Архів
Вівторок,
16 квітня 2019 року

№ 30 (19677)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Перемога через 20 років

ФІНЛЯНДІЯ. Опозиційна «Соціал-демократична партія» вперше з 1999 року перемогла на парламентських виборах.

Докладніше...
Злотий надійніший

ПОЛЬЩА не готова вводити євро.

Докладніше...
Нафта як політична зброя

США намагаються перекрити експорт нафти з Венесуели шляхом санкцій.

Докладніше...
Путчисти проти цензури

СУДАН. Військова рада ухвалила рішення про скасування законів, що обмежують основні свободи.

Докладніше...
Проблемний сусід

ЛІВАН звинуватив Ізраїль у порушенні повітряних і морських кордонів.

Докладніше...
День Сонця

ПІВНІЧНА КОРЕЯ відзначила День Сонця.

Докладніше...
Ядерне розвантаження

В ЯПОНІЇ почали витягати невикористані паливні стрижні з третього реактора АЕС «Фукусіма-1».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Перебороли всю Європу

Микола МОТОРНИЙ.

Жіноча боротьба. Збірна України під керівництвом Володимира Євонова здобула перше загальнокомандне місце на чемпіонаті Європи з боротьби в Бухаресті. Чемпіонками континенту стали Оксана Лівач, Ірина Гусяк, Алла Черкасова та Аліна Бережна. Срібні медалі виграли Тетяна Кіт та Лілія Горішня.

Греко-римська боротьба. 28-річний київський борець греко-римського стилю Жан Беленюк (вагова категорія до 87 кг) — чемпіон Європи у столиці Румунії. У фінальній сутичці він переміг на килимі бухарестського спорткомплексу Polyvalent Halазербайджанця Іслама Аббасова (5:1). На шляху до вирішального поєдинку українець здолав Іоанна Гуклека з Хорватії (6:1), угорця Еріка Сільвашші (3:1) та литовця Ейвідаса Станкевічюса (5:1). Це вже третє континентальне «золото» Беленюка за кар’єру.

Бронзовим призером континентальної першості з греко-римської боротьби став Ленур Теміров, який упевнено поборов Івана Лізатовича з Хорватії в поєдинку за третє місце у ваговій категорії до 60 кг — 9:0.

Спортивна гімнастика. Збірна України завершила чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики в польському Щецині зі «сріблом» Петра Пахнюка у вправах на паралельних брусах. До цього українець двічі ставав шостим у фіналі ЧЄ в 2015 і 2018 роках, але в Польщі зумів піднятися на п’єдестал. Пахнюк отримав оцінку 15,333 (6,2 — складність і 9,133 — виконання) і завоював «срібло».

Бокс. Український боксер Сергій Дерев’янченко здолав німця Джека Кулькая і став офіційним претендентом на чемпіонський пояс IBF у середній вазі. Поєдинок у Міннеаполісі (США) тривав усі 12 раундів. На старті Дерев’янченко працював від захисту, проте з четвертого раунду перехопив ініціативу і почав вигравати раунд за раундом. У підсумку судді одноголосно віддали перемогу українському боксеру — 116:112, 116:112 і 115:113.

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2018-2019. Двадцять четвертий тур. «Десна» — «Карпати» — 2:1, «Арсенал-Київ» — «Ворскла» — 1:0, «Чорноморець» — «Олімпік» — 1:1, ФК «Маріуполь» — «Динамо» — 0:1, «Шахтар» — «Зоря» — 3:0, ФК «Львів» — ПФК «Олександрія» — 1:2.

Турнірне становище: перша шістка — «Шахтар» — 63 очки, «Динамо» — 56, ПФК «Олександрія» — 44, ФК «Маріуполь» — 33, «Зоря» — 32, ФК «Львів» — 30; друга шістка — «Десна» — 34, «Ворскла» — 29, «Карпати» — 24, «Олімпік» — 21, «Арсенал-Київ» — 18, «Чорноморець» — 17.

Нагадаємо, на другому етапі чемпіонату України перші шість клубів у два кола змагаються за медалі та місця в єврокубках, решта шість команд визначать двох аутсайдерів Прем’єр-ліги.

Європейські ігри. Уже 148 спортсменів здобули право представити Україну на ІІ Європейських іграх-2019, які відбудуться 21-30 червня в Мінську (Білорусь). Вони виступатимуть з таких видів спорту: бадмінтон, баскетбол 3x3, бокс, веслування на байдарках і каное, велосипедний спорт (шосе, трек), настільний теніс, художня гімнастика, легка атлетика, пляжний футбол, самбо, стрільба з лука, стендова стрільба, кульова стрільба, стрибки на батуті та спортивна акробатика.

Понад чотири тисячі атлетів із 50 країн Старого світу на цих змаганнях розіграють 199 комплектів нагород, а також ліцензії на Олімпійські ігри-2020 у Токіо. Кваліфікаційний відбір на участь у престижному європейському форумі продовжується. Нагадаємо, на І Європейських іграх 2015 року в Баку (Азербайджан) Україну представляли 243 спорт-смени у 19 із 20 заявлених на турнірі видів спорту.

Важка атлетика. Українець Дмитро Чумак (вага до 102 кг) завоював три золоті медалі чемпіонату Європи з важкої атлетики в Батумі. 28-річний важкоатлет показав результат 391 кг (175 кг + 216 кг) і перевершив усіх суперників у ривку, поштовху та за сумою двоборства. Бронзовим призером континентальної першості в поштовху з результатом 207 кг став наш співвітчизник Костянтин Рева. Ще одну медаль Україні приніс Кирило Пирогов, який у категорії до 96 кг завоював «бронзу» в ривку (171 кг).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На свої стандарти
Читати
Нарешті призначено
Читати
Заявлено більше
Читати
«Годувальники» виставлять рахунок
Читати
Активізувалися до другого туру
Читати
Скандального розвідника звільнено
Читати
Нехай інші воюють
Читати
Потребують сала до картоплі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове