Архів
Вівторок,
21 травня 2019 року

№ 40 (19687)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Протест за протестом

ФРАНЦІЯ. Біля Парижа протестують таксисти і водії машин «швидкої допомоги».

Докладніше...
Другий етап революції

ВІРМЕНІЯ. В Єревані прихильники прем’єр-міністра Нікола Пашиняна заблокували будівлі судів.

Докладніше...
Інтелектуальна власність — недоторканна

КИТАЙ звинуватив США у спробах стримати його економічний розвиток.

Докладніше...
Більше зброї — більше впливу

НІМЕЧЧИНА рекордно збільшила витрати на оборону.

Докладніше...
Розпад правлячої коаліції

АВСТРІЯ. Після відставки віце-канцлера через звинувачення у змові з росіянами в країні оголошено дострокові вибори.

Докладніше...
Пристрасті за Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Колишній мер Лондона оголосив про висування на пост прем’єр-міністра.

Докладніше...
Передбачуваний результат

ІНДІЯ. Правляча партія прем’єр-міністра Нарендра Моді здобуває перемогу на парламентських виборах.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Варіації «паспортизації»

Михайло ВЕДМІДЬ.

МИНУЛОГО тижня інтенсивність нанесення вогневих ударів із боку незаконних збройних формувань по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території дещо зросла, перевищивши показник 20 обстрілів на добу. При цьому противник використовує автоматичне стрілкове озброєння, великокаліберні кулемети, ручні і станкові гранатомети, протитанкові ракетні комплекси, штатне озброєння бойових броньованих машин і подеколи міномети калібру 82 і 120 мм. Унаслідок ворожої активності загинули двоє українських захисників, ще дев’ятеро були поранені.

Тим часом в ОРДЛО триває «епопея» з видачею паспортів громадян РФ місцевим жителям. Про деякі нюанси так званої паспортизації розповів координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, люди, які бажають отримати такий документ, висловлюють масове незадоволення великою забюрократизованістю «спрощеного» процесу, необхідністю попередньо отримати «паспорти ЛНР/ДНР», а також витрачати багато часу на численні довідки і нотаріально завірені копії українських документів, які є необхідними для отримання паспорта РФ, причому всі ці послуги платні. Особливо незадоволені так звані ветерани ополчення, які брали активну участь у бойових діях проти України, а тепер змушені також вистоювати величезні черги за російським паспортом.

Водночас з’явилося чимало «посередників», які роблять на отриманні паспортів свій «бізнес». За додаткову плату вони обіцяють не тільки пришвидшити процес отримання паспортів РФ, а й прописати родичів «клієнтів» із неокупованої території в ОРДЛО і «допомогти оформити «паспорт ЛНР/ДНР» для цієї процедури.

А тут, пише Д. Тимчук, іще одна перепона — прийом документів від цивільного населення чомусь призупинили, а заявки приймають тільки від бойовиків та «держслужбовців». У так званих військових формуваннях та держструктурах складено списки на отримання російського паспорта. А пересічним громадянам, навіть тим, хто встиг проплатити кілька тисяч рублів зборів, у паспортних столах порадили чекати невизначений час, мовляв, квитанції про оплату діють безстроково. Тож не така вже й легка ця справа, як гадалося раніше.

Д. Тимчук робить висновок, що російські куратори першою чергою хочуть активізувати місцеву «паспортизацію». Бо ті, хто купився на вудку під назвою «російські паспорти», побігли оформлювати собі місцеві аусвайси. Хоча навіть при вдалому збігу обставин і якщо документи будуть здані прямо тепер, то «паспорти ДНР/ЛНР» люди отримають не раніше жовтня-листопада поточного року.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Команда йде
Читати
«Стара гвардія» повертається
Читати
ФОПів більшає
Читати
Привітати найрідніших
Читати
Підтримка нескореним
Читати
Автознемога
Читати
Київ — один із найкрасивіших
Читати
Позбулися вибухонебезпечних знарядь
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове