Архів
Вівторок,
5 березня 2019 року

№ 18 (19665)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • До уваги батьків

Меню для малюків

Юлія ПОВОРОЗНЮК,

дитячий дієтолог.

Коли дитині виповнюється два роки, настає час розширювати раціон її харчування. Адже у малюка вже є всі молочні зубки, а його енергія та активність постійно зростають.

ДУЖЕ важливо давати цільні продукти, щоб малюк працював зубками, не лінувався жувати. Тому раджу суп не перетирати, яйця, м’ясо, рибу, овочі, фрукти різати шматочками.

Способи приготування їжі: варіння, тушкування й запікання (в пергаментному папері). Корисними будуть і сирі фрукти та овочі. Головний напій не соки та солодкі чаї, а вода!

Стежте за масою тіла дитини. Намагайтеся обмежувати солодке: не давайте пакетованих соків, солодких газованих напоїв, цукерок. Цукор спричиняє гіперактивність, а також псує зуби, кишкову мікрофлору. Діти-ласуни частіше хворіють на застудні захворювання.

Режим харчування: 4-5 разів на день. Важливо привчати малят не під’їдати. Дуже часто матусі скаржаться, що дитина не хоче обідати чи вечеряти, а все через те, що її підгодовують солодощами перед обідом чи вечерею.

Пропоную приблизний раціон харчування. Сніданок: каша з маслом, омлет, огірок квашений, нарізане яблуко. Перекуска: фрукт або печиво вівсяне домашнє чи хлібці. Обід: суп із фрикадельками, шматочок цільнозернового хліба. Перекуска: йогурт/сирок із бананом. Вечеря: картопля/каша, риба/птиця/кролик у вигляді котлет або відварене чи тушковане й порізане дрібними шматочками м’ясо, зелень/броколі (інші овочі).

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове