Архів
Вівторок,
21 травня 2019 року

№ 40 (19687)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Протест за протестом

ФРАНЦІЯ. Біля Парижа протестують таксисти і водії машин «швидкої допомоги».

Докладніше...
Другий етап революції

ВІРМЕНІЯ. В Єревані прихильники прем’єр-міністра Нікола Пашиняна заблокували будівлі судів.

Докладніше...
Інтелектуальна власність — недоторканна

КИТАЙ звинуватив США у спробах стримати його економічний розвиток.

Докладніше...
Більше зброї — більше впливу

НІМЕЧЧИНА рекордно збільшила витрати на оборону.

Докладніше...
Розпад правлячої коаліції

АВСТРІЯ. Після відставки віце-канцлера через звинувачення у змові з росіянами в країні оголошено дострокові вибори.

Докладніше...
Пристрасті за Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Колишній мер Лондона оголосив про висування на пост прем’єр-міністра.

Докладніше...
Передбачуваний результат

ІНДІЯ. Правляча партія прем’єр-міністра Нарендра Моді здобуває перемогу на парламентських виборах.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійський день

На старти вийшли всією країною

Микола МОТОРНИЙ.

Минулої суботи на столичній Оболонській набережній зібралося понад п’ять тисяч людей різного віку (від малюків до сивочолих пенсіонерів) на святі спорту — «Олімпійському дні-2019», організатором якого став Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством молоді та спорту України.

ЙОГО програма була приурочена до 125-річного ювілею створення Міжнародного олімпійського комітету. І шанувальники спорту, які завітали на свято, мали змогу відзначити цю знаменну дату разом з олімпійською родиною, взявши участь у насиченій програмі пробігів. Цього року вона охопила аж три дистанції й була розрахована як на новачків (дитячий пробіг на 500 м), так і на бігунів-любителів («Олімпійська миля» — 1600 м) та справжніх профі (3 000 м).

— Користь таких заходів важко переоцінити. Ми щороку прагнемо залучити якомога більше людей, щоб показати: здоровий спосіб життя — це чудово, і найкращим прикладом тому є наші олімпійці, які сьогодні взяли активну участь у святі, — сказав президент НОК України Сергій Бубка, який на захід прийшов разом із усією родиною.

Спортивний суботній ранок для наймолодших учасників продовжився пробігом на 500 метрів. Як у серйозних «дорослих» змаганнях, малеча отримала справжню естафетну паличку з рук головного олімпійця країни. А до старту юних бігунів провели представники української збірної на ІІ Європейських іграх, які вже цього червня прийматиме білоруський Мінськ. Серед зіркових супровідників були дзюдоїсти Георгій Зантарая та Яків Хаммо, гімнастки Анастасія Возняк та Діана Варинська, представниця стрибків на батуті Марина Кийко.

Тим часом усі охочі мали змогу долучитися до інших змагань: спробувати власні сили у електронному баскетболі та шахах, настільних тенісі та хокеї, бадмінтоні, на власні очі побачити незвичайні човни-дракони під час показових виступів з драгонботу, відкрити для себе нову дисципліну — кануполо та багато іншого, що дало змогу присутнім зануритися у яскравий і захопливий світ спорту, отримати призи та сувеніри. Крім того, гості свята мали гарну нагоду особисто познайомитися з уславленими українськими олімпійцями, взяти автографи та зробити пам’ятні селфі. А обрати було з-поміж кого — на подію завітали такі зірки спорту, як Наталія Добринська, Олександр Абраменко, Ольга Саладуха, Валерій Андрійцев, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Георгій Зантарая, Кеджау Ньябалі, Владислав Гераскевич та інші відомі атлети.

На дистанції «Олімпійська миля» (1600 м) зіркові українські спортсмени на чолі з Сергієм Бубкою, який біг разом зі своєю маленькою онучкою Алісою, стартували пліч-о-пліч з іншими учасниками свята. Бігову програму завершила дистанція «для витривалих» — три кілометри, де переможці були урочисто відзначені медалями та цінними призами. Втім, комплекти олімпійських подарунків від організаторів і спонсорів чекали на бігунів кожної з дистанцій, які успішно дісталися фінішу, незалежно від результату.

До речі, після Києва естафетну паличку «Олімпійського дня» прийняли регіони — свято прокрокувало містами, селищами, спортивними майданчиками України.

На фото автора: фрагменти олімпійських легкоатлетичних забігів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Команда йде
Читати
«Стара гвардія» повертається
Читати
ФОПів більшає
Читати
Привітати найрідніших
Читати
Підтримка нескореним
Читати
Автознемога
Читати
Київ — один із найкрасивіших
Читати
Позбулися вибухонебезпечних знарядь
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове