Архів
Вівторок,
29 січня 2019 року

№ 8 (19655)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
На противагу «жовтим жилетам»

ФРАНЦІЯ. У Парижі понад десять тисяч людей вийшли на «Республіканський марш свобод».

Докладніше...
Угода як камінь спотикання

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Вихід країни з ЄС за жорстким сценарієм неприйнятний.

Докладніше...
Увірвався народний терпець

У ВЕНЕСУЕЛІ розгортається нова хвиля протестів проти президента Ніколаса Мадуро і його уряду.

Докладніше...
Рішуча вимога конгресові

США. Дональд Трамп не виключив імовірності чергового «шатдауну» федерального уряду.

Докладніше...
Число жертв зростає

БРАЗИЛІЯ. У штаті Мінас-Жераїс прорвало дамбу, що стримує потік відходів залізорудної шахти.

Докладніше...
Вічне протистояння

АФГАНІСТАН. У північній провінції Балх бойовики «Талібану» захопили КПП.

Докладніше...
Небажані шукачі притулку

НІМЕЧЧИНА. Впродовж минулого року з країни було вислано рекордну кількість біженців.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Українці збирають нагороди

Микола МОТОРНИЙ.

Кульова стрільба. Дворазова чемпіонка світу з кульової стрільби Олена Костевич другий рік поспіль завойовує золоті медалі на міжнародних змаганнях H&N Cuр. У 2018 році Костевич завоювала «золото» в Хохбрюці на своєму першому виступі після народження дитини, а тепер вона привезла дві золоті медалі вже з Мюнхена.

У Німеччині розігрувалися два комплекти медалей у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. Олена здобула обидві золоті медалі, двічі обігравши у фіналі росіянку Віталіну Бацарашкіну. Потім Костевич разом із Олегом Омельчуком перемогла у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів у міксті. Українські спортсмени набрали 488,3 і встановили новий рекорд світу, який раніше належав росіянам Віталіні Бацарашкіній та Артему Чорноусову (488,1).

Ще одну медаль збірній України принесла юніорка Дарина Семенко, яка посіла друге місце також у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Легка атлетика. Українські спортсмени успішно виступили в Усть-Каменогорську (Казахстан) на міжнародному турнірі на призи олімпійської чемпіонки Ольги Рипакової. Зокрема, Богдан Чорномаз зробив рішучий крок з Усть-Каменогорська до Глазго. 7,88 секунди, показані ним на дистанції 60 метрів із бар’єрами, стали не лише переможним часом і рекордом спортсмена та змагань, а й нормативом для участі в чемпіонаті Європи у приміщенні. Для потрапляння до складу команди Чорномазу ще необхідно буде ввійти до першої трійки на чемпіонаті України у приміщенні. Сергій Смелик підтвердив статус фаворита і переміг із рекордом змагань з бігу на 60 метрів — 6,79 секунди. Ілля Кравченко у секторі для стрибків із жердиною узяв п’ять метрів і замкнув першу трійку.

Фехтування. Український шпажист Богдан Нікішин виграв «бронзу» на Гран-прі Дохи (Катар). 38-річний Нікішин мав другий номер світового рейтингу і почав виступ одразу в 1/32 фіналу, де виграв у представника Гонконгу Фон Хой Суня (15:8). Далі українець здобув перемогу над співвітчизником Ігорем Рейзліним (15:11), вибив із боротьби нідерландського фехтувальника Баса Вервейлена (15:13), а в поєдинку за вихід до півфіналу виявився сильнішим за росіянина Сергія Біду (15:11).

В 1/2 фіналу український шпажист програв 23-річному іспанцеві Юлену Перейрі з рахунком 9:15. Таким чином, Нікішин утретє в кар’єрі виграв бронзову медаль на турнірі в Досі. Раніше лідер збірної України піднімався на третю сходинку п’єдесталу пошани в 2006-му і 2014 році. У нинішньому сезоні ця нагорода стала першою в активі спортсмена.

Нагадаємо, що Нікішин виграв бронзову медаль чемпіонату світу в 2018 році.

Плавання. Українці завоювали три медалі другого дня змагань «21st Euro Meet», які відбулися в Люксембурзі у 50-метровому басейні, і є першим етапом Кубка LEN (Європейської ліги плавання).

Так, Сергій Фролов після «золота» на дистанції 1500 метрів ще раз піднявся на вершину п’єдесталу, але цього разу на 800 метрах вільним стилем із результатом 8:01.07. Сергій Шевцов у перший день змагань зупинився на четвертому місці на 50 метрів батерфляєм, але вільним стилем зумів піднятися на п’єдестал і завоював «срібло», показавши час 22.40.

І ще одну медаль завоював Богдан Касьян на дистанції 50 метрів на спині, він показав результат 25.89 і фінішував другим.

Нагадаємо, у грудні Михайло Романчук завоював «золото» чемпіонату світу на короткій воді. Він переміг на дистанції 1500 м вільним стилем.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Законотворці взялися за землю
Читати
Живемо в борг
Читати
Визнано винним
Читати
Каже, що платити не треба
Читати
Хто перший в Уругвай?
Читати
Формують електоральні списки
Читати
Наторгували з «майстернею світу»
Читати
На перейменування — три місяці
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове