Архів
Середа,
8 травня 2019 року

№ 36 (19683)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Важлива перемога

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2018-2019. Двадцять сьомий тур.

«Чорноморець» — «Десна» — 4:2

«Карпати» — «Арсенал-Київ» — 1:2

«Олімпік» — «Ворскла» — 1:1

«Зоря» — ФК «Маріуполь» — 0:1

«Динамо» — ПФК «Олександрія» — 1:1

«Шахтар» — ФК «Львів» — 5:0

Керівництво «Динамо» у зв’язку з останніми незадовільними результатами замислюється над заміною головного тренера Олександра Хацкевича. Можливо, на спортивного директора команди Олексія Михайличенка. Контракт Хацкевича з «Динамо» закінчується через кілька тижнів, Ігор Суркіс поки що не піднімав питання про його пролонгацію.

56-річний Михайличенко вже тренував «Динамо» з 2002-го по 2004 рік. Під його керівництвом команда двічі ставала чемпіоном України. Хацкевич тренує команду з 2017-го року, яка під його керівництвом виграла лише Суперкубок України-2018.

За п’ять турів до завершення чемпіонату «Динамо» в турнірній таблиці УПЛ відстає від «Шахтаря» на дев’ять очок.

Становище команд: перша шістка: «Шахтар» — 70 очок, «Динамо» — 61, ПФК «Олександрія» — 48, «Зоря» — 38, ФК «Маріуполь» — 36, ФК «Львів» — 30; друга шістка: «Десна» — 35, «Ворскла» — 34, «Олімпік» — 28, «Карпати» — 25, «Арсенал-Київ» — 24, «Чорноморець» — 21.

На другому етапі чемпіонату України перші шість клубів у два кола змагаються за медалі та місця в єврокубках, решта шість команд визначать двох аутсайдерів Прем’єр-ліги. Наступний, 28, тур відбудеться 11-12 травня.

* * *

Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах із Португалією і Люксембургом. Про це повідомив президент ФФУ Андрій Павелко. За його словами, це перемога Мораеса і всього українського футболу. «Ми завжди до останнього захищатимемо національну збірну та її гравців. Жуніор уже довів, що є справжнім патріотом України. Адже тоді, як чимало іноземних футболістів після початку війни на Донбасі покинули нашу країну, Мораес залишився вірним їй, обравши новою батьківщиною для своєї сім’ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави.

Синхронне плавання. У Пекіні на п’ятому етапі Світової серії FINA з артистичного (синхронного) плавання українська збірна виборола дві нагороди — «срібло» і «бронзу». Так, Олександра Бурдова стала срібним призером у технічній програмі солісток. У технічній програмі дуетів наша пара Олександра Бурдова — Анна Носова посіла третє місце. Нагадаємо, у квітні українські синхроністки завоювали дві золоті медалі на етапі Світової серії FINA в грецькому Александруполісі.

Версія для друку          На головну
 
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове