Архів
П’ятниця,
19 квітня 2019 року

№ 31 (19678)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Захист власних кордонів

ЄВРОСОЮЗ посилює зовнішні кордони.

Докладніше...
Вимагають репарацій

ГРЕЦІЯ вимагає від Німеччини нових репарацій за руйнування в роки Другої світової війни.

Докладніше...
Санкційна «гамівна сорочка»

США ввели нові санкції проти Венесуели, Куби та Нікарагуа.

Докладніше...
Новий виток озброєнь

ПІВНІЧНА КОРЕЯ випробувала нову тактичну керовану зброю.

Докладніше...
Перемога опозиції

ТУРЕЧЧИНА. Мером Стамбула оголошено представника опозиції.

Докладніше...
Стратегічний і далекоглядний крок

ПОЛЬЩА зменшує імпорт нафти з Росії.

Докладніше...
Новий вічний президент?

ЄГИПЕТ. Чинному президенту дозволили залишатися при владі до 2030 року.

Докладніше...
Глобальна пошесть

АФРИКА. Цим континентом також шириться африканська чума.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Реванш Коломойського

Журналісти назвали основного бенефіціара перемоги Зеленського

Олег ГРИГОРЕНКО.

Олігарх анонсував своє повернення в Україну з Ізраїлю в разі перемоги Зеленського. Саме Коломойський, виходячи з журналістських розслідувань, є основним вигодонабувачем та організатором політичного проекту шоумена.

ПОПРИ ТЕ, що Зеленський уникає анонсування будь-яких кадрових призначень на випадок своєї перемоги на виборах, деякі імена в пресі згадуються все частіше. І пов’язані вони ні з ким іншим, як з олігархом Ігорем Коломойським, наближеність до якого Зеленському вже немає сенсу приховувати.

Так, згідно з розслідуванням Bigus.info, існує тіньовий виборчий штаб Зеленського, який очолює адвокат Коломойського Андрій Богдан. Журналісти програми «Схеми» водночас встановили, що цей юрист, якого у ЗМІ називають головним претендентом на посаду голови адміністрації можливого нового президента, проводить таємні зустрічі у Конституційному суді України з його головою Станіславом Шевчуком.

Річ у тому, що відповідно до закону України «Про очищення влади» Андрій Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі від часу набрання законом чинності (тобто до жовтня 2024 року). Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за президентства Віктора Януковича.

А саме Конституційний суд нині вирішує долю закону «Про очищення влади» і може визнати люстрацію неконституційною. Що відкриє Богдану можливість «працевлаштування».

Також, за даними «Схем», Андрій Богдан щонайменше п’ять разів, починаючи із січня 2019 року, літав із Києва до Тель-Авіва, де тепер мешкає Коломойський. І, як виявилося, на рандеву до олігарха зараз, перед другим туром виборів, регулярно літає не тільки він, але й ціла низка українських чиновників, політиків і бізнесменів.

У розслідуванні під промовистою назвою «Бенефіціар» журналісти «Схем», які фіксували на камеру гостей офісу Коломойського у передмісті Тель-Авіва, повідомили таке.

Кілька разів у квітні з Коломойським зустрічався генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко. Саме в ефірі «1+1» транслюються проекти студії «Квартал 95» і серіал «Слуга народу», де головного героя грає Володимир Зеленський в образі Василя Голобородька.

Регулярним відвідувачем олігарха є співвласник студії «Квартал 95», бізнес-партнер Зеленського і друг Коломойського Тімур Міндіч. ​Прикметно, що сам Зеленський приїжджав здавати аналізи на автівці, яка зареєстрована на Міндіча.

Ще один дуже цікавий гість, про якого розповіли «Схеми», — народний депутат Сергій Льовочкін, який раніше очолював адміністрацію Януковича і вважається наближеним до олігарха Дмитра Фірташа. Також він соратник Юрія Бойка та Віктора Медведчука по партії «Опозиційна платформа — За життя».

Щоправда, Льовочкін відвідував Коломойського ще у лютому, на його день народження. «Українська правда» писала, що під час цієї зустрічі узгоджувалися спільні дії олігархів проти Порошенка.

У фойє готелю, в якому розміщується офіс Коломойського, журналісти зафіксували і донедавна російського, а нині українського впливового бізнесмена Павла Фукса. Розслідувачі неодноразово писали про перехід під його контроль ряду українських компаній, які раніше були у власності посадовців часів Януковича. Останні серед гостей Коломойського теж помічені. Це, зокрема, Едуард Ставицький, екс-міністр уряду за президентства Януковича, який залишив Україну після Революції гідності і набув ізраїльського громадянства. В березні 2014 року під час обшуків у приміщеннях Ставицького, за словами право­охоронців, було знайдено сорок кілограмів золота. Також до Коломойського приїжджав мер Харкова Геннадій Кернес.

Журналісти «Схем» поспілкувались і з самим Ігорем Коломойським. У цьому інтерв’ю олігарх заявив, що у разі перемоги Володимира Зеленського на виборах президента повернеться до України: «Ну звичайно. Я збирався і раніше повернутися, між першим і другим туром, ще до першого туру. Але у зв’язку з тим, що така гостра політична боротьба, я вирішив тут спокійно відсидітись і не нервувати нікого в Україні», — сказав він. Слід нагадати, що Коломойський спочатку перебрався до Швейцарії, а потім до Ізраїлю. В Україні його звинувачують у виведенні за кордон грошей вкладників «Приватбанку», внаслідок чого держава змушена була його націоналізувати. Повідомляється також про розслідування проти нього, яке розпочало американське ФБР.

Та у випадку перемоги Зеленського Коломойський дійсно може спокійно повернутися в Україну, через суди зруйнувати всі порушені проти нього справи та розширити свою сферу впливу. Адже влада в державі належатиме фактично йому.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Потужна підтримка
Читати
А самозахист — це вже зайве
Читати
Виборців додалося
Читати
Просять ставитися відповідально
Читати
Визначили чільників
Читати
Iнспектуватимуть по-новому
Читати
Користувачам мобільного зв’язку
Читати
Торгуються
Читати
Постраждали діти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове