Архів
Вівторок,
16 квітня 2019 року

№ 30 (19677)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Допоможи собі сам

Какао — чудовий напій

Володимир БОЛСУН,

фахівець зі східної медицини.

Мова про какао. Його визнано лідером за вмістом багатьох корисних мікроелементів, а за кількістю цинку цей продукт не має собі рівних.

ТАКОЖ у какао-бобах є білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи В, клітковина й антиоксиданти. Какао містить речовини, що поліпшують пам’ять, стимулюють роботу головного мозку, нормалізують рівень холестерину в крові. Крім того, воно чинить зігрівальний та заспокійливий ефект, поліпшує клітинне дихання й обмін речовин.

Новітні дослідження виявили в какао ще одну сполуку — кокохіл, яка сприяє оновленню клітин шкіри, загоєнню ран, запобігає утворенню зморщок. А речовина з нього епікатехін захищає організм від безлічі небезпечних хвороб, насамперед діабету, інфаркту, інсульту тощо.

Вчені загострюють увагу на тому, що, хоча какао калорійніше, ніж чай і кава, воно не призводить до збільшення маси тіла. Невелика порція напою здатна швидко вгамувати голод, у результаті чого людина не переїдає. Тож, якщо мрієте схуднути, пийте какао.

Вживати його слід у першій половині дня. Ось рецепт приготування цього корисного й смачного напою.

Столова ложка порошку какао, чайна ложка кориці, 1/3-1/2 чайної ложки меленої гвоздики, щіпка солі, 0,5 чайної ложки стевії (за бажанням).

На середньому вогні нагріваємо до кипіння дві склянки молока й додаємо, помішуючи, какао, спеції, стевію, сіль — аж поки все добре не розчиниться.

Усі складники цього напою мають дивовижні властивості, що допомагають боротися з мікробами й зменшують ризик захворювання, надто в нестійкі весняні дні. Какао є потужним антиоксидантом, багате на магній і вітаміни, що робить його надзвичайно корисним. Кориця поліпшує кровообіг і зменшує запалення в організмі. Гвоздика має потужні антисептичні й знеболювальні властивості. Якщо вам за 40, добре пити цей напій щодня.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове