Архів
Вівторок,
19 лютого 2019 року

№ 14 (19661)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
День гніву

ІТАЛІЯ. У Римі сотні тисяч громадян протестували проти економічних заходів уряду.

Докладніше...
Таки роззброюється

ПІВНІЧНА КОРЕЯ дала згоду на перевірку її ядерних об’єктів інспекторами МАГАТЕ.

Докладніше...
Територіальний конфлікт

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Військовий корабель Іспанії виганяв комерційні судна з британських вод біля Гібралтару.

Докладніше...
Знову його «не так зрозуміли»?

ПОЛЬЩА. Прем’єр-міністр скасував візит до Ізраїлю через коментарі щодо Голокосту.

Докладніше...
Нарешті це сталося

США. Дональд Трамп підписав урядовий бюджет.

Докладніше...
Удар у спину Мадуро

В РОСІЇ заморозили рахунки нафтової компанії Венесуели.

Докладніше...
Відкрили небо

ІНДІЯ поновила авіасполучення з Іраком після майже 30-річної перерви.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Попереду нові перемоги

Микола МОТОРНИЙ.

На фото автора: бронзові призери ЄЮОФ-2019 Анастасія Архипова і Степан Кінаш.

У балканському місті Сараєво відбулося свято юнацького олімпійського спорту, яке тривало з 9 по 16 лютого. Понад 900 юних спорт-сменів віком від 13 до 17 років з 46 країн Старого світу змагалися із восьми видів спорту.

ПОКИ в різних куточках України урочисто підіймали олімпійський та Державний прапори на знак підтримки учасників фестивалю, у Сараєві першими розпочали боротьбу представники шорт-треку та лижники. А медальний почин українців зробив 17-річний вихованець харківської біатлонної школи Степан Кінаш, який завоював «бронзу» в індивідуальній гонці на 12,5 км. Степан продемонстрував гарну швидкість на дистанції, а на чотирьох вогневих рубежах тільки одного разу промахнувся, що у підсумку й дало змогу піднятися на третю сходинку п’єдесталу Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Наступну медаль до свого активу записала юна Анастасія Архипова. 15-річна київська фігуристка, поступившись лише суперницям із Росії та Італії, здобула для України другу бронзову медаль. Окрім того, ще двоє українських спортсменів у величезній конкуренції зуміли потрапити до топ-10 — столичний фігурист Андрій Кокура та львівська біатлоністка Юлія Городна. До речі, фахівці позитивно оцінили виступ Андрія Кокури, який посів шосте місце серед 15 учасників. Адже хлопець уперше виступав на таких великих змаганнях.

Задовго до прибуття літака в аеропорту зібрались уболівальники, друзі та батьки спортсменів, керівники Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету, спортивних федерацій. Вони зустріли юних олімпійців оплесками та чудовими квітковими вітаннями.

«Ви зараз на початку спортивного шляху, довгого і важкого, якщо поставлена мета досягти олімпійських вершин, — звернувся до спортсменів віце-президент НОК України Володимир Бринзак. — Іще треба багато зробити, щоб на рівних боротися з суперниками. На жаль, у нас не такі добрі умови для цього, але ви довели, що сильні духом і є командою, тому у вас усе вийде».

Фігуристка Анастасія Архипова, яка перебувала в центрі уваги, розповіла, що на фестивалі була неймовірна атмосфера. «У Сараєві поєдналися свято, змагання і дружнє спілкування. Я рада, що пережила такі емоції», — поділилася враженнями спортсменка. За її словами, вона дуже старалася виступити якнай-краще. «Нині, готуючись до чемпіонату світу серед юніорів, акцентуватимемо увагу на швидкості, щоб стрибки виконувати з більшого ходу. Добре попрацюємо і над довільною програмою», — додала Анастасія.

Своєю чергою бронзовий біатлоніст Степан Кінаш наголосив, що він їхав до Сараєва з однією метою — здобути медаль, бо, мовляв, не любить бути туристом на турнірах. Завдання виконано, але результатом він не задоволений, бо міг і бігти швидше, і стріляти влучніше. Тепер буде над чим працювати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На руки — півтори тисячі
Читати
Порахували, але не остаточно
Читати
Новини для «бляхерів»
Читати
Нижче мінімуму
Читати
Хочуть, щоб у нас було прозоро
Читати
Оголошено призов
Читати
Чи ж доживемо до процвітання?
Читати
Стартувала «будівельна амністія»
Читати
Курячий «локомотив»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове