Архів
Вівторок,
19 лютого 2019 року

№ 14 (19661)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
День гніву

ІТАЛІЯ. У Римі сотні тисяч громадян протестували проти економічних заходів уряду.

Докладніше...
Таки роззброюється

ПІВНІЧНА КОРЕЯ дала згоду на перевірку її ядерних об’єктів інспекторами МАГАТЕ.

Докладніше...
Територіальний конфлікт

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Військовий корабель Іспанії виганяв комерційні судна з британських вод біля Гібралтару.

Докладніше...
Знову його «не так зрозуміли»?

ПОЛЬЩА. Прем’єр-міністр скасував візит до Ізраїлю через коментарі щодо Голокосту.

Докладніше...
Нарешті це сталося

США. Дональд Трамп підписав урядовий бюджет.

Докладніше...
Удар у спину Мадуро

В РОСІЇ заморозили рахунки нафтової компанії Венесуели.

Докладніше...
Відкрили небо

ІНДІЯ поновила авіасполучення з Іраком після майже 30-річної перерви.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Продовження теми

Наступ на школу не припиняється

Віталій НАЗАРЕНКО.

«Сільські вісті» опублікували серію матеріалів із Косачівки Козелецького району Чернігівщини. Нагадаємо, Деснянська селищна рада закрила Косачівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, дітей із цього села (і сусідньої Лошакової Гути) постановили перевести на навчання до дев’ятирічки у с. Тужарі, яке розташоване у зоні, що постраждала внаслідок ЧАЕС.

ЗВІДСИ до Чорнобиля автошляхом зо три десятки кілометрів, а якщо найкоротшою дорогою, то менш як 10. Жителі Косачівки обурювалися насамперед цією обставиною, адже у статті 16-й Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи», сказано, що, наприклад, розширення діючих підприємств у третій зоні заборонене. Отже, грубо кажучи, рукавиці шити не дозволено, а розширювати школу депутати дозволили... Крім того, тужарський навчальний заклад має нижчий статус та гірше матеріально-технічне забезпечення.

Турбот додалося, коли дітей почали возити на навчання. Дорога далека, розбита, автобус старий, зупинок не обладнано — чекати на нього потрібно просто неба. Настали холоди, відтак діти за таких знущальних умов почали частіше хворіти.

Селяни тим часом боролися за свою школу. Колишня голова батьківського комітету Наталія Музика подала позов до Чернігівського окружного адміністративного суду, і після трьох місяців розгляду справи торік, 3 грудня, було винесено вердикт: скасувати рішення 20-ї та 22-ї сесій Деснянської селищної ради та запис державного реєстратора щодо закриття Косачівської школи Козелецького району. Вимоги позивача задовольнити у повному обсязі. Радості селян не було меж! Однак згодом з’ясувалося, що крапка у справі ще не поставлена.

21 січня на сайті Чернігівського окружного адміністративного суду з’явилася інформація про подання апеляційної скарги на рішення суду щодо Косачівської школи. Заяву подала заступник директора Тужарської школи Раїса Жарикова.

Захисниця інтересів батьків косачівських школярів адвокат Оксана Мірошниченко, м’яко кажучи, здивована побаченим, адже рішення суду набрало законної сили 9 січня. Чому саме працівниця навчального закладу виступила позивачем, а не керівництво відділу освіти, теж не зрозуміло.

— Відповідачі у справі подали апеляцію з грубим порушенням термінів та самої процедури, — коментує пані Оксана. — Депутати Деснянської територіальної громади навіть не знають і не здогадуються про те, що без їхнього відома та їхньої волі підписано і подано апеляційну скаргу. Подібне сталося і при закритті школи — тишком-нишком усе провели, не спитавши думки громади.

Відповідно до законодавства, якщо заявник не вкаже на поважні причини, через які він прострочив терміни подання апеляції, суд зобов’язаний відхилити її розгляд. У такому разі рішення набирає законної сили і має бути виконане або добровільно, або у примусовому порядку.

Хоча на перший погляд здається, що турбуватися жителям Косачівки нема про що, слід бути насторожі. Невідомо, що задумали їхні опоненти і які «козирі» готують.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На руки — півтори тисячі
Читати
Порахували, але не остаточно
Читати
Новини для «бляхерів»
Читати
Нижче мінімуму
Читати
Хочуть, щоб у нас було прозоро
Читати
Оголошено призов
Читати
Чи ж доживемо до процвітання?
Читати
Стартувала «будівельна амністія»
Читати
Курячий «локомотив»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове