Архів
Вівторок,
26 березня 2019 року

№ 24 (19671)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Економічна «жовта лихоманка»

ФРАНЦІЯ. У Парижі вже 19-ті вихідні поспіль не вщухають протести проти уряду президента Еммануеля Макрона.

Докладніше...
Петиція проти Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Петиція проти Brexit на сайті парламенту зібрала понад п’ять мільйонів підписів громадян.

Докладніше...
Збережуть нейтральний статус

СЕРБІЯ. Президент Александар Вучич заявив, що країна не вступатиме до НАТО.

Докладніше...
Непримиренне протистояння

ІЗРАЇЛЬ. Уперше за останні п’ять років передмістя Тель-Авіва обстріляли із сектору Гази.

Докладніше...
Криза в освіті

ПОЛЬЩА. У Кракові майже півсотні шкільних учителів розпочали голодний страйк.

Докладніше...
Перемогла «партія військових»

ТАЇЛАНД. Відбулися перші з часів військового перевороту 2014 року загальні парламентські вибори.

Докладніше...
А президента спитали?

У РУМУНІЇ стався скандал через перенесення посольства країни з Тель-Авіва до Єрусалима.

Докладніше...
Перший у країні метрополітен

ІНДОНЕЗІЯ. У Джакарті вперше запустили метро.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

Вода знову дорожчає

Василь ПІДДУБНЯК.

У СКРУТНОМУ становищі опинилися нині меліоратори посушливого краю. На утримання каналів, насосних станцій та іншої інфраструктури галузі спромоглися виділити 1 мільярд 305,4 мільйона гривень, що майже на третину менше від потреби. Не обійшлося без подорожчання подачі води на поля, що у зоні ризикованого землеробства. За кожен кубометр води сільгосптоваровиробники платитимуть не 22 копійки, як торік, а на 5 копійок більше.

Проект «Морський старт» не за горами

ІДЕЮ створення та розміщення у Чорному морі платформи для запуску ракет і виведення на орбіту Землі супутників обговорили представники дніпровського підприємства «Південмаш» та Херсонського державного суднобудівного заводу «Паллада».

Залежно від необхідних габаритів платформи для ракетних пусків її виготовлення у Херсоні може зайняти від восьми до десяти місяців. І для трудового колективу «Паллади» це шанс, оскільки великих контрактів на виготовлення доків для іноземних чи вітчизняних замовників він наразі не має. Питання лише в тому, аби «Південмаш» знайшов інвестора для втілення багатообіцяючого проекту в життя, вартість якого обчислюється сотнями мільйонів доларів.

I оживе історія

МІСЦЕВЕ комунальне підприємство «Гілея» в Олешках має намір створити музей живої історії «Олешківська Січ». Це дocить амбіційний прoект, який передбачає майcтерні нарoдних ремеcел, виcтавкoві майданчики, гoтельний кoмплекc, ярмаркoву плoщу та багатo чого іншoгo цікавoгo. Прoект кoриcний не лише для рoзвитку туризму в місті, а й для oблаcті в цілoму.

Олешківська Січ — територіально-військова організація запорозьких козаків України у пониззі лівого берега Дніпра на території володінь Кримського ханства. Землі під Січ були надані ханом Девлет-Гіреєм ІІ на прохання кошового отамана Костя Гордієнка. Заснована 1711-го, після зруйнування царським військом у 1709 році Старої Чортомлицької Січі. Фортеця Січ розташовувалася в урочищі Олешки, навпроти сучасного міста Херсона.

У сільських дітей — своя служба

У КОЧУБЕЇВСЬКІЙ об’єднаній територіальній громаді, що у віддаленому Високопільському районі, за підтримки проекту Світового банку та Міністерства соціальної політики України «Модернізація системи соціальної підтримки населення в Україні» створена служба у справах дітей. Про це у соціальній мережі повідомляє Іван Дудар, голова ОТГ.

Нова структура розмістилась у територіальному Центрі надання адміністративних послуг. Незабаром сюди від служби у справах дітей райдержадміністрації будуть передані облікові картки, необхідні для надання медичної допомоги, налагодження ефективної та плідної співпраці з питань створення комплексної системи захисту інформації в Єдиній інформаційно-аналітичній системі (ЄІАС) «Діти».

Перший штаб протидії булінгу

У ПРИМІЩЕННІ опорного закладу «Орлівський навчально-виховний комплекс» восьми­класник побився з ученицею цієї ж школи. Жертва зазнала тілесних ушкоджень.

«Суддя визнав бійку булінгом (шкільним цькуванням). І тепер батько має сплатити за свого неповнолітнього сина 1700 грн штрафу та 384 гривні судового збору. Ця постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення», — йдеться у повідомленні прес-служби Головного територіального управління юстиції в області. Розпорядженням голови Херсонської ОДА було створено перший в Україні штаб протидії булінгу. Запрацювала «гаряча лінія» штабу, куди можуть звертатися жертви цькування, батьки, педагоги.

У вінок Кобзареві

В ОБЛАСНОМУ художньому музеї ім. Шовкуненка відбулась презентація виставки, присвяченої 205-й річниці від дня народження Кобзаря «Тарас Шевченко. Народ і слово». Цього року організатори вирішили змінити формат події і вперше провели її у поетично-музичному супроводі.

В експозиції — 22 роботи українських художників ХХ століття. Це графіка, літографія, офорти, які розказують про життя і творчість Тараса Григоровича. На відкриття виставки прийшли студенти факультету культури та мистецтв Херсонського державного університету, котрі читали вірші Тараса Шевченка, а українські пісні виконував університетський вокальний колектив «Коралі».

Краби повернулись у море

ДО СКАДОВСЬКОГО відділення поліції надійшло повідомлення від представників громадського формування «Спас», що на природоохоронній території Джарилгацького національного природного парку здійснюється незаконний вилов живих водних біоресурсів, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце події прибули працівники відділення поліції в порту «Херсон» та слідчо-оперативна група Скадовського відділення поліції. Поліцейські виявили заборонені знаряддя лову: 37 ятерів для вилову креветок, у яких були чорноморські креветки, риба бичок, калкан та краб трав’яний, занесений до Червоної книги України. Всі живі водні біоресурси правоохоронці випустили у природне середовище. Скадовське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за ч.1-ю ст. 249-ї «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коли чекати грошей
Читати
Розвиток уповільниться
Читати
В електронному форматі
Читати
Підготувалися до волевиявлення
Читати
«Гречкосії»: модернізація
Читати
Наближаємося до рівності
Читати
Радарів побільшає
Читати
Відкрито кордони Таїланду
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове