Архів
Вівторок,
21 травня 2019 року

№ 40 (19687)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Читач — газета

Iмунітет і бурштинова кислота

«Чим корисна для організму бурштинова кислота?»

Микола РОБЕРТ.

смт Стрижавка Вінницького району Вінницької області.

 

БУРШТИНОВА кислота дуже важлива для нас речовина, оскільки впливає на біохімічні процеси. Вона синтезується в організмі й бере участь в енергетичному обміні на рівні клітин, котрі завдяки їй можуть вільно дихати. Під час підвищених фізичних навантажень, стресів кількість бурштинової кислоти, яку виробляє організм, може бути недостатня. Наслідок — занепад сил, втома, зниження працездатності. Дуже страждає й імунна система. Та це ще й не все. Через дефіцит цієї кислоти в організмі утворюються вільні радикали, котрі чинять негативний вплив на здоров’я загалом.

Бурштинову кислоту як допоміжний засіб застосовують у лікуванні таких захворювань, як ішемія, кардіосклероз, гіпертонічна хвороба, міокардит, порок серця. Дослідження також підтверджують, що ця сполука сприяє виробленню інсуліну, що своєю чергою допомагає нормалізувати обмін речовин і збільшити опірність організму. Вона здатна активізувати імунну систему, тобто організм сам починає боротьбу з хворобами.

Здоровий організм виробляє достатньо бурштинової кислоти, але вона відразу витрачається. Невелика її кількість над­ходить з їжею: кислота міститься в кефірі, кислому молоці, пивних дріжджах, якісному (тривалої витримки) вині, житніх виробах, насінні соняшнику та ячменю, устрицях, люцерні.

Збагатить організм бурштиновою кислотою і така настоянка: 50 грамів меленого бурштину різного забарвлення залити 500 мл якісної горілки (коньяку). Настояти протягом 14 днів, щодня струшуючи пляшку, — таким чином вийде витяжка бурштинової кислоти. Пити її потрібно по столовій ложці тричі на день до їди. Курс — 21 день.

Любов САЛІЙ,

фітотерапевт.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове