Архів
П’ятниця,
5 квітня 2019 року

№ 27 (19674)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Символ поліпшення відносин

ГРЕЦІЯ і ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ домовилися про створення посольств.

Докладніше...
Ціла епопея з розлученням

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Парламент схвалив закон про нове відтермінування Brexit.

Докладніше...
Скандальна заява

ТУРЕЧЧИНА. Собор Святої Софії в Стамбулі може стати мечеттю з безкоштовним входом.

Докладніше...
Рейс МН17

НІДЕРЛАНДИ та АВСТРАЛІЯ повідомили про прогрес у притягненні винних до відповідальності.

Докладніше...
Ескалація напруженості

ЛІВІЯ. Урядові війська у Тріполі приведено у повну бойову готовність.

Докладніше...
Пообіцяли, а грошей не знайшлось

ПОЛЬЩА. Уряд відмовився від своєї обіцянки страйкуючим учителям щодо підвищення їм зарплат.

Докладніше...
Захиталось крісло

АЛЖИР. 82-річний президент Абдельазіз Бутефліка офіційно оголосив про відставку.

Докладніше...
Латиниця повертається

У КАЗАХСТАНІ змінять алфавіт.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Пробиваються на європейський ринок

Олександр НЕБОГАТОВ.

СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВО «Дунайський аграрій» розширює посівні площі кавуна та батату. «Сподіваємося, що зберемо ще й 50 тонн персика, — каже керівник Романа Дяжук. — Нещодавно свої пропозиції ми представили на виставці органічних продуктів Biofach в Німеччині. До цього опанували експорт органічних зернових, ріпаку, соняшнику, гороху і сочевиці». Відзначимо, що ТОВ «Дунайський аграрій» обробляє 2 тис. га, уся земля сертифікована як органічна.

Кораблі пливуть на заробітки

ТЕПЛОХОДИ Українського Дунайського пароплавства (УДП) починають здійснювати дунайські круїзи чотирма країнами Європи. Як повідомляє прес-служба УДП, нині завершується підготовка пасажирських суден «Україна», «Дніпро», «Молдавія» та ін. Оновлені кораблі відправляться у плавання по Дунаю із заходом в міста Німеччини, Австрії, Угорщини та Словаччини. Теплоходи орендує для круїзів словацька компанія PLLC «VO-PARTNER», сплачуючи кошти до бюджету України. Повернуться в Одеську область наші кораблі наприкінці жовтня.

Жінки таки розумніші

ГОЛОВНЕ управління статистики в Одеській області повідомляє, що в 2018 році кількість жінок, які перейшли в аспірантуру і докторантуру, перевищила число чоловіків на 10,2 та 35,8% відповідно. А ось середня заробітна плата прекрасної статі області становить лише 81,6% від середньої зарплати чоловіків. При цьому жінки стали значно рідше виходити заміж (між іншим, на тисячу жінок припадає 888 чоловіків). Середній вік жінок, що зав’язали сімейні стосунки, — 31 рік. Додамо, що 1659 одеситок вийшли заміж за іноземців.

Незалежні та екологічні

316 ДОМОГОСПОДАРСТВ за останні 4 роки встановили сонячні панелі у власних оселях на території Одещини. Їхня загальна потужність становить 6,06 МВт. Власники можуть не лише використовувати отриману енергію, а й продавати надлишок державі за спеціальним тарифом. За числом джерел «чистої енергії» лідирують Лиманський, Овідіопольський та Біляївський райони. Найбільше приватних сонячних станцій в Одесі.

Медова кооперація

БДЖОЛЯРІ Біляївського та Роздільнянського районів працюватимуть відтепер за проектом «Агропромисловий кластер з розвитку бджільництва», у роботі якого також братимуть участь учені та представники місцевої влади. На базі природного й екологічного потенціалу області будуть визначені унікальні медозбори для створення органічних пасік. Розробка нових медових продуктів та їх збут здійснюватимуться на кооперативних засадах. А за рахунок розміщення пасік в унікальних локаціях і наявності автентичних продуктів місцевого виробництва має підвищитися туристична привабливість цієї місцевості.

Виноградні перспективи

ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ аналітиків, останнім часом стрімко зріс рівень інтересу аграріїв до виноградарства, що призвело до розширення площ під виноградниками в усіх категоріях господарств. Так, протягом 2018-го в Україні було закладено 527 гектарів нових плантацій, що на 78% більше, ніж попереднього року. Крім Одеської, виноградарство стрімко розвивається у Миколаївській і Закарпатській областях. Дедалі більшає плантацій також у Запорізькій, Херсонській і Тернопільській областях.

Вбивчий газ

УНАСЛІДОК пожежі в Подольську загинув чоловік. На місці події з’ясовано, що сталося займання легкового автомобіля та даху одноповерхового приватного житлового будинку. Пожежні виявили тіло загиблого господаря оселі. Ймовірна причина пожежі — вибух газобалонного обладнання автомобіля.

Реконструкція бібліотек

У РОЗДІЛЬНІЙ запрацював сучасний медіа-простір на базі районної бібліотеки. Семінари, конференції, просвітницькі лекції та розважальні заходи — ось основні напрями його роботи. «Наразі в області створено вже 13 таких центрів. Там чудово проводять дозвілля і учні шкіл, і випускники та їхні батьки. До кінця року плануємо перетворити на сучасні заклади ще сім бібліотек», — обіцяють в обласній держадміністрації. За рахунок бюджету Одещини для роздільнянського медіазакладу придбано, зокрема, комплект комп’ютерного обладнання. А ось коштом району в приміщенні зроблено ремонт, його вмебльовано та відповідним чином оснащено. Також медіа-центр пристосовано для людей з особливими потребами.

Виборча колізія

«Я ВСЕ про вас знаю! Я не дозволю цього похабства!» — з такими викриками прибігла жителька Балтського району на виборчу дільницю за день до виборів. Що ж викликало у неї такий емоційний протест? Фальсифікації? Підкуп? Виявляється, її чоловіка-поліцейського поставили чергувати на дільниці разом із колегою — представницею слабкої статі. Після влаштованої сцени ревнощів поліцейське керівництво розвело співробітників на різні пости.

Від аліментів тікати не вигідно

ТОРІК державні виконавці Одеської області стягнули 418 млн гривень аліментів на користь 25 тис. дітей. Особливо «відзначився» чоловік, який заплатив понад 427 тис. грн. Як з’ясувалося, він ухилявся від утримання дочки і сина. Державний виконавець виніс постанову про тимчасове обмеження боржника у праві управління транспортними засобами, в праві полювання, в праві виїзду за межі України та у праві користування зброєю. Крім того, відомості про боржника були внесені до Єдиного реєстру боржників. Після цього протягом місяця колись несумлінний татусь надав квитанцію про сплату всього боргу.

Зметикували на трьох

ДО СУДУ надійшов обвинувальний акт щодо трьох чоловіків, які незаконно займалися масовим виробництвом алкоголю. За версією слідства, «підприємливий» 27-річний уродженець Болградського району навернув до злочинної діяльності двох спільників — торгових представників однієї фірми. Не маючи ніяких документів на виробництво і продаж алкогольних напоїв, вони обладнали під цех будинок в Ізмаїлі та стали продавати підфарбований коньяк на етиловому спирті через магазин. На сьомій тонні проданого фальсифікату були упіймані.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стадіон так стадіон...
Читати
Перераховують мільярди
Читати
Доходи зросли. Пересічно
Читати
Наслідки зими
Читати
Штрафи облгазам
Читати
От і знижка
Читати
Солодощі — за кордон
Читати
Потрібні трактористи
Читати
Річок багато, води — не дуже
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове