Архів
П’ятниця,
1 лютого 2019 року

№ 9 (19656)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий
  • За рубежем
Не Brexit, а «Санта-Барбара»

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Парламент учергове проголосував за ряд змін до угоди про Brexit.

Докладніше...
На порозі холодної війни

США. У Державному департаменті заявили про початок гонки озброєнь із Росією.

Докладніше...
Слуг народу може поменшати

МОЛДОВА. Стартувала передвиборна кампанія до парламенту.

Докладніше...
Слідами теракту

ФРАНЦІЯ. Правоохоронці заарештували п’ятьох осіб за підозрою у причетності до теракту в Страсбурзі.

Докладніше...
Сумнівне президентство

У ВЕНЕСУЕЛІ не вщухають масові протести проти сфальсифікованих президентських виборів.

Докладніше...
Страйкують автовиробники

УГОРЩИНА. На заводі автовиробника «Audi» у місті Дьєр майже 10 тисяч працівників вдалися до страйку.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Допоможи собі сам

Бджола — комаха унікальна

Микола ЮРЧИШИН.

З цим не можна не погодитися. Уявіть: навіть після своєї смерті вона може приносити велику користь людям. Ще в Стародавній Греції підмор (мертві бджоли) використовували для лікування багатьох хвороб. До речі, нерухомі тільця бджіл пасічники називають не мерт­вими, а обсипаними.

— ПІДМОР — це природна сировина, яка складається з білка, хітину (зовнішньої твердої оболонки, що має радіопротекторні властивості, стимулює загоєння ран та опіків), гепарину (перешкоджає зсіданню крові, стабілізує кров’яний тиск), воску, вітамінів, макро- та мікроелементів, невеликої кількості бджолиної отрути та інших речовин, — пояснює апітерапевт Київського міського центру здоров’я Володимир Юрійович ГРИНЧАК. — З лікувальною метою застосовують свіжий підмор без запаху цвілі.

Лікар переконаний: при аденомі простати — це найкращі ліки. Чайну ложку розтертого на порошок підмору заливають 0,7 л кип’яченої води, проварюють на слабкому вогні 2 години. Настоюють 3-4 години, проціджують, додають 2 столові ложки меду, чайну ложку пилку і 3 чайні ложки 10-процентного спиртового екстракту прополісу. П’ють по столовій ложці два-три рази на день. Курс уживання два-три місяці, через три місяці курс повторюють.

Є ще один рецепт від цієї недуги. Столову ложку підмору заливають півлітра перевареної води, кип’ятять на малому вогні 2 години, охолоджують, проціджують. Відвар п’ють по столовій ложці один-два рази на день протягом місяця. Через півроку курс можна повторити.

Підмор лікує й чимало інших хвороб. Якщо людина страждає на аритмію, апітерапевт радить столову ложку подрібненого на порошок підмору залити 400 г горілки, настоювати 20 днів. Приймати по 10-15 крапель двічі на день після їди протягом місяця. Літнім людям дозу збільшують до 30-40 крапель.

При болях у суглобах і хребті столову ложку підмору заливають склянкою окропу, настоюють 15-20 хвилин. Роблять місцеві ванночки для рук або ніг або прикладають до хворих місць у вигляді компресу, який тримають близько 15 хвилин.

За гіпертонії півлітра окропу заливають 250 г бджіл, настоюють 3 години, вміст фільтрують. Для поліпшення смаку додають 3 чайні ложки меду. Напар п’ють по столовій ложці тричі на день за півгодини до їди протягом місяця. Після тижневої перерви настій уживають ще протягом місяця.

При епілепсії дві жмені підмору уварюють з 4 склянками води (до половини об’єму). П’ють по столовій ложці тричі на день упродовж трьох тижнів.

Аби позбутися зобу, склянку підмору заливають 2 склянками горілки, настоюють 21 день. П’ють перед їдою по столовій ложці тричі на день. Така настоянка благотворно позначається на всіх функціях організму.

Людям із короткозорістю Володимир Юрійович рекомендує чайну ложку свіжого підмору смажити 5-6 хвилин на 50 г олії. Отриману суміш охолодити та подрібнити. Вживати по чайній ложці перед їдою, запиваючи водою, протягом 2-3 місяців.

Для профілактики старіння підмор засипають у банку, заливають горілкою чи 70-процентним спиртом на 2 см вище. Можна його перемолоти і залити 40-процентним спиртом з розрахунку столова ложка сировини на 200 г спирту. Настоюють тиждень, регулярно струшуючи, у темному місці, відціджують. Вживають по одній краплі щодня протягом місяця після їди. Запивають невеликою кількістю води. Кожні півроку курс повторюють.

Цей же настій уживають для стабілізації кров’яного тиску, при захворюваннях печінки, нирок, периферичних судин головного мозку по 15-20 крапель на день після їди протягом 1-2 місяців.

Якщо людині докучають тромбоз, мастит, панарицій (гнійне запалення тканин), то гарячою водою, але не окропом заливають 100 г підмору, настоюють 15-20 хвилин. Потім крізь марлю одержану масу злегка віджимають. Потрійний шар марлі накладають на хворе місце та закріплюють еластичним бинтом. Процедура повинна спочатку тривати 5 хвилин, потім довше, але не більш як 15 хвилин.

При тромбофлебіті (запалення вен), болях у хребті та суглобах підмор варять у соняшниковій чи оливковій олії (столова ложка на 200 мл олії) протягом 20-30 хвилин. Цю суміш, попередньо розігрівши, використовують для втирання у хворі місця.

— Препарати з підмору практично не мають протипоказань, — зазначив насамкінець В. Гринчак. — Але перед їх застосуванням слід порадитися з лікарем. Не рекомендується підмор вживати людям з індивідуальною непереносимістю, порушенням функції печінки, дітям до півтора року та вагітним жінкам.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безкоштовно, але за контрактом
Читати
Вийшли зі ще однієї
Читати
Польоти стають популярнішими
Читати
Зведено «в мінус»
Читати
Не цікавлять
Читати
Картинка гарна
Читати
Польща втрачає актуальність
Читати
Увага: вірус
Читати
Затримано горе-«ескулапів»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове