Архів
П’ятниця,
15 березня 2019 року

№ 21 (19668)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Шанована людина

Сільський бібліотекар

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницький район

Хмельницької області.

Фото автора.

КАТЕРИНА Шатунська родом із села Пирогівці, а в Масівці переїхала після одруження. І ось уже понад 30 років поспіль трудиться тут на посаді бібліотекаря. Відповідальна й ініціативна, вона відразу завоювала повагу і авторитет серед односельців. «Сумлінно виконує свої обов’язки, завжди активна у роботі», — так характеризує Катерину Шатунську сільський голова Микола Комарніцький.

Завдяки Катерині Андріївні про Масівецьку бібліотеку як найкращу знають не тільки в районі, а й в області. Вона є учасником і переможцем різноманітних конкурсів та виставок, які провадить Хмельницька ра­йонна та обласна універсальна наукова бібліотека імені М. Островського.

Книжковий фонд сільської бібліотеки — понад п’ять тисяч одиниць. Щорічно за рахунок коштів виконкому сільради та місцевої агрофірми «Маїсс» він поновлюється. Подбали тут і про передплату періодичних видань.

У Масівцях існує також давня тісна співпраця школи і бібліотеки. Катерина Андріївна часто буває в навчальному закладі. Організовує і проводить виставки сучасних книг, спілкується з учнями. Дає їм цінні поради, відповідає на запитання.

— Я сама багато читаю, — каже завідувачка сільської бібліотеки, — і цю любов до книги передаю своїм юним друзям.

А ще Катерина Андріївна надзвичайно смачно готує українські національні страви. Надто клопочеться на кухні, коли до неї у гості приїжджають донька Наталя з онуком Андрійком.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове