Архів
П’ятниця,
25 січня 2019 року

№ 7 (19654)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нові виклики Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Прикордонники попередили про потенційні загрози безпеці королівства, якщо угода про Brexit не буде підписана.

Докладніше...
Покажуть усім «шлях уперед»

ФРАНЦІЯ і НІМЕЧЧИНА уклали пакт про розширення дво-стороннього співробітництва.

Докладніше...
На захист НАТО

США. Конгрес заборонив Дональду Трампу використовувати держкошти для виходу з альянсу.

Докладніше...
Далекоглядний крок

ПОЛЬЩА прощається з російським газом.

Докладніше...
Придушено бунт

ВЕНЕСУЕЛА. У Каракасі придушено бунт національних гвардійців.

Докладніше...
Вибух нафтопроводу

МЕКСИКА. В районі Тлауелільпан потужний вибух призвів до масових пожеж.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Зелена аптека «Сільських вістей»

Апельсин

Олександр КУРДЮК,

кандидат біологічних наук.

ЦІ ПЛОДИ сонячного кольору досить популярні не тільки на новорічному столі, а й протягом усієї зими. В них міститься до 15 відсотків цукрів, вітаміни В1, В2, В6, С, Р, пектини, клітковина, фітонциди, лимонна кислота, калій, кальцій, фосфор. У шкірці — значна кількість ефірної олії.

Авітаміноз. У зимовий період, надто в другій половині сезону, регулярно споживати апельсини для поповнення організму вітамінами та мінералами.

Бронхіт. Для полегшення дихання робити інгаляцію відваром свіжої шкірки апельсина протягом 20-30 хвилин. Або залити в термосі три столові ложки подрібнених шкірок двома склянками окропу, настояти годину, процідити, додати меду та пити протягом дня.

Гастрити. Змішати рівними частинами шкірку апельсина, корінь валеріани, листя м’яти і вахти. Залити в термосі три столові ложки збору 600 мл окропу, настояти 40 хвилин, процідити. Приймати по 200 мл тричі на день після їди.

Грибкові захворювання. Протирати нігті свіжою шкіркою, використовуючи ефірні олії, що виділяються при стискуванні шкірки.

Дезінфекція порожнини рота. Для цього шматки шкірки розчавити так, щоб суміш соку та ефірної олії потрапила в ротову порожнину. Протримати в роті для знезараження порожнини.

Діабет. Шкірку з трьох плодів проварити на слабкому вогні в літрі води протягом 10 хвилин. Пити після сніданку і вечері.

Закрепи. Змішати одну частину шкірки апельсина з такою ж кількістю плодів тмину, додати вісім частин кори жостеру проносного. Столову ложку збору залити склянкою окропу, проварити одну-дві хвилини, охолодити, процідити. Вживати двічі на день.

Кашель сухий. Залити шкірку одного апельсина міцним алкоголем, настояти в темному місці протягом тижня. Приймати по 20-30 крапель разом із водою тричі на день за півгодини до їди.

Нежить. Шкірку апельсина вкинути в окріп, накрити на дві хвилини, а потім зробити інгаляцію протягом 10 хвилин.

Отруєння важкими металами. Залити дві столові ложки подрібненої шкірки двома склянками окропу, протомити на повільному вогні 5-7 хвилин, настояти півгодини, процідити і теплим приймати двічі на день по 200 мл. Додатково пити до склянки соку щоденно.

Профілактика онкозахворювань. Додати до звичайного чаю подрібнені сухі шкірки апельсина і пити протягом дня.

Покращення травлення. Для покращення переварювання гострої та жирної їжі, а також зниження холестерину вживати декілька дольок чи цілих плодів апельсина.

Сечокам’яна хвороба. Змішати в рівних пропорціях сік апельсина, лимона та чорної редьки з додаванням меду. Приймати невеликими порціями після їди.

Застереження. Апельсин може викликати індивідуальну алергічну реакцію. Не зловживати хворим на гастрит із підвищеною кислотністю шлункового соку, холецистит, гострий нефрит, виразку. М’якоть плоду не рекомендована хворим на діабет.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Посіла належне місце
Читати
Актуальність втрачена
Читати
Стане соцвиплатою
Читати
Вирок «легітимному»
Читати
Кривавий ужинок
Читати
Iсторична зона
Читати
Засніжило
Читати
Пройшли контроль
Читати
Оновлять стандарти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове