі). Пити по 1/3 склянки три-чотири рази на день за 15-30 хвилин до їди.

 Сироп з алое. Рослину віком не менш як п’ять років поставити біля радіатора опалення (влітку — на сонці), не поливати сім днів, потім зрізати все листя й зелену (не задерев’янілу) верхівку й покласти в холодильник (на нижню полицю) на сім днів. Після цього перекрутити на м’ясорубці й вичавити сік крізь марлю.

375 мл соку алое змішати з 675 г меду й 875 мл червоного високоякісного вина «Кагор», настояти в темному місці п’ять днів. Вживати перші три дні по чайній ложці за годину до їди тричі на день, потім — по столовій ложці тричі на день. Крім очищення крові, це дуже добрий засіб для поліпшення стану шлунка, печінки, матки, в разі жіночих захворювань, туберкульозу легенів, виразки шлунка й дванадцятипалої кишки. Знімає запалення, виліковує грип та ангіну, усуває хронічний головний, зубний біль, лікує радикуліт, ревматизм, склероз, дуже корисний за всіх нервових та психічних розладів.

Застереження. Лікуватися алое протипоказано при тяжких серцевих захворюваннях, злоякісній гіпертонії, загостреному геморої, матковій кровотечі, вагітності, гострих станах при хворобах печінки й жовчного міхура.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове