Архів
П’ятниця,
25 січня 2019 року

№ 7 (19654)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нові виклики Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Прикордонники попередили про потенційні загрози безпеці королівства, якщо угода про Brexit не буде підписана.

Докладніше...
Покажуть усім «шлях уперед»

ФРАНЦІЯ і НІМЕЧЧИНА уклали пакт про розширення дво-стороннього співробітництва.

Докладніше...
На захист НАТО

США. Конгрес заборонив Дональду Трампу використовувати держкошти для виходу з альянсу.

Докладніше...
Далекоглядний крок

ПОЛЬЩА прощається з російським газом.

Докладніше...
Придушено бунт

ВЕНЕСУЕЛА. У Каракасі придушено бунт національних гвардійців.

Докладніше...
Вибух нафтопроводу

МЕКСИКА. В районі Тлауелільпан потужний вибух призвів до масових пожеж.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Львівщина

Купуй своє: вигода є

Ілько КОЛОДІЙ.

В ОБЛАСТІ зареєстрований 21 суб’єкт насінництва та розсадництва, де можна придбати сертифіковане насіння сільськогосподарських культур та саджанці української і зарубіжної селекції.

Для тих фермерських господарств, які закуповуватимуть насіння у сертифікованих суб’єктів насінництва і розсадництва, у 2019 році передбачена фінансова підтримка з державного бюджету, а саме відшкодування за придбане насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва в розмірі 80 відсотків його вартості (без ПДВ), але не більш як 60 тисяч гривень на одне господарство. Як бачимо, вагомий аргумент на користь того, аби купувати своє, українське.

Молоковоз для «Покрови»

МОЛОЧАРСЬКИЙ кооператив «Покрова», який охоплює п’ять сільських рад, 13 сіл і Заболотцівську ОТГ, нині може похвалитися новеньким молоковозом. Його він одержав у рамках реалізації проекту «Розвиток молочних кооперативів та сімейних молочних ферм Бродівського району». Автомобіль придбали за кошти Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з обласного і місцевого бюджетів. Молоковоз матиме що возити, адже триста членів кооперативу утримують понад 500 корів.

Фанфари на честь народження

З ПОЧАТКУ року з міської ратуші Дрогобича час од часу лунає урочистий трубний звук, який сповіщає місцевим жителям про те, що в місті додалося громадян, тобто народилася дитина. Якщо це хлопчик, звучить одна мелодія, якщо дівчинка — інша, коли двійнятка — одна за одною обидві…

В першій декаді січня містянам уже повідомили про десяток новонароджених. Стандарти тиші при цьому не порушуються: фанфари лунають од восьмої години ранку до десятої вечора.

Аби було зручно пасажирам

У ТУРКІВСЬКОМУ районі відкрили оновлену будівлю вокзалу та службово-технічних споруд станції Сянки. Одночасно з оновленням комунікацій та станційних будівель відремонтували посадкові платформи, впорядкували прилеглу територію, влаштували проїзд з асфальтобетонним покриттям до будівлі вокзалу та на автостоянку неподалік. На пероні поклали плитку з фігурним мощенням, територію вокзалу обнесли металевою огорожею.

Для зручності обслуговування пасажирів з інвалідністю придбали мобільну підйомну платформу, що забезпечує комфортну посадку та висадку з поїзда людей, які пересуваються на візках.

Квартири сиротам

У 2018 РОЦІ 73 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, отримали 42 квартири.

Житло придбали на умовах співфінансування з обласного, державного та місцевого бюджетів для сиріт у Львові, Дрогобичі, Бориславі, Трускавці, Тростянецькій, Славській та Новострілищанській ОТГ, а також у п’ятнадцяти районах області.

Рік Бандери

З НАГОДИ відзначення 110-річчя з дня народження лідера і голови Проводу ОУН(б), політичного в’язня концтабору Заксенгаузен обласна рада проголосила в області 2019-й Роком Степана Бандери.

Відтак департамент внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації і департаменту з питань культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації мають напрацювати і погодити з профільною постійною комісією обласної ради план заходів на відзначення Року Степана Бандери.

Спортивних майданчиків додається

ВІДПОВІДНО до обласної програми «Спортивний майданчик на 2017-2021 роки», у Сокальському районі цього року розмістять три фізкультурні об’єкти.

За умови співфінансування місцевими радами запропоновано встановити спортивні майданчики також у Сокалі, Волиці, Межиріччі та Варяжі.

А в межах районної програми створять умови для масового залучення населення до регулярних занять фізичною культурою в селах Хлівчани, Домашів та Карів.

Враховуючи те, що й торік тут створили кілька майданчиків зі штучним покриттям та тренажерних залів, Сокальський район претендує називатися ще й фізкультурно-спортивним…

Відважний учинок

НАЧАЛЬНИК управління національної поліції Львівської області Валерій Середа вручив подяку та іменний годинник 31-річному львів’янину, який, наражаючись на небезпеку, затримав на вулиці грабіжника, що підрізав дівчину та викрав у неї сумочку.

Розбій стався на початку січня. Чоловік на крик про допомогу вискочив з власного автомобіля, наздогнав злодія і тримав його до приїзду поліції.

Під час нагородження сміливцеві було запропоновано влитися в лави правоохоронців. А затриманому, раніше судимому 40-річному львів’янину, поліцейські повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1-ю ст. 187-ї (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті — від трьох до семи років позбавлення волі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Посіла належне місце
Читати
Актуальність втрачена
Читати
Стане соцвиплатою
Читати
Вирок «легітимному»
Читати
Кривавий ужинок
Читати
Iсторична зона
Читати
Засніжило
Читати
Пройшли контроль
Читати
Оновлять стандарти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове