Архів
Вівторок,
29 січня 2019 року

№ 8 (19655)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
На противагу «жовтим жилетам»

ФРАНЦІЯ. У Парижі понад десять тисяч людей вийшли на «Республіканський марш свобод».

Докладніше...
Угода як камінь спотикання

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Вихід країни з ЄС за жорстким сценарієм неприйнятний.

Докладніше...
Увірвався народний терпець

У ВЕНЕСУЕЛІ розгортається нова хвиля протестів проти президента Ніколаса Мадуро і його уряду.

Докладніше...
Рішуча вимога конгресові

США. Дональд Трамп не виключив імовірності чергового «шатдауну» федерального уряду.

Докладніше...
Число жертв зростає

БРАЗИЛІЯ. У штаті Мінас-Жераїс прорвало дамбу, що стримує потік відходів залізорудної шахти.

Докладніше...
Вічне протистояння

АФГАНІСТАН. У північній провінції Балх бойовики «Талібану» захопили КПП.

Докладніше...
Небажані шукачі притулку

НІМЕЧЧИНА. Впродовж минулого року з країни було вислано рекордну кількість біженців.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

Iз роботодавців «витрусили» мільйони

Василь ПІДДУБНЯК.

ЗА МИНУЛИЙ рік фахівці Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за результатами роботи у складі міжвідомчих робочих груп з легалізації найманої праці та контрольно-перевірочних заходів встановили близько 6,3 тисячі осіб, праця яких використовувалася без належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Унаслідок вжитих заходів до бюджету надійшло майже 7 млн гривень.

У лікарні потеплішає

ДОВГООЧІКУВАНИЙ різдвяний подарунок одержала Нововоронцовська центральна районна лікарня — модульну котельню потужністю 300 кВт. Сучасна «фабрика тепла» придбана коштом державного і районного бюджетів.

Після встановлення котельні до неї насамперед підключать 3-поверхове приміщення терапевтичного відділення, а також існуючі теплові мережі медичного закладу після їх утеплення. В перспективі котельня повністю забезпечить належний температурний режим у відділеннях лікарні та щорічну економію близько 1 млн грн державних грошей.

Ще одна ВЕС — Дніпро-Бузька

НИНІШНЬОГО року в степовій області розпочнеться будівництво нової вітроелектростанції. Вона постане у Білозерському районі — на березі Дніпровсько-Бузького лиману.

Дніпро-Бузька вітрова електростанція матиме загальну потужність 110 МВт і складатиметься із 25 турбін, розташованих на відкритій місцевості з перепадами висот від 25 до 42 м. Майданчик було обрано з огляду на його потужний вітровий ресурс, близькість до морських портів, що полегшує розв’язання логістичних проблем проекту.

Канал поглиблять і почистять

НЕЗАБАРОМ розпочнеться генеральне «прибирання» Перекопського каналу, який з’єднує два інших канали — Північно-Кримський і Каховський магістральний. За десятиліття експлуатації у водній артерії накопичилися десятки тисяч тонн мулу, береги штучної ріки заросли очеретом.

Чистити 65-кілометрову водну магістраль дасть змогу потужний екскаватор іноземного виробництва вартістю два мільйони гривень. Але управління Північно-Кримського каналу пішло на такі витрати, позаяк вручну оновити русло просто нереально.

Картопля проситься на поля

НЕПОМІРНО високі ціни добрались і до картоплі, хоч область має всі можливості повністю забезпечувати себе власним «другим хлібом» до нового врожаю. Головні резерви для збільшення обсягів вирощування бульб — не лише велике зрошення і сприятливий клімат, а й створення нових сортів.

Так, лабораторія біотехнології картоплі Інституту зрошуваного землеробства НАНУ пропонує товаровиробникові високоякісний елітний насіннєвий матеріал картоплі сортів Кобза, Світанок київський, Явір. Насіння створене із застосуванням біотехнологічних методів активного оздоровлення рослин від вірусної інфекції після одержання вихідного матеріалу та методу двоврожайної культури при його наступному розмноженні. Врожайність пропонованих сортів — 40-45 тонн з гектара.

Оживе легендарний маяк

НА ОСТРОВІ Джарилгач, найбільшому безлюдному острові в Україні й у Чорному морі, розширять територію тамтешнього Національного природного парку «Джарилгацький». У планах — відновлення роботи маяка, який має статус пам’ятки культури. Цей задум обговорив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв із заступником міністра екології та природних ресурсів Василем Полуйком.

Серед перспективних інвестиційних проектів, які Міністерство екології та природних ресурсів реалізовує на Херсонщині цього року, — будівництво на території ДП «Херсонське лісомисливське господарство» вольєра, куди переселять тварин, завезених на острів людьми.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Законотворці взялися за землю
Читати
Живемо в борг
Читати
Визнано винним
Читати
Каже, що платити не треба
Читати
Хто перший в Уругвай?
Читати
Формують електоральні списки
Читати
Наторгували з «майстернею світу»
Читати
На перейменування — три місяці
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове