Архів
П’ятниця,
15 березня 2019 року

№ 21 (19668)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Начувайтеся, маніфестанти

ФРАНЦІЯ. Сенат посилив закон про протидію агресивним учасникам протестних акцій.

Докладніше...
Ще й відлупцювали батогом

ІРАН. Правозахисницю засудили до 38 років ув’язнення та 148 ударів батогом.

Докладніше...
Витрати на оборону

ПОЛЬЩА нарощує видатки на оборону.

Докладніше...
Із президентів у євродепутати

ІСПАНІЯ. Карлес Пучдемон балотується до Європарламенту.

Докладніше...
Парканізація Балтики

ЛАТВІЯ побудувала вже 93 км огорожі на кордоні з РФ.

Докладніше...
Дезінформатор номер один

ЄВРОПАРЛАМЕНТ назвав Росію головним джерелом дезінформації в Європі.

Докладніше...
Міста-душогубки

На ІНДІЮ припадає 22 із 30 міст світу із найзабрудненішим повітрям.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Зелена аптека «Сільських вістей»

Магнолія

Олександр КУРДЮК,

 кандидат біологічних наук.

ЦЮ рослину з красивими величавими квітами мають за взірець краси і прагнуть висадити на подвір’ї біля будинку чи дачі. Однак родова назва включає в себе різні види, частина з яких не росте в помірній зоні України. Якщо в Криму найпоширенішою є магнолія великоквіткова, то в Лісостепу частіше зустрічаються магнолії Кобус, Суланжа, Зібольда, лілієквіткова, зірчаста, оберненояйцеподібна. Поради щодо використання магнолій з лікувальною метою часто носять узагальнені посилання, тому необхідно звертати увагу на конкретний вид рослин, який рекомендується. Сировиною в застосуванні є кора, квіти, насіння та листя магнолій.

В листі та корі є сполуки магнію, калію, заліза, виявлені рутин, ефірні олії, алкалоїди, глікозиди і флавоноїди.

Гіпертонія. 10 грамів листя залити 100 мл аптечного спирту. Настояти в прохолодному затемненому місці протягом 15 днів, регулярно перемішуючи вміст. Процідити перед уживанням і приймати по 20-30 крапель під час їди, змішуючи з невеликою кількістю перевареної води чи додаючи на шматок рафінованого цукру. Тривалість прийому — не більше місяця. Потім зробити перерву на два-три місячні цикли.

Зміцнення волосся. Три столові ложки подрібненого листя залити в термосі літром окропу, настояти добу, процідити і використовувати для ополіскування волосся після миття. Для позбавлення лупи, припинення облисіння тощо застосовувати масло магнолій, що продається в аптеках, із дотриманням інструкцій із користування.

Лихоманка. Столову ложку подрібненої кори залити в термосі склянкою окропу, настояти не менше години, процідити і приймати по половині чи цілій чайній ложці тричі на день.

Ревматизм. Подрібнити кору, насіння та листя магнолії. Дві чайні ложки такої суміші залити 200 мл аптечного спирту чи міцного алкоголю. Настояти в прохолодному затемненому місці два тижні, процідити і розтирати вражені місця. Обережно використовувати як компреси, щоб не допустити опіку шкіри.

Серцева діяльність. Для нормалізації серцевої діяльності столову ложку суміші насіння і кори залити склянкою аптечного спирту чи міцного алкоголю, настояти протягом двох тижнів у затемненому прохолодному місці. Процідити і пити по 20-25 крапель на 50 мл води тричі на день під час їди.

Протипоказання. Враховуючи, що частини рослини умовно отруйні, слід обережно використовувати препарати, оскільки передозування може викликати запаморочення, нудоту чи головний біль. Не рекомендовано вагітним та під час годування груддю. Звернути увагу на можливе індивідуальне несприйняття препаратів магнолії.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Лідери та інтрига
Читати
Матеріальний стимул
Читати
Ті, хто нас захищає
Читати
Є потенціал
Читати
«Пресують»
Читати
Зобов’язані забезпечувати...
Читати
Кому продаємо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове