Архів
П’ятниця,
24 травня 2019 року

№ 41 (19688)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Найбільші континентальні вибори

В ЄВРОСОЮЗІ розпочалися чотириденні вибори до Європарламенту.

Докладніше...
Зброя як запорука стабільності

ПАКИСТАН випробував балістичну ракету, здатну нести ядерний заряд.

Докладніше...
Економічна вигода у пріоритеті

У НІМЕЧЧИНІ виступили проти санкцій США через «Північний потік-2».

Докладніше...
Відставка за відставкою

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Лідер палати громад подала у відставку через проблеми з Brexit.

Докладніше...
Після скандалу

АВСТРІЯ. Почав роботу перехідний уряд.

Докладніше...
Навчання НАТО

У РУМУНІЇ відбуваються найбільші навчання НАТО у сфері комунікацій та інформатики — «Steadfast Cobalt 2019».

Докладніше...
Протести

ЧЕХІЯ. У Празі відновилися масові антиурядові протести.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Взимку — медалі, навесні — спортивні «Оскари»

Микола МОТОРНИЙ.

На фото автора: виконавчий директор Федерації біатлону України Мирослав Грабовецький першим привітав новоспечених лауреатів Юлію Джиму і Дмитра Підручного.

В Олімпійському домі відбулася церемонія вручення нагород найкращим спортсменам України за підсумками одразу двох спортивних місяців — грудня-2018 та березня-2019. Свої заслужені відзнаки отримали біатлоністи Юлія Джима та Дмитро Підручний. Звання найкращих тренерів місяців, відповідно, здобули їхні наставники — Урош Велепець та Юрай Санітра.

ЗА СЛОВАМИ президента НОК України Сергія Бубки, через напружений графік успішні «зимники» традиційно одержують свої відзнаки вже весною. Він також пригадав історичні успіхи наших біатлоністів у різні роки. А цього сезону Олімпійська чемпіонка-2014 Юлія Джима успішно продовжила переможні традиції. Найкращою спортсменкою місяця Юлія стала завдяки своєму чудовому виступу на першому етапі Кубка світу в словенській Поклюці, де вона виборола «золото». На цьому успіхи жіночого біатлону не завершилися, і березнева «бронза» на чемпіонаті світу в Естерсунді (Швеція) стала приємним поповненням у нашій спортивній скарбничці.

Свою нагороду отримав і українська сенсація на чемпіонаті світу Дмитро Підручний, який, обійшовши грізних суперників, здобув історичну для нашої країни перемогу у чоловічій гонці переслідування.

— Дмитро уже тричі брав нагороди в естафетах, але це перша особиста медаль на дорослих міжнародних стартах за його 14-річний спортивний стаж, — прокоментував перемогу українського біатлоніста Сергій Бубка. — Приємно, що протягом останніх років він став справжнім лідером українського біатлону — й уся його кропітка робота, спрямованість на результат ознаменувалися таким феєричним звершенням.

До речі, для Дмитра це перше високе визнання НОК, для Юлії — друге. Лауреати двох спортивних місяців поділилися своїми враженнями від присвоєння їм цих почесних нагород.

Юлія Джима: «Звання найкращої спортсменки завоювати непросто. Відтоді, як я вперше отримала від НОК цю нагороду, мені хотілося здобути її знову. І нарешті вона моя. Я дуже хотіла б, щоб молоде покоління долучалося до спорту й продовжувало нашу справу».

Дмитро Підручний: «Іще недавно стати найкращим спортсменом місяця було моєю мрією, і зараз це реальність. Дякую всім, хто допомагав мені на шляху до цієї перемоги».

Свої привітання зі званням найкращого тренера місяця від Сергія Бубки отримали і наставники біатлоністів — Урош Велепець (тренер Юлії Джими) та Юрай Санітра (старший тренер чоловічої збірної України), які зробили вагомий внесок в успіхи своїх підопічних.

Слова подяки керівника Олімпійського комітету були адресовані й президенту федерації Володимиру Бринзаку: «Вдячні вам, що продовжуєте приділяти увагу розвитку біатлону на всіх вікових категоріях. Приємно, що під вашим керівництвом ми маємо такі історичні здобутки — «золото» на Олімпійських іграх-2014 і тепер «золото» на чемпіонаті світу в Естерсунді-2019. Вірю, наша біатлонна дружина лише радуватиме свою велику армію прихильників і даруватиме нам чудові приводи для радості».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Про Україну — без України
Читати
Входимо у нові вибори
Читати
Угоди втратили значення
Читати
Ще один «безвіз»
Читати
Субсидіями забезпечили
Читати
ЗНО розпочато
Читати
Потроху розвиваються
Читати
Успішно продаємо
Читати
Борги — підстава для відмови
Читати
Можемо залишитись без води
Читати
Хочеться вірити
Читати
Маємо першого лауреата
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове