Архів
П’ятниця,
24 травня 2019 року

№ 41 (19688)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Найбільші континентальні вибори

В ЄВРОСОЮЗІ розпочалися чотириденні вибори до Європарламенту.

Докладніше...
Зброя як запорука стабільності

ПАКИСТАН випробував балістичну ракету, здатну нести ядерний заряд.

Докладніше...
Економічна вигода у пріоритеті

У НІМЕЧЧИНІ виступили проти санкцій США через «Північний потік-2».

Докладніше...
Відставка за відставкою

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Лідер палати громад подала у відставку через проблеми з Brexit.

Докладніше...
Після скандалу

АВСТРІЯ. Почав роботу перехідний уряд.

Докладніше...
Навчання НАТО

У РУМУНІЇ відбуваються найбільші навчання НАТО у сфері комунікацій та інформатики — «Steadfast Cobalt 2019».

Докладніше...
Протести

ЧЕХІЯ. У Празі відновилися масові антиурядові протести.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Потрапили у полон

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 21 травня, Президент Володимир Зеленський ухвалив своє перше кадрове рішення — призначив начальника Генерального штабу ЗСУ. Замість Віктора Муженка ним став 51-річний генерал-лейтенант Руслан Хомчак. Він має багатий військовий досвід, однак його прізвище здебільшого асоціюється з трагічною поразкою біля Іловайська влітку 2014 року.

Наступного дня, 22 травня, вісім військовослужбовців Збройних сил України зі складу Об’єднаних сил, рухаючись на вантажному автомобілі неподалік населеного пункту Новотроїцьке, відхилилися від визначеного маршруту і потрапили на тимчасово окуповану територію, де були затримані членами незаконних збройних формувань. Про це повідомили у прес-центрі штабу ООС.

Своєю чергою в управлінні «народної міліції ДНР» заявили про затримання «диверсійно-розвідувальної групи противника»: «У бойовиків (?! — Ред.) була вилучена форма, автомобільні номерні знаки та інші документи зразка НМ, а також вибухівка. Із затриманими проводяться слідчі дії». Про кількість затриманих не повідомляється.

Тим часом глава Адміністрації Президента Андрій Богдан заявив про можливість винесення питання війни і миру на всеукраїнський референдум: «Ми розглядаємо винесення на всенародний референдум питання із досягнення мирних домовленостей із Росією, щоб не тільки депутати голосували й не тільки президент ухвалював рішення — щоб народ України ухвалював це рішення… Щоб не якийсь політик ухвалював рішення, яке розколює суспільство, а щоб сам народ, саме суспільство ухвалило таке рішення, чи підходять ті чи інші домовленості».

Проведення такого референдуму розкритикував фронтмен групи «Океан Ельзи» та лідер новоствореної партії «Голос» Святослав Вакарчук: «Виносити питання національної безпеки на референдум у часи, коли противник веде проти нас не лише гарячу війну, а й інформаційну — небезпечно і безвідповідально. Ми знаємо, як закінчувалися «референдуми» на Донбасі та в Криму. Шкода, що новий очільник АП цього не розуміє. Чи розуміє? Так чи інакше, але це не нова політика. Це стара політика».

Відреагували на ініціативу і в Кремлі. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков учергове заявив, що між Україною і Росією немає жодних збройних конфліктів, мовляв, в Україні — громадянська війна. Стосовно ж референдуму висловився лаконічно: «Головне, щоб був толк, головне, щоб була ефективність».

В українському уряді прокоментували цю ідею, попередивши, що ключовою небезпекою є ухвалення вигідних Кремлю рішень, адже люди можуть підтримати «мир», не вдаючись у деталі угод.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Про Україну — без України
Читати
Входимо у нові вибори
Читати
Угоди втратили значення
Читати
Ще один «безвіз»
Читати
Субсидіями забезпечили
Читати
ЗНО розпочато
Читати
Потроху розвиваються
Читати
Успішно продаємо
Читати
Борги — підстава для відмови
Читати
Можемо залишитись без води
Читати
Хочеться вірити
Читати
Маємо першого лауреата
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове