Архів
П’ятниця,
12 квітня 2019 року

№ 29 (19676)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Iнтереси народу — понад усе

ЗАВБАЧЛИВИЙ господар, перед тим як робити якесь нововведення, спершу подумає, що від цього матиме (прибуток чи збиток), а затим уже прийматиме рішення. У Мінсоцполітики України, на жаль, спершу роблять, а потім уже думають. Я з приводу монетизації субсидії, яку призначили моїй уже померлій дружині. Вже місяць оббиваю пороги міськради, відділу департаменту з надання субсидій, «Ощадбанку», але ніде мені не можуть пояснити, як одержати соціальну допомогу, адресовану померлій. Відповідь одна: «Ждіть. Ви такий не один». Разом із тим настійно рекомендують вчасно заплатити за комунпослуги, щоби надалі не позбутися субсидії.

Образливо й болісно через те, що Мінсоцполітики, згідно із повідомленням інформагентства («СВ» за 25.03 ц. р.), вже відчиталось перед державою: «Пенсійний фонд завершив виплату субсидій готівкою для оплати комунальних платежів за лютий місяць». Ось тільки як збираються вчинити з мертвими душами, яким призначили кошти готівкою, — жодного слова.

Василь ІВАЩЕНКО.

м. Суми.

 

Політичний курс розвитку держави вже визначений і задекларований у Конституції. Але боюся, що після виборів знову розпочнеться боротьба за верховенство з використанням владних повноважень та адміністративного ресурсу, що породить соціальну нестабільність усередині держави і чим скористаються вороги українського народу. Тому посаду президента обов’язково повинен обіймати політик, який захищатиме не вузькі інтереси однієї партії, а інтереси всього народу.

І ще одне. Чому в другому турі виборцям пропонують голосувати лише за чорного чи білого кандидата і не беруть до уваги третю сторону, яка не довіряє жодному з них? Повинна бути ще одна графа — «проти всіх», щоб дати можливість не голосувати за менше зло. Тоді це справді можна буде назвати вільним вибором, а результати голосування — реалістичними.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район Харківської області.

 

У нашому селі газету доставляють раз на тиждень. Хоча відділення працює в середу та суботу. Ви навіть не уявляєте, яка тиснява зчиняється в малесенькій кімнатці, коли привозять пенсію. Бо за новою реформою погода чи негода, здоровий ти чи недужий — мусиш іти. Єдине мені не зовсім зрозуміло, яким чином керівництво «Укрпошти» зменшило витрати порівняно з попередніми роками, коли функціонували стаціонарні відділення зв’язку? Тоді листоноша обходила все село пішки, в кращому разі їздила на велосипеді, розносячи нам додому всю кореспонденцію, пенсію, квитанції на оплату комунпослуг, і при цьому мала вдвічі меншу зарплату, ніж нинішній працівник пересувного відділення, яка приїздить на автомобілі з водієм.

Анатолій МИХУЛЯ.

с. Ушня Менського району

Чернігівської області.

 

Скрізь пишуть і розказують, як нам погано живеться. А я знаю з власного досвіду, що коли погано, то сміятися не хочеться. Нині світ допомагає Україні зіп’ястися на ноги, наші хлопці проливають кров, стають каліками, а дехто все насміятися не може. Я дивуюсь: як можна бути такими недалекоглядними? Було 39 кандидатів, серед яких, зокрема, проукраїнські, патріотично налаштовані, з досвідом державних службовців. Але треба ж було з-поміж усіх обрати коміка.

Я багато пережила і бачила за свої 95. Зазнала голоду, воєнної окупації, сталінського режиму, тяжкої неоплачуваної праці в колгоспі, через що на старості літ животію, маючи цілий букет хвороб, але ніколи не опускала рук. І понад усе дуже хочу, щоб мої внуки і правнуки не знали горя на своїй рідній землі від жодних політиків і режимів. Тому переконана: голосувати треба за того, кому по-справжньому болить доля України і її народу.

Павлина ЛУЩІЙ.

м. Кам’янка Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове