Архів
П’ятниця,
12 квітня 2019 року

№ 29 (19676)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Чистотіл чистить

ЩОЙНО на садових культурах відросте молоде листя, як його обсідають попелиці. Звичайно, можна застосувати хімію. Та проти неї є ціла низка заперечень. До того ж існує дієвий спосіб відстрашування цього шкідника.

На час розпускання бруньок на плодово-ягідних і фруктових культурах дуже добре відростає чистотіл. Його зелену масу й слід використати.

Емальований посуд наполовину заповнюють зеленню чистотілу і заливають окропом, накривають кришкою і ставлять на 15 хвилин на слабкий вогонь. До кипіння не доводять. Знімають із вогню, охолоджують, проціджують і обприскують дерева та кущі. Додатково в пристовбурних кругах розкладають звіжозрізані снопики чистотілу.

Процедуру повторюють через 7-10 днів.

Застосовувати настій чистотілу можна без підігріву, при цьому час настоювання слід збільшити до 24-36 годин.

Версія для друку          До списку статтей

ПІСЛЯ того як розсаду розпікірують із посівних ящиків до парників чи окремих більших ємностей, на рослинах жовтіє листя. Чому? Є дві причини, яких практично неможливо уникнути при цьому «крутому піке» для сіянців. А от як діяти опісля, аби рослинки виправились і почали нормально розвиватись, інше питання, на яке й спробуємо дати відповідь.

Досить часто від садівників-аматорів можна почути нарікання: пересадили, мовляв, черешеньку, вона спершу прижилася — розпустилося листя, з’явився цвіт, а по якомусь часі деревце всохло. Справді, примхлива ця культура, чи, точніше сказати, вразлива до різних чинників. Тож перерахуємо їх і дамо поради щодо заходів задля кращої приживлюваності рослин.

Чи вирощували ви вже таке диво — пучкові огірки? Себто такі, в яких на плітях зав’язуються по кілька штук з однієї пазухи. Уявляєте, яка врожайність? Але щоб її забезпечити, треба немало потрудитися.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове