Архів
Вівторок,
21 травня 2019 року

№ 40 (19687)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Ще бабуся так робила

Помічні вправи

Галина БЕНЕДЮК.

Вінницька область.

У мене в роду всі жінки мають схильність до опущення внутрішніх органів. Колись один фельдшер показав моїй бабусі комплекс вправ, помічних за такої неприємної проблеми. Вони їй дуже допомогли. Робила їх і моя мама, роблю я, мої доньки… Можливо, комусь із читачів вони теж допоможуть.

Шлунок. Уранці звільнити сечовий міхур, нічого не їсти і не пити. Живіт і руки змастити милом або жирним дитячим кремом, щоб руки добре ковзали. Лежачи на спині, масажувати живіт за годинниковою стрілкою, починаючи від пупка. Дійшовши донизу, захопити обома руками живіт із правого боку, намагаючись підняти вгору. Потім потихеньку встати і, обв’язавшись простирадлом, походити по хаті.

Масажувати хвилин 5-10, потім хвилин п’ять полежати на спині, після чого потихеньку перевернутися на живіт із лівого боку і лягти пупком на клубок або ж на туго згорнутий рушник (усе це треба приготувати заздалегідь, щоб було під рукою) і лежати, скільки можна терпіти, — це досить болісно. Прибравши клубок, опустити голову і руки вниз і, впираючись руками, по черзі різко струснути тричі кожною ногою. На завершення процедури лягти на лівий бік хвилин на 10. Такі маніпуляції робити 10 днів поспіль.

Матка. Помасажуйте живіт знизу вгору — ніби піднімаючи цей орган. Картоплину розміром більше курячого яйця розріжте навпіл і в одну з половинок застроміть 4-5 сірників головками догори. Підпаліть їх і покладіть цю картоплину на пупок, накривши півлітровою банкою. Лежіть п’ять хвилин. Затим знімайте банку, трохи придавивши біля неї живіт, щоб потрапило повітря (так знімають звичайні медичні банки). Після цього треба 20 хвилин полежати, піднявши ноги вище голови. Потім надіньте бандаж або просто підв’яжіть живіт.

Процедуру слід робити натщесерце три дні поспіль. У ці дні намагайтеся не піднімати тягарів.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове