Архів
П’ятниця,
19 квітня 2019 року

№ 31 (19678)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Захист власних кордонів

ЄВРОСОЮЗ посилює зовнішні кордони.

Докладніше...
Вимагають репарацій

ГРЕЦІЯ вимагає від Німеччини нових репарацій за руйнування в роки Другої світової війни.

Докладніше...
Санкційна «гамівна сорочка»

США ввели нові санкції проти Венесуели, Куби та Нікарагуа.

Докладніше...
Новий виток озброєнь

ПІВНІЧНА КОРЕЯ випробувала нову тактичну керовану зброю.

Докладніше...
Перемога опозиції

ТУРЕЧЧИНА. Мером Стамбула оголошено представника опозиції.

Докладніше...
Стратегічний і далекоглядний крок

ПОЛЬЩА зменшує імпорт нафти з Росії.

Докладніше...
Новий вічний президент?

ЄГИПЕТ. Чинному президенту дозволили залишатися при владі до 2030 року.

Докладніше...
Глобальна пошесть

АФРИКА. Цим континентом також шириться африканська чума.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Позиція

Штанці мокрі чи шапка горить?

Богдан ЛУК’ЯНЧУК.

У великому спорті так: відмовився від тестів на допінг — гуляй, Вася!

Тоді як у великій політиці, в яку пана Зеленського заніс, подейкують, власним коштом пан Коломойський, досі важливі спортивні принципи майже не практикувалися.

«ЯК ТАК! — тупнув ногою, що ніколи не знала армійського чобота, комік із «95-го кварталу». — Аналізи — це наше все!»

І кинувся записувати відеозвернення щодо тестування кандидатів у президенти. Мовляв, побачимо, що скаже на це і чи взагалі скаже Порошенко.

«Кандидати повинні обов’язково пройти експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів. Країні потрібен здоровий Президент!» — без вагань прийняв пропозицію шоумена чинний Глава держави.

Чого-чого, а такого, вочевидь, вигаданий іміджмейкерами «український Рейган», чи то пак, серіальний Голобородько не чекав! Він почувався так, як безпам’ятний лицедій перед глядачами, котрий десь посіяв текст, перед порожньою ямою суфлера: «Ну це ж треба таке!» і він зрозумів, що єдиний вихід тут — задня передача. І наш український Рейган-Голобородько, як і можна було припустити, тут же почав вмикати задній хід.

Як припустив чинний Глава держави, ідея про перевірку на чистоту організму в його конкурента виникла під упливом сюжетів російського телебачення. Де-де, а за «добросусідським» горбом, у відомій своїми «сухими законами» путінській Росії дуже люблять розповідати про те, що Порошенко «п’є не просихаючи».

Звідки така «московська правда» — мабуть, і сам Рейган-Голобородько не відає.

Дружина Президента Марина іншої думки: «За всі 35 років подружнього життя бачила Петю «під мухою» лише раз у житті — до весілля».

«Хто без гріха — киньте в мене каменем», — говорив Ісус Христос.

Запропонований шоуменом тест Порошенко пройшов без вагань, здавши геть усі аналізи, що вимагаються. І усі підтвердили, що чинний Глава держави не лише мисляча людина, а й без шкідливих звичок, які привиділися чи то путінським і пропутінським «сечогонам» чорного піару, чи, може, й самому ініціаторові гучного тестування.

Натомість ініціатор обстеження Зеленський здавати аналізи в медпункті НСК «Олімпійський», куди прибули представники двох приватних і двох державних клінік, які спеціалізуються на таких дослідженнях, ні з того ні з сього відмовився. І відмовився категорично! Кажуть, «засумнівався в об’єктивності».

Наш Рейган-Голобородько обрав лабораторію приватної клініки «Євролаб». Так-так, тієї самої, що належить колишньому офіцеру ГРУ РФ, а нині бізнесмену і телезірці Андрію Пальчевському. Це той самий Пальчевський, котрий регулярно виступає на підтримку кандидата-«кварталівця» в ефірі як українських, так і російських телеканалів.

Андрюшина клініка у взятій у Зеленського пробі крові ніяких підозр не викликала. Люди знаючі кажуть, що саме з крові сліди алкоголю й наркотиків виводяться дуже швидко. Та й брав її на аналіз «свій чоловік» — актор Владислав Кірякулов, котрий знімався в серіалі Зеленського «Свати». У згаданому «Євролабі» цей актор-лаборант трудиться за спеціальністю… масажиста.

А як же з тестуванням решти проб — волосся і, вибачте, сечі, які могли б розповісти про «внутрішній світ» Зеленського набагато більше і точніше, ніж кров? Артист-масажист на цих тестах не дуже й наполягав, пан ЗЕ особливо не просив, тому вже увечері в «Євролабі» оголосили: аналіз поважного пацієнта «чистий».

Дізнавшись про таке, з дозволу сказати, «всебічне» тестування, знаменитий український боксер, чемпіон світу Володимир Кличко, якому доводилося не раз здавати тести на наявність в організмі стимуляторів, просто шокований надзвичайною оперативністю «Євролабу» Андрія Пальчевського: «За дві години протестуватися неможливо!»

Аби припинити інсинуації довкола підозр в алко- чи наркозалежності претендентів на посаду президента, Володимир Кличко своїм коштом привіз у Київ фахівців добровільної антидопінгової організації VADA. І записав відеозвернення до обох кандидатів, закликавши їх повторно здати аналіз для дослідження незалежних спеціалістів. Як-не-як, а йдеться тут не про шоу «95-го кварталу», не про поєдинок на рингу чи марафон, а про першого керівника держави!

Ініціатор тестування Зеленський знову відмовився, хоча цього разу навіть укол був не потрібний: VADA бере на дослідження тільки сечу, в якій сучасні технології дають змогу виявити сліди наркотиків чи інших стимуляторів навіть через кілька місяців після вживання.

Спортсмени кажуть, що «сеча дуже балакуча». Може, тому балакучий Зеленський відмовився здавати її на аналізи, аби чогось зайвого не ляпнула?..

Натомість Петро Порошенко попри зайнятість здав і цей аналіз.

«Наша 45-мільйонна нація повинна бути твердо переконана, що Президентом і Верховним Головнокомандувачем не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків чи алкоголю. Це питання національної безпеки», — наголосив чинний Глава держави.

«Ті люди, які говорять, що наркоманія — це дрібничка, хай спробують уявити наркомана у своїй родині. Насправді це смертельна небезпека для країни. Це можливість підписання за дозу наркотиків таких угод, за які будуть розплачуватись інші покоління. Це можливість здачі і розвалу фронту, кадрових призначень, можливість того, що людиною керуватимуть навіть не олігархи, а ті, хто йому буде дозу заносити», — пояснив політолог Олександр Палій.

Схоже на те, що метушливий пан Зеленський, якого найдужче хоче бачити на чолі держави, вибачте, пан Коломойський, необачно потрапив в особисту западню.

Після такого наполегливого уникання неупереджених експертиз підозри мимоволі виникають, зауважує екс-заступник міністра охорони здоров’я Валерій Івасюк: «Той факт, що Зеленський уникає відкритих зустрічей, вербального спілкування та контакту з людьми, говорить про те, що в нього є певні фобії — він живе у віртуальному світі й боїться звідти вийти. Така психологічна симптоматика показує, що ця людина може бути керована», — попереджає експерт.

Чи не на «керованого» витівника розраховує кремлівський фельдфебель?

Думайте, люди, думайте! Тут уже не про кота в мішку мова…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Потужна підтримка
Читати
А самозахист — це вже зайве
Читати
Виборців додалося
Читати
Просять ставитися відповідально
Читати
Визначили чільників
Читати
Iнспектуватимуть по-новому
Читати
Користувачам мобільного зв’язку
Читати
Торгуються
Читати
Постраждали діти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове