Архів
Вівторок,
12 лютого 2019 року

№ 12 (19659)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • А що думаєте ви?

Чого прагнуть жінки

З повагою Олена Г.

Дунаєвецький район

Хмельницької області.

Читаю «Вербиченьку» багато років, і мені вона дуже подобається: в ній простота людських спілкувань, розмаїття тематики, чимало цікавого. А от написати листа вирішила вперше. Прочитала деякі жіночі сповіді, відгуки на них і захотілося своє слово сказати.

Я РОЗУМІЮ і згодна з тим, що багато в сімейному житті залежить від жінки. Але чому вважається, що цілком усе має залежати від неї? Адже жінки й так несуть непомірний тягар, чи можна на їхні плечі звалювати все? Жінка має бути і доброю господинею в домі, і доброю матір’ю, і доброю дружиною... А чоловіки нехай осторонь усіх проблем життя залишаються? Це що, особлива еліта, яка повинна користуватися тільки благами?!

Ні, я зовсім не за війну! Я хочу, щоб у чоловіків, у всіх без винятку (хочеться, щоб вони це зрозуміли), була елементарна совість і щоб вони хотіли й могли зрозуміти душу жінки хоч трішечки. Тоді будуть злагода і щастя.

Жінка фізично слабша за чоловіка; вона працює робочий день, і чоловік теж. Після роботи щодня тільки жінка впрягається в другу зміну, у хатню, нескінченну і не менш важку роботу: прасує, варить, прибирає і т. д. Водночас жінки потрібні чоловікам і красиві, і здорові, бадьорі й життєрадісні. Неймовірно, але ми просто таки повинні творити чудеса, крутитися як муха в окропі, тільки щоб сильніша половина була щаслива і задоволена.

Невже чоловікам треба нагадувати про їхнє призначення? «Сильна половина повинна захистити слабшу, допомогти». Невже жінки вимагають забагато? Невже несправедливо, коли хатню роботу поділить із жінкою навпіл чоловік? Вважаю, що розумний сумлінний чоловік, який цінує свою дружину, і допоможе, і захистить, і оберігатиме її від труднощів.

Так, життя нині дуже складне. Втім, легким воно ніколи не було й не буде. Щасливих подружжів мало, бо люди не вміють будувати своє щастя. Егоїстів серед чоловіків багато. Мені 45 років, я живу сама з донечкою-підлітком. Із чоловіком розлучилася. Пішла від нього сама. Не жалкую. Важко, іноді дуже важко, але принижуватися не буду. Жінка має право на щастя, тож хочу, щоб жінки були щасливі по-справжньому. В сім’ї бездушність — то велика біда.

Як би я хотіла, щоб чоловіки частіше задумувалися над тим, у чому полягає сімейне щастя, що вони можуть і хочуть дати своїй прекрасній половині, крім зарплати. Адже ми, жінки, виходячи заміж, передовсім прагнемо не матеріальної вигоди, а опори, захисту. А часто замість цього опиняємось у домашньому рабстві. Шкода.

Сподіваюся, що мене зрозуміють правильно. Мій лист — крик душі. Просто не можу погодитися з тими, хто вимагає все від жінок і нічого — від чоловіків.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове