Архів
П’ятниця,
17 травня 2019 року

№ 39 (19686)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Міцності духу й творчої наснаги

ДНЯМИ заслуженому працівникові сільського господарства України, заступнику директора з наукової роботи Інституту фізіології рослин і генетики НАНУ Миколі Микитовичу Гаврилюку, уродженцю села Мала Бушинка Немирівського району Вінниччини, виповнилось 70.

Саме за безпосередньої участі Миколи Микитовича вперше обґрунтовано і розроблено концепцію галузевих програм виробництва зерна (80,0 млн т), олійних (15 млн т) та овоче-баштанних культур (10,0 млн т), що повністю задовольняє внутрішню потребу в основних харчових продуктах і значно покращує експортні можливості України. Вчений також брав активну участь у розробці низки законів і державних стандартів. Нині Микола Микитович багато уваги приділяє дослідженню схем прискореного розмноження насіння нових сортів, його біостимуляції та зберіганню, розробці елементів сортових технологій виробництва продовольчого зерна та високоякісного насіння сільськогосподарських культур, організаційному вдосконаленню та гармонізації нормативної бази насінництва відповідно до директив провідних міжнародних організацій.

Колеги, друзі та рідні щиро бажають ювілярові творчої наснаги, довгих років плідної праці, сімейного благополуччя та міцного здоров’я.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове