Архів
Середа,
8 травня 2019 року

№ 36 (19683)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Кепочка для олігарха

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ПОНЕДІЛОК, 6 травня, чинний президент Петро Порошенко новим командувачем Операції об’єднаних сил призначив генерал-лейтенанта Олександра Сирського — замість Сергія Наєва, який командував ООС від її початку навесні 2018 року.

Від початку бойових дій на Сході України О. Сирський був начальником штабу АТО. За інформацією «Української правди», новопризначений командувач причетний до керування боями у Вуглегірську, селі Рідкодуб та невдалої спроби відбити Логвинове, він же координував вихід українських військових із Дебальцевого. Олександр Сирський наполягає: той відступ відбувався організовано, а не був панічною втечею. За бої на Дебальцевському плацдармі його нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІI ступеня й згодом присвоєно звання генерал-лейтенанта. У 2016 році він очолював Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, а в 2017-му був командиром всієї Антитерористичної операції, яку згодом замінила Операція об’єднаних сил.

Президент нагородив С. Наєва орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Його заміну П. Порошенко пояснив плановою ротацією.

Радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин заявив, що новий командувач Об’єднаних сил Олександр Сирський є гідною людиною і професійним генералом, але не зрозуміло, чому це призначення потрібно було здійснювати саме зараз, після виборів президента.

Коментуючи заяву олігарха Ігоря Коломойського про громадянську війну в Україні, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук у своєму дописі в соцмережі зазначив: «Цікавий парадокс: за версією багатьох (зізнаюсь — і моєю зокрема) Коломойський свого часу зробив чимало для того, щоб допомогти Україні відбити російську агресію. За версією ж самого Коломойського, він лише допомагав «українцям воювати з українцями». Як це зрозуміти?» І сам же в коментарі дає відповідь на це запитання: «Сєпар чи врятував Україну? Гадаю, все просто. Якщо ви тонете, і хтось простягає вам руку, ви можете розуміти, що цій людині просто потрібна ваша кепочка. Проте це не міняє факту, що він допомагає вам. Але й не міняє того факту, що він просто спокусився вашою кепочкою».

Версія для друку          На головну
 
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове