Архів
Вівторок,
16 квітня 2019 року

№ 30 (19677)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Перемога через 20 років

ФІНЛЯНДІЯ. Опозиційна «Соціал-демократична партія» вперше з 1999 року перемогла на парламентських виборах.

Докладніше...
Злотий надійніший

ПОЛЬЩА не готова вводити євро.

Докладніше...
Нафта як політична зброя

США намагаються перекрити експорт нафти з Венесуели шляхом санкцій.

Докладніше...
Путчисти проти цензури

СУДАН. Військова рада ухвалила рішення про скасування законів, що обмежують основні свободи.

Докладніше...
Проблемний сусід

ЛІВАН звинуватив Ізраїль у порушенні повітряних і морських кордонів.

Докладніше...
День Сонця

ПІВНІЧНА КОРЕЯ відзначила День Сонця.

Докладніше...
Ядерне розвантаження

В ЯПОНІЇ почали витягати невикористані паливні стрижні з третього реактора АЕС «Фукусіма-1».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Передвиборне

Він прийшов — його нема

Михайло ГУБАШ.

У неділю, 14 квітня, кандидат у президенти і чинний Глава держави Петро Порошенко прибув на НСК «Олімпійський», де його штабом на 14:14 були призначені дебати, на які був запрошений і кандидат у президенти Володимир Зеленський. Проте останній на цю розмову не прийшов.

ПРЕЗИДЕНТ виступив перед людьми, що зібралися на площі біля стадіону, після чого зустрівся з журналістами у конференц-залі «Олімпійського» і відповів на їхні запитання.

Коментуючи відсутність на дебатах лідера студії «Квартал 95», спікер штабу Зеленського з питань ходу виборчої кампанії Дмитро Разумков нагадав, що кандидат у президенти Володимир Зеленський чекає чинного президента Петра Порошенка на передвиборні дебати 19 квітня на НСК «Олімпійський» о 19:00. «Сьогодні ж пройшов агітаційний мітинг Петра Олексійовича під стадіоном. Ми не беремо участі в агітаційних мітингах поки ще чинного гаранта Конституції», — заявив він.

Вже після закінчення заходу своєрідні дебати відбулися між силовими структурами, які гарантували безпеку його учасників, з участю прес-секретаря Президента України Святослава Цеголка. Останній зауважив, що поліція применшує кількість людей, які зібралися на стадіоні, аби підтримати його шефа: «Найбільше вразив гімн, який прямо на стадіоні співали 20 тисяч людей (шкода, що поліція применшує кількість тих, хто зібрався сьогодні)».

За даними Служби безпеки України, яка того дня забезпечувала антитерористичний супровід передвиборних заходів біля НСК «Олімпійський», участь у них взяло близько 15 тисяч осіб. А от у МВС повідомили, що «забезпечили публічну безпеку під час проведення мирного зібрання громадян, на якому були присутні до 5 тисяч людей».

Що можна сказати з приводу цих «мірялок», які потрапили у публічний простір? Ну, коли діти у пісочниці міряються різними частинами тіла (наприклад, у кого рука чи нога довша), це зрозуміло. А от коли дорослі й начебто розумні дядьки уподібнюються дітлахам і копіюють їхні забавки, це має вигляд, як мінімум, несолідний. Добре, хоч сам Президент Порошенко це розуміє: «Я не хочу мірятися роликами», — наголосив він, кажучи про важливість саме дебатів, а не «народної творчості» прихильників того чи іншого кандидата.

Зрозуміло, що недільна акція на «Олімпійському» викликала чимало коментарів та відгуків, зокрема й у соцмережах. Їхній зміст залежав від того, кого саме з претендентів на Булаву підтримує автор.

До другого туру виборів, які мають відбутись у неділю, 21 квітня, залишається лише кілька днів. Проте чи побачать виборці дебати між двома кандидатами, й де саме — на стадіоні чи у студії телеканалу — досі не відомо.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На свої стандарти
Читати
Нарешті призначено
Читати
Заявлено більше
Читати
«Годувальники» виставлять рахунок
Читати
Активізувалися до другого туру
Читати
Скандального розвідника звільнено
Читати
Нехай інші воюють
Читати
Потребують сала до картоплі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове