Архів
Вівторок,
16 квітня 2019 року

№ 30 (19677)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Перемога через 20 років

ФІНЛЯНДІЯ. Опозиційна «Соціал-демократична партія» вперше з 1999 року перемогла на парламентських виборах.

Докладніше...
Злотий надійніший

ПОЛЬЩА не готова вводити євро.

Докладніше...
Нафта як політична зброя

США намагаються перекрити експорт нафти з Венесуели шляхом санкцій.

Докладніше...
Путчисти проти цензури

СУДАН. Військова рада ухвалила рішення про скасування законів, що обмежують основні свободи.

Докладніше...
Проблемний сусід

ЛІВАН звинуватив Ізраїль у порушенні повітряних і морських кордонів.

Докладніше...
День Сонця

ПІВНІЧНА КОРЕЯ відзначила День Сонця.

Докладніше...
Ядерне розвантаження

В ЯПОНІЇ почали витягати невикористані паливні стрижні з третього реактора АЕС «Фукусіма-1».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Актуально

Захистити статус Президента

Тимошенко висловила підтримку Порошенку і назвала поведінку Зеленського «приниженням Української держави»

Олег ГРИГОРЕНКО.

ЗА РІК до початку президентської кампанії-2019 політичні оглядачі не сумнівалися, що лідируватиме в ній Юлія Тимошенко. Її рейтинг був найвищим серед українських політиків, а після того, як лідерка «Батьківщини» продемонструвала готовність до оновлення й оприлюднила прогресивну програму «Новий курс», її вихід у другий тур здавався майже очевидним... І так би й сталося. Якби, як чортик із табакерки, у виборчу кампанію не вскочив комік Володимир Зеленський, підтримуваний всією медіа-імперією олігарха Ігоря Коломойського.

Яскраві відеоролики, «смішки» й відсутність чіткої позиції виявилися привабливішими за змагання шляхів розвитку України. І замість Тимошенко в другий тур із чинним Президентом Петром Порошенком впевнено увірвався «Зе-кандидат». Який перетягнув на свій бік у тому числі й частину потенційних виборців леді Ю — передусім тієї молоді, якій нудно «вникати» в тонкощі політичних програм.

Ця президентська кампанія була для Тимошенко вже третьою і, не виключено, останньою. Та попри це, вона з гідністю прийняла поразку і не стала оскаржувати результати виборів. Усвідомлюючи, що під час війни будь-яка дестабілізація в державі загрожує масштабним вторгненням з боку агресора, який тільки цього й чекає.

Зрештою, попереду — вибори до Верховної Ради. Якщо «Батьківщина» отримає на них переконливий результат, її лідерка може знову очолити уряд. І це — ще одна причина, чому в другому турі Юлія Володимирівна фактично підтримала Порошенка.

Про небезпеку голосування за шоумена, який не має жодного уявлення про ефективне управління країною, Тимошенко попереджала ще перед 31 березня: «Виборці мусять подумати, що бюлетень, який вони опускають у скриньку, — це бюлетень за завершення війни, за життя їхніх дітей, за існування України. І якщо вибір робити відповідально, то «борщ із чебурашки» може бути дуже небезпечним».

Зеленський такого порівняння не пробачив. І після перемоги в першому турі з фірмовою «кварталівською» посмішечкою запропонував Тимошенко стати... ведучою його дебатів з Порошенком на стадіоні.

Президента така зневага до політика, за якого віддали голоси понад 2,5 мільйона українських громадян, обурила. «Я вважаю, що подібне зневажливе звернення — це неповага до Юлії Володимирівни і її виборців», — наголосив Порошенко.

Сама Ю на витівку Зе-кандидата не відреагувала. Але після того, як 11 квітня Зеленський у телефонній розмові з Порошенком у прямому ефірі програми «Право на владу» («1+1») по-хамському перебивав Президента, грубив і зрештою кинув слухавку, досить однозначно висловилася щодо того, кого вважає більш гідним президентської посади.

Назвавши таку поведінку «руйнацією статусу посади Президента і приниженням Української держави», вона порадила Зеленському «не нищити честь і гордість президентського статусу».

А Порошенкові побажала «тримати президентську планку, та, як би важко не було, захистити статус Президента і статус держави».

І ця підтримка попри складну історію їхніх взаємин вкотре підтвердила державницьку позицію Юлії Володимирівни. Яка протягом усієї своєї політичної кар’єри веде безкомпромісну боротьбу з олігархами й добре знає, хто стоїть за Зеленським і чим може загрожувати його перемога на виборах глави держави.

Власне, саме Тимошенко ще у 2017 році попереджала, що «готується новий кандидат на президентські вибори від об’єднаної олігархії, яка не готова здавати свої позиції». «Це людина, яка зеленого уявлення не має ані про економіку, ані про фінанси, ані про кризу, ані про війну. Ключові олігархічні клани готують собі маріонетку, яка таким собі «болванчиком» сидітиме на президентській посаді, а вони будуть знову забирати з бюджету всі гроші, всі ресурси», — заявила тоді леді Ю в програмі «Хард-ток із Наталією Влащенко» на телеканалі ZIK.

Тим часом нещодавнє розслідування програми «Схеми» стало ще одним підтвердженням зв’язку Зеленського з Коломойським: за останні два роки комік 13 разів літав до олігарха у Швейцарію та Ізраїль. Раніше журналісти вже з’ясували, що «Зе-кампанію» ведуть юристи Коломойського, охорону «Зе-кандидата» забезпечують фірми з бізнес-імперії Коломойського, а сам претендент на президентську посаду їздить в автомобілі, який раніше належав Коломойському...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На свої стандарти
Читати
Нарешті призначено
Читати
Заявлено більше
Читати
«Годувальники» виставлять рахунок
Читати
Активізувалися до другого туру
Читати
Скандального розвідника звільнено
Читати
Нехай інші воюють
Читати
Потребують сала до картоплі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове