Архів
Вівторок,
21 травня 2019 року

№ 40 (19687)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Протест за протестом

ФРАНЦІЯ. Біля Парижа протестують таксисти і водії машин «швидкої допомоги».

Докладніше...
Другий етап революції

ВІРМЕНІЯ. В Єревані прихильники прем’єр-міністра Нікола Пашиняна заблокували будівлі судів.

Докладніше...
Інтелектуальна власність — недоторканна

КИТАЙ звинуватив США у спробах стримати його економічний розвиток.

Докладніше...
Більше зброї — більше впливу

НІМЕЧЧИНА рекордно збільшила витрати на оборону.

Докладніше...
Розпад правлячої коаліції

АВСТРІЯ. Після відставки віце-канцлера через звинувачення у змові з росіянами в країні оголошено дострокові вибори.

Докладніше...
Пристрасті за Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Колишній мер Лондона оголосив про висування на пост прем’єр-міністра.

Докладніше...
Передбачуваний результат

ІНДІЯ. Правляча партія прем’єр-міністра Нарендра Моді здобуває перемогу на парламентських виборах.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Убивцю затримано

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

РІВНО через тиждень після скоєння жорстокого вбивства заарештували чоловіка, якого підозрюють у розстрілі фермера Едуарда Тичука та його дружини Юлії. Про цю трагедію, що сталась у селі Шипинки Барського району, «Сільські вісті» розповідали.

Душогубом виявився 29-річний підприємець із села Міжлісся того ж району. Він зізнався, що йшов з метою вбивати. А штовхнули його на цей жахливий злочин борги…

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк розповів на прес-конференції про подробиці розкриття вбивства.

Чоловіка затримали в сусідній області. Він одружений і має дитину трьох років. Офіційно працював доглядачем ставу в Чернятинському аграрному коледжі й фактично проживав у місті Бар. Раніше не потрапляв у поле зору правоохоронців і жодного стосунку до військових формувань не мав. Займався мисливством і браконьєрством. До села Шипинки він приїхав на власному автомобілі, який залишив неподалік місця злочину.

За словами полковника поліції Цимбалюка, слідчі проводили розшукові дії завдяки особливим прикметам. На записах з камер нагляду видно, що вбивця був одягнений у характерний військовий костюм «горка».

Без упину поліцейські працювали з місцевим населенням, по крупинках збирали інформацію щодо осіб, схожих за одягом та прикметами, зафіксованими на відео. Була перевірена велика кількість людей, автомобілів, які того дня вранці перебували в районі вбивства. Відпрацювали коло спілкування потерпілих та всі можливі версії, зупинившись на ключовій — вбивство з корисливих мотивів, адже в полі, за два кілометри від будинку загиблих, було знайдено сейф зі слідами злому, в якому залишилось кількасот доларів.

— Було встановлено, що після скоєння вбивства якийсь чоловік приїхав в одне із сіл сусіднього Жмеринського району до знайомих у цій «горці» та мокрий. Це вже була суттєва зачіпка. Почали перевіряти підозрілу особу. З’ясували, що в нього є рушниця-курковка і малокаліберна зброя ТОЗ-12. І так сталося, що підозрюваний забув у знайомих своє взуття, в якому прийшов до них. Воно збіглося зі слідами, виявленими на місці злочину…

Також у лісопосадці поліцейські знайшли дві мисливських рушниці — гладкоствольну та нарізну, з яких були здійснені смертельні постріли. Вже в ході проведення обшуків за місцем проживання підозрюваного та його родичів було знайдено речові докази, які свідчать про його причетність до вчинення подвійного вбивства. Також вилучено близько 300 тисяч гривень у національній та іноземній валюті. За попередньою інформацією, зловмисник украв більше мільйона гривень з будинку фермерів.

Затриманий мав великоваговий автомобіль і підробляв вантажними перевезеннями. Його наймали для транспортування яблук перекупники сільгосппродукції. Від них він і дізнався про успішне фермерське господарство та вирішив вбити господарів й привласнити їхні кошти.

16 травня йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4-ю ст.187-ї КК України (розбій) та п.1-м, 6-м ч. 2-ї ст.115-ї КК України (умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів). Слідством скеровано до суду клопотання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Покарання вбивці не уникнути, але двох гарних роботящих людей не повернеш… Вочевидь, фермерство стає небезпечною професією.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Команда йде
Читати
«Стара гвардія» повертається
Читати
ФОПів більшає
Читати
Привітати найрідніших
Читати
Підтримка нескореним
Читати
Автознемога
Читати
Київ — один із найкрасивіших
Читати
Позбулися вибухонебезпечних знарядь
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове