Архів
Вівторок,
16 квітня 2019 року

№ 30 (19677)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Перемога через 20 років

ФІНЛЯНДІЯ. Опозиційна «Соціал-демократична партія» вперше з 1999 року перемогла на парламентських виборах.

Докладніше...
Злотий надійніший

ПОЛЬЩА не готова вводити євро.

Докладніше...
Нафта як політична зброя

США намагаються перекрити експорт нафти з Венесуели шляхом санкцій.

Докладніше...
Путчисти проти цензури

СУДАН. Військова рада ухвалила рішення про скасування законів, що обмежують основні свободи.

Докладніше...
Проблемний сусід

ЛІВАН звинуватив Ізраїль у порушенні повітряних і морських кордонів.

Докладніше...
День Сонця

ПІВНІЧНА КОРЕЯ відзначила День Сонця.

Докладніше...
Ядерне розвантаження

В ЯПОНІЇ почали витягати невикористані паливні стрижні з третього реактора АЕС «Фукусіма-1».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Вибір-2019

Не доніс?..

Відмова коміка Зеленського здавати аналізи викликає підозри

Богдан ЛУК’ЯНЧУК.

КАНДИДАТ Володимир Зеленський перед другим туром виборів двічі ухилився від перевірки на вживання наркотиків та алкоголю, хоча сам її й ініціював. Щоб то воно значило? Невже, як у народі кажуть, «живчик» Зеленський щільно сидить на психотропних речовинах? Ну-ну… Було-було, а такого ні на Січі Запорозькій, ні на Донбасі українському не снилося навіть!

…Тема «аналізів» у цій виборчій кампанії спливла несподівано. В ейфорії від результатів 31 березня Зеленський сам підняв на щит побрехеньку кришталево чистої, як вода у кремлівському відстійнику, російської пропаганди про «випиваку» Порошенка і через відеозвернення (аякже!) поставив суперникові умови: вибачитися, полемізувати на стадіоні «перед народом», а заодно… здати аналізи.

«Він дивиться російські канали і сюжети про те, що Порошенко — «это алкоголик». І він думав, що той аналізи ніколи не здасть. Але коли б ви ходили в кулуарах Верховної Ради, то почули б, що сам Зеленський — наркоман», — коментує нардеп Олександр Бригинець.

«Вважаю надзвичайно великою загрозою, коли є підозра, що кандидатом або навіть президентом України, верховним головнокомандувачем Збройних сил може стати людина, яка, не виключено, вживає наркотики. Наркотична залежність кандидата є прямою загрозою національній безпеці, загрозою для кожного українця. І кожен українець має отримати абсолютно чітку відповідь і щодо Порошенка, і щодо Зеленського», — сказав чинний Президент.

Глава держави вже двічі проходив тестування, щоб показати, що «Порох сухий». Уперше це було зроблено перед сотнями журналістів і медиків на території НСК «Олімпійський», куди і кликав опонент. Кров, сечу, волосся у кандидата на аналізи брали представники чотирьох незалежних українських клінік.

«Жодних психоактивних речовин знайдено не було… Після цього ми зробили установку з допомогою газового хроматографа. Це було дослідження крові на наявність алкоголю — він також був відсутній», — підсумував головлікар столичної наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий.

Другий тест Порошенко здав 10 квітня, коли до Києва приїхали зі своїм реманентом представники VADA — Добровільної антидопінгової асоціації. Вони тісно співпрацюють з іншою організацією, WADA (Всесвітнім антидопінговим агентством), що бореться зі зловживаннями у світі спорту та усунула «наколоту» збірну Росії вже від двох Олімпіад.

«Ці організації користуються однією лабораторією й одними спеціалістами, які є професіоналами», — пояснив журналістам знаменитий боксер Володимир Кличко. Саме він запросив фахівців VADA в Україну.

«І Україна, і весь світ мають знати, що кандидати в президенти України чисті не лише сечею і кров’ю, а й, головне, — думками», — заявив Кличко-молодший.

Знаменитий боксер пояснив, що для повної картини щодо «нехорошої залежності» потрібно здати на аналіз саме урину. Як жартують спортсмени, «сеча дуже балакуча» — сучасні технології дають змогу виявити в її аналізі вживання людиною наркотиків ледь не за рік.

Кличко-молодший наголосив на тому, що саме у VADA тестування «незалежне, справжнє й компетентне», у чому він не раз пересвідчувався під час своєї боксерської кар’єри. «А якби спортсмен прийшов на аналізи зі своїм особистим лікарем і той сказав: «У нього все о’кей», його просто засміяли б», — зазначив Володимир Кличко.

Він мав на увазі свого тезку Зеленського, котрий 5 квітня влаштував галасливий балаган зі своєю нібито «здачею аналізів».

«Він взяв і здав аж… цілий один найпростіший аналіз крові, який дуже мало про що може сказати. Ну принаймні це мало такий вигляд, ніби здав на камери. Пожертвувати волосиною для гарантованого заперечення факту вживання наркотиків протягом останніх місяців Зеленський відмовився», — наголосив політичний експерт Олексій Голобуцький. Він також звернув увагу на те, що Зеленський здавав кров у лабораторії «Євролаб», яка належить його дружкові Андрію Пальчевському.

До речі, колишній офіцер ГРУ РФ Пальчевський не просто активно агітує за Зеленського, зокрема на ток-шоу в Росії, а й є його давнім бізнес-партнером: фірма Зеленського «Грін філмз», що досі витворяє в РФ, неодноразово здійснювала платежі «Євролабу».

Крім того, з’ясувалося, що кров у «Зе» перед камерами брав… актор Владислав Кірякулов, який знімався у «Сватах» — проекті Зеленського. Приїхали!

Чи можна після всього цього «кровопуску» говорити про якусь коректність аналізів чи довіру до них? Сумніваються і експерти, і боксер Кличко, і виборці, яким уже не смішно…

«Ну і ввечері Зеленський опублікував так звані результати аналізів із підробленою датою їх взяття. Замість «5 квітня» там значилося «2 квітня». Картинку швидко замінили, але пильні користувачі встигли помітити підробку, і таким чином історія з фальсифікацією кандидатом своїх аналізів стала надбанням громадськості», — додав політичний експерт Олексій Голобуцький.

Відтак підозри щодо наркозалежності Зеленського лише посилилися.

«ЗЕ» чомусь не прийшов на тестування до спеціалістів VADA — на відміну від Порошенка. Чинний Президент як свідома людина знову не побоявся ні результатів дослідження, ні кпинів «ЗЕ»-сценаристів.

А що ж комедіант Зеленський? Як той казав: «Кошерно, але смердить». І це вже не жарти від «95-го кварталу», які своєю «плоскостопістю» нерідко переходили і переходять межі пристойності. Але ж Україна — це не «95-й квартал», де «комар на мусі жениться»…

…До речі, одним із найвдаліших, найсмішніших образів Володимира Зеленського у «Вечірньому кварталі» був нардеп Добкін під дією «речовин». У світлі останніх скандалів навколо фігури шоумена в багатьох виборців закрадається думка: якщо Зеленський так уміло перевтілився, як подейкують, у наркомана, то чи не грає він, не дай Боже, самого… себе?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На свої стандарти
Читати
Нарешті призначено
Читати
Заявлено більше
Читати
«Годувальники» виставлять рахунок
Читати
Активізувалися до другого туру
Читати
Скандального розвідника звільнено
Читати
Нехай інші воюють
Читати
Потребують сала до картоплі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове