Архів
Вівторок,
2 квітня 2019 року

№ 26 (19673)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  • За рубежем
Рекордна петиція

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Петицію про скасування Brexit підписали понад шість млн осіб.

Докладніше...
Нова «справедливість для всіх»

СЛОВАЧЧИНА. Президентом країни уперше стала жінка.

Докладніше...
Дострокова урядова ротація

ФРАНЦІЯ. В уряді знову відбулися перестановки.

Докладніше...
Народні протести

АЛЖИР. Після кількох тижнів акцій протесту призначено перехідний уряд.

Докладніше...
Один імператор — одна епоха

В ЯПОНІЇ оголосили назву нової епохи.

Докладніше...
Стає дедалі гарячіше

ТУРЕЧЧИНА. В ході операції «Лапа» військові повітряних сил завдали ударів по позиціях курдів в Іраку.

Докладніше...
Голани розбрату

ЛІГА АРАБСЬКИХ ДЕРЖАВ протестує проти визнання Голанських висот ізраїльськими.

Докладніше...
За стихією — холера

МОЗАМБІК охопила епідемія холери.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Обирали Верховного головнокомандувача

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 31 березня, вся країна рушила на виборчі дільниці, аби взяти участь у першому турі виборів президента України. Не стояли осторонь цього процесу й українські захисники, котрі тримають оборону у районі проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі. Голосували на спеціальних виборчих дільницях. Вже зранку тут було людно: військовослужбовці групами приїжджали з передової для голосування. Робили це на ротаційній основі — одні несли бойове чергування на опорних пунктах, інші голосували. «Цього дня своє право на вибір реалізували багато тисяч військовослужбовців усіх відомств та формувань, що входять до складу Об’єднаних сил», — повідомили в прес-центрі штабу ООС.

До речі, важливість моменту неначе відчули й «на тій стороні» — протягом дня виборів вздовж лінії розмежування панувала тиша. Так само спокійно минула й ніч на понеділок. І тільки неподалік Лебединського у когось із бойовиків нерви таки не витримали — противник обстріляв позиції одного з підрозділів ЗСУ з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед наших захисників не було.

Останні дні березня принесли мирним жителям чимало прикрощів. Зокрема, від артилерійського обстрілу постраждали мешканці житлових кварталів Золотого-4. Ось як описали ситуацію у прес-центрі штабу ООС: «Олександр, пенсіонер і шахтар із більш ніж тридцятирічним стажем, не може утримати сліз. Безсило стискає спрацьовані важкою працею під землею руки. В нього одне запитання: «За що? За що його, чесну працьовиту людину, в одну мить зробили жебраком?».

Річ у тому, що в переддень виборів близько сьомої години вечора в його хату влучив 152-міліметровий снаряд, випущений російськими окупаційними військами. За кілька хвилин на подвір’я Олександра та його важкохворої дружини, а також до домівок ще трьох сусідів прилетіло шість «братерських подарунків». Оселя пенсіонера згоріла вщент.

Зараз на місці чергового військового злочину російсько-окупаційних військ працюють криміналісти та слідчі з різних структур. За словами фахівців, вони знають імена всіх російських командирів, що віддають злочинні накази, згодом будуть встановлені й особи виконавців. І перші, і другі отримають сповна від української Феміди.

Днем раніше близько 18.00 з напрямку тимчасово окупованого Бетманового бойовики із застосуванням АГС та стрілецької зброї обстріляли смт Верхньоторецьке Ясинуватського району, що на Донеччині. Під час обстрілу від розриву гранати дістав осколкові поранення обличчя та внутрішніх органів місцевий мешканець 1989 р. н. Першу допомогу йому надали військовослужбовці ЗСУ, після чого пораненого доправили до лікарні Торецького, де було проведене оперативне лікування.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кінець договору
Читати
Послідовна позиція
Читати
Підтримка годувальників
Читати
Польща — «транзитер»
Читати
Хто справді допомагає
Читати
Забезпечуватимуть рівність
Читати
Пристебнулися — рушаємо
Читати
Нездорові
Читати
Трагедія у Запоріжжі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове