Архів
П’ятниця,
19 квітня 2019 року

№ 31 (19678)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Захист власних кордонів

ЄВРОСОЮЗ посилює зовнішні кордони.

Докладніше...
Вимагають репарацій

ГРЕЦІЯ вимагає від Німеччини нових репарацій за руйнування в роки Другої світової війни.

Докладніше...
Санкційна «гамівна сорочка»

США ввели нові санкції проти Венесуели, Куби та Нікарагуа.

Докладніше...
Новий виток озброєнь

ПІВНІЧНА КОРЕЯ випробувала нову тактичну керовану зброю.

Докладніше...
Перемога опозиції

ТУРЕЧЧИНА. Мером Стамбула оголошено представника опозиції.

Докладніше...
Стратегічний і далекоглядний крок

ПОЛЬЩА зменшує імпорт нафти з Росії.

Докладніше...
Новий вічний президент?

ЄГИПЕТ. Чинному президенту дозволили залишатися при владі до 2030 року.

Докладніше...
Глобальна пошесть

АФРИКА. Цим континентом також шириться африканська чума.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Слово про сучасника

Борзнянський богатир

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

Уродженець села Прохори, а нині мешканець Борзни 62-річний Сергій Пирковський привіз зі столиці Греції Афін, де проходив чемпіонат Європи з гирьового спорту, три золоті медалі.

У ТУРНІРІ брали участь представники восьми країн Європи. Україну представляло 13 спортсменів, із них лише Сергій Пирковський був із Чернігівщини. Наш богатир змагався серед ветеранів (вікова категорія 60-64 роки, вага до 90 кг) і був найсильніший у трьох вправах: двоборство (поштовх та ривок), дов-гий цикл із двома гирями, довгий цикл із однією гирею. Тобто виграв усе, що було можливо.

Це вже третє європейське золото Сергія Володимировича. З блискучою перемогою його привітали численні друзі. Але, каже чемпіон, відпочити і розслабитися немає часу. Нині Сергій Пирковський активно готується до чемпіонату України в Каневі, який відбудеться у червні. Далі — чемпіонат світу в Австралії, який стартує в кінці жовтня.

Незважаючи на значні досягнення чернігівського гирьовика, Чернігівщина, на жаль, залишається єдиною областю в Україні, де досі немає регіонального осередку Федерації гирьового спорту. Чудові результати на чемпіонатах є заслугою виключно самого спортсмена. У Борзні немає навіть тренувальної бази, тож чемпіону доводиться тренуватись у власній квартирі.

«Для мене гирі не хобі, а професія, — пояснює Сергій Володимирович. — Хобі — це задоволення, а я штовхаю залізо на результат. Якщо на тренуваннях організм піддається навантаженню понад 20 тонн, то це професійний спорт і важка праця».

Скільки грошей і часу йде на тренування, Сергій Пирковський не зізнається. Каже лишень, що професійний спорт — задоволення не з дешевих. Більшість фінансів іде на харчування, адже правильний раціон — одна з головних запорук успіху. Зрозуміло, що однієї пенсії на потрібне при таких навантаженнях меню замало, тож чемпіон підробляє сторожем у місцевому дитячому садку.

«Я ніколи ні керівництву, ні спонсорам не кажу, скільки грошей іде на харчування, ця тема закрита, її розуміють професіонали, — говорить борзнянський богатир. — Заняття моє прибутків не приносить. Навпаки, самі збитки та ризики для здоров’я. Але ніхто не змушує мене займатися гирьовим спортом, просто без нього я не можу жити».

Втім, його земляк і товариш, депутат Чернігівської обласної ради Анатолій Хавило розповів, що приблизний кошторис участі спортсмена на чемпіонаті світу з гирьового спорту — 60 тисяч гривень. Сума не маленька, але є надія, що знайдуться благодійники, які профінансують поїздку чернігівського богатиря на далекий континент.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Потужна підтримка
Читати
А самозахист — це вже зайве
Читати
Виборців додалося
Читати
Просять ставитися відповідально
Читати
Визначили чільників
Читати
Iнспектуватимуть по-новому
Читати
Користувачам мобільного зв’язку
Читати
Торгуються
Читати
Постраждали діти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове