Архів
Вівторок,
26 березня 2019 року

№ 24 (19671)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Економічна «жовта лихоманка»

ФРАНЦІЯ. У Парижі вже 19-ті вихідні поспіль не вщухають протести проти уряду президента Еммануеля Макрона.

Докладніше...
Петиція проти Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Петиція проти Brexit на сайті парламенту зібрала понад п’ять мільйонів підписів громадян.

Докладніше...
Збережуть нейтральний статус

СЕРБІЯ. Президент Александар Вучич заявив, що країна не вступатиме до НАТО.

Докладніше...
Непримиренне протистояння

ІЗРАЇЛЬ. Уперше за останні п’ять років передмістя Тель-Авіва обстріляли із сектору Гази.

Докладніше...
Криза в освіті

ПОЛЬЩА. У Кракові майже півсотні шкільних учителів розпочали голодний страйк.

Докладніше...
Перемогла «партія військових»

ТАЇЛАНД. Відбулися перші з часів військового перевороту 2014 року загальні парламентські вибори.

Докладніше...
А президента спитали?

У РУМУНІЇ стався скандал через перенесення посольства країни з Тель-Авіва до Єрусалима.

Докладніше...
Перший у країні метрополітен

ІНДОНЕЗІЯ. У Джакарті вперше запустили метро.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Наші інтерв’ю

Юрій Кармазін: «За диктатуру Конституції»

Петро КУЩ.

Під час розмови в редакції.

Ось і вийшли ми, виборці України, на фінішну пряму — вже цієї неділі оберемо тих двох, хто вийде у другий тур президентських перегонів. Хтось уже визначився, а хтось ще на роздоріжжі: претендентів чимало, але багатьох із них ні по телебаченню не показують, ні у рейтинги не включають. Як зорієнтуватися, щоб потім не шкодувати про свій вибір?

НЕ СЕКРЕТ, що чимало з нас вважає: якщо кандидата нема в рейтингу, значить, у нього й жодного шансу на обрання нема. Та чи так це насправді?

— Ні, не так! — заперечує кандидат у президенти України голова Партії захисників Вітчизни Юрій Анатолійович Кармазін. — Всі рейтинги в Україні — замовні, вони є елементом передвиборної технології на комерційній основі. Це я стверджую як народний депутат чотирьох скликань, екс-голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та як сенатор Міжнародного парламенту безпеки і миру. Це ненормально, коли для людей зробили таку спецтехнологію і зомбують їх щодня тими рейтингами, до яких можна потрапити, тільки якщо маєш мільярди.

За словами заслуженого юриста України, те ж саме стосується і бігбордів з розміщеними на них бігмордами, й агітації на центральних телеканалах, які належать олігархам, а тому безупинно «крутять» рекламні ролики тільки «обраних» (ними ж самими) кандидатів. «Коли на ТВ-шоу кажуть, що запрошували всіх кандидатів у президенти, не вірте, — стверджує Юрій Кармазін. — На жодне з них, за невеликим винятком, мене не запрошували. Це при тому, що номер мого телефону не змінюється понад 20 років. Не міняється ні сайт, ні електронна адреса Партії захисників Вітчизни, яку я очолюю з 1999-го».

Згідно із законом про вибори Президента, всі кандидати мають рівні права доступу до телеканалів, принаймні на комерційних засадах. Проте виборчий штаб Юрія Анатолійовича, який звертався, зокрема, до 5-го телеканалу, каналу 24 та інших, навіть відповіді не отримав. Жодної. «Просто плювали на закон та й годі!» — обурюється кандидат. Навіть грантові організації, зокрема деякі всеукраїнські сайти, які існують нібито на гроші демократичних урядів, повного переліку кандидатів у президенти на дають. То про яку рівність може йтися?

При цьому для нищення справді рейтингових кандидатів, яким, поза сумніву, є Ю. А. Кармазін, чинна олігархічна влада застосовує найбрудніші й найцинічніші методи і технології. Яскравим прикладом може бути доля Партії захисників Вітчизни, яку очолює непокірливий кандидат. ПЗУ за роки свого існування повсякчас робила все, аби держава Україна жила, всіляко сприяла забезпеченню верховенства Конституції, допомагала війську, тилу, не дозволяла баригам, які зараз при владі, а перед цим «папєрєднікам» розкрадати державу. «Щоб завадити електорату зрозуміти, що відбувається, чинна злодійська влада пішла на політичне рейдерство, створивши партію-клон — Партію захисників України під проводом колишнього нашого співпартійця — шахрая, який вирішив забрати всю нашу славу собі», — обурюється політик.

Це тільки один приклад. Можна згадати ще чимало: і відкриття кримінальних проваджень проти Ю. Кармазіна та найфаховіших у країні правників — його заступників по Інституту Права і Суспільства В. Шишкіна, І. Домбровського, О. Семенова, і численні переслідування та утиски, прослуховування всього і вся, не кажучи вже про підлий та жорстокий замах на життя торік у серпні, після якого Юрію Анатолійовичу довелося тривалий час лікуватися, і т. д. і т. п.

І все це через те, що він викривав фінансові махінації чинної влади, боровся проти зловживань, захищав Конституцію (одним із авторів якої є) і гарантовані Основним Законом права людей.

Тут можна згадати кінець квітня 2010-го, коли ратифіковувалися так звані Харківські угоди. Тоді Юрій Кармазін палко виступив на захист Конституції, українського народу та Державного прапора України, над яким представники Партії регіонів вчинили наругу. Можна зазирнути й аж на початки Незалежності, коли в 1994 році Кармазін очолював депутатську Комісію по Криму і захищав суверенітет України. Тоді Юрій Анатолійович разом із членами Комісії завадив розповсюдженню там сепаратизму. Без жодного пострілу. Виключно мізками. Хтось сьогодні про це пам’ятає? І чи порівнює ті дії із 2014-м, коли Крим було таки втрачено?

Згадаймо також про роботу очолюваної Кармазіним тимчасової слідчої комісії ВР у справі компанії «Бласко». Тоді Юрій Анатолійович разом із побратимами — членами Комісії Анатолієм Єрмаком, Григорієм Омельченком, Тарасом Процев’ятом, Степаном Хмарою розслідували дані про розграбування майна Чорноморського морського пароплавства (ЧМП). «Ми перша комісія, якій вдалося притягнути до відповідальності і посадити на 10 реальних років позбавлення волі колишнього депутата ВР Павла Кудюкіна», — не приховує свого задоволення від чесно і фахово виконаної роботи щодо захисту держмайна Юрій Кармазін.

І знову напрошуються паралелі із сьогоденням, коли високопоставлених крадіїв, у кращому разі, тільки називають, а от хоч якось покарати — де там. До речі, де були в той час ті, хто сьогодні очолює рейтинги? «Хтось «бабки» заробляв («косив», як вони кажуть), хтось у тюрмі сидів, а хтось людей смішив», — сам відповідає на це запитання Юрій Анатолійович.

Втім, це все великі, так би мовити, справи. Проте Кармазін не цурається і «маленьких», проте не менш важливих для конкретної людини, яка потрапила у лещата бездушної машини беззаконня. Так, у Білій Церкві він захищав учительку, поновив на роботі директора школи, витягнув із тюрми в Одесі полковника МНС, посприяв у поверненні пенсії жінці, у якої син помирав в Америці, на Донеччині захистив телекомпанію «Капрі», яка боролася з олігархом Ахметовим, захистив волонтера у Броварах неподалік Києва, 300 гектарів лісу у Львові, а в Артемівську на Донеччині (сучасний Бахмут) допоміг захистити людей і зберегти дитячий будинок... І таких «маленьких» справ — лічити не перелічити. «За останні роки я жодного дня не був у відпустці, — зізнається Кармазін. — Бо як можна відпочивати, коли стільки людей потребують правової допомоги?»

Але ж це нікому там, на горі, не потрібно. Як казала бабця Шапокляк із відомого радянського мультика: «Хорошими делами прославиться нельзя!». Тож і «не заслужив» народний захисник, аби потрапити до рейтингів. «А якби працював на олігархів — Ахметова, Пінчука, Коломойського — вочевидь, був би там, — коментує Кармазін свою діяльність. — Запрошували б на ток-шоу і на «1+1», і на «Інтер», і на «112-й», куди навіть на одну хвилину мене не пускають вже понад два роки»...

До речі, на майже всіх цих каналах та й в інших ЗМІ лунає теза про те, що можна брати гроші від кандидатів, але голосувати треба «по совісті». Як автор Кримінального кодексу України, Ю. Кармазін попереджає, що цього в жодному разі робити не можна. Бо як тільки ви взяли гроші, стверджує він, то відразу ж стаєте потенційним фігурантом кримінальної справи стосовно підкупу виборців. «З кожного українця роблять злочинця, навіть віддаючи йому вкрадене у нього ж», — із сумом і обуренням констатує кандидат у президенти.

З особливим болем говорить він про стан сучасного українського села, яке темні сили намагаються знищити разом із селянами, аби привласнити найкращі у світі чорноземи. Для чого у наших невеликих селах закривають школи? Щоб діточок до крупніших сіл та райцентрів возили на «шкільних автобусах» марки «Богдан», яка відомо кому належить. Ото, на думку Кармазіна, й уся причина. А кому потрібна була ліквідація на селі близько трьох тисяч ФАПів? Тим же самим силам, що мріють про знелюднення України і вимирання носіїв української ідентичності. Між іншим, саме Юрій Кармазін, як один з авторів Конституції, запропонував внести до її 49-ї статті норму про те, що «існуюча мережа таких закладів (державних і комунальних. — Ред.) не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності». «Хто дав право Супрун, Гройсману чи Порошенкові скасовувати Конституцію? — обурюється автор і сам же відповідає: — Ніхто! Коли я стану Президентом, таке ганебне становище з медициною, в тому числі й на селі, буде виправлено».

Кармазін, за його словами, хоче забезпечити диктатуру Конституції. Зокрема, він нагадує положення статті 46-ї, частини 3-ї: «Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом». Тобто мінімальна пенсія, наголошує Кармазін, не може бути 1497 гривень, як це є «при недоучках Гройсмані та Порошенкові». Вона має, як мінімум, бути втричі вищою. В іншій статті Основного Закону — 48-й — написано, що кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що передбачає достатнє харчування, одяг, житло. «Це співвідноситься з вище сказаним, — коментує Кармазін. — Але влада каже, що нема таких можливостей зараз. Це брехня. Такі можливості є. Тому, як тільки я з вашою і Божою допомогою стану Президентом, то відразу розміри мінімальноїі пенсії та інших видів допомоги будуть встановлені згідно з нормами закону».

Чи можна вірити цим словам одного з майже сорока претендентів на гетьманську булаву в Україні? До речі, однією такою булавою Юрій Кармазін уже володіє — торік у травні його обрано Гетьманом козацтва всієї України. Тож, повертаючись до запитання про віру/недовіру, зазначимо: стародавня біблійна мудрість вчить, що людину треба оцінювати не за її словами, а за її вчинками. І це правда — не словом, а ділом потенційний керманич має заслужити довіру громадян. А у випадку з Юрієм Анатолійовичем Кармазіним взагалі маємо гармонію: усе своє життя він активно і безкомпромісно захищає Конституцію, Державу та Український народ — як палкими словами, так і конкретними справами. Тож і вибір кожного свідомого українця — патріота своєї Батьківщини — має бути відповідним.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коли чекати грошей
Читати
Розвиток уповільниться
Читати
В електронному форматі
Читати
Підготувалися до волевиявлення
Читати
«Гречкосії»: модернізація
Читати
Наближаємося до рівності
Читати
Радарів побільшає
Читати
Відкрито кордони Таїланду
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове