Архів
Середа,
8 травня 2019 року

№ 36 (19683)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Стихія

Мов небо розверзлось

Зенон МИХЛИК.

Тернопільська область.

УПРОДОВЖ двох днів — 28 і 30 квітня — в центральній частині Тернопільщини випали дві місячні норми опадів, — повідомила метеоролог обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська. Однак сильні дощі, грози, подекуди з градобоєм, не припинилися і в наступні дні. Тому рівень води у річках продовжує підвищуватися. Зокрема, в Дністрі наприкінці минулого тижня він наблизився до небезпечної відмітки, загрожуючи найближчим населеним пунктам паводком.

На засіданні спеціальної комісії з питань надзвичайних ситуацій і техногенно-екологічної безпеки, яке відбулося в облдержадміністрації 2 травня, з’ясувалося, що найбільше постраждали Бережанський, Козівський, Зборівський, Збаразький і Підгаєцький райони. Через погіршення погодних умов від електропостачання тимчасово були відключені 30 населених пунктів, загалом підтоплено понад 190 домогосподарств. Місцями розмиті дороги, а в селі Летятин Бережанського району бурхливий потік пошкодив наземну газову трубу низького тиску, тож 220 абонентів зостались без блакитного палива.

За попередніми підрахунками, негода завдала шкоди сільському господарству області щонайменше на 22 мільйони гривень. Заново доведеться пересівати 638 гектарів, адже рослини повністю знищені, на 2105 гектарах посіви пошкоджені. Найбільше зливи понівечили майбутній урожай у Козівському (1403 га), Зборівському (375 га) та Бережанському (238 га) районах.

Збитки, яких зазнали особисті господарства громадян, іще підраховуються, адже їх усе більшає — з неба ллє щодень, подекуди ще й сипле льодовими осколками граду. Наразі відомо, що найдошкульнішого удару завдала стихія селам Зборівського, Козівського та Бережанського районів, у яких потерпіли до півтори сотні домогосподарств. Людям обіцяють матеріальну допомогу з місцевих бюджетів. Електропостачання уже повністю відновлене в усіх населених пунктах.

Версія для друку          На головну
 
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове