Архів
Вівторок,
22 січня 2019 року

№ 6 (19653)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Проти «закону про рабство»

УГОРЩИНА. У Будапешті знову проходять антиурядові демонстрації.

Докладніше...
«Розлучення» по-англійськи

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Вчора у парламенті Тереза Мей представила альтернативний план виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Удар у відповідь

ІЗРАЇЛЬ завдав авіаудару по іранських об’єктах у Сирії. Є загиблі.

Докладніше...
Поки що лише плани

США. Білий дім вивчає варіанти удару по Ірану.

Докладніше...
Міжпартійний владний компроміс

У ШВЕЦІЇ після чотирьох місяців політичної кризи парламент обрав прем’єр-міністра.

Докладніше...
Усім націям нація

КИТАЙ. Торік населення країни зросло до 1,395 мільярда осіб.

Докладніше...
Був найстарішим чоловіком

ЯПОНІЯ. Визнаний найстарішим представником чоловічої статі на Землі японець помер у віці 113 років.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Готуються до переходу

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

ДНЯМИ парафіяни Свято-Димитріївського храму, що у селі Пужайкове Балтського району, ухвалили рішення перейти до Православної церкви України. Ще чотири храми УПЦ Московського патріархату області збирають необхідні документи для перереєстрації в ПЦУ. Як повідомив речник УПЦ (КП) в Одесі, отець Теодор Оробець, це парафії в Ізмаїльському, Окнянському і Ширяївському районах та у місті Одеса.

У пошуках власної нафти

ОДЕСЬКА обласна рада видала спеціальний дозвіл на вивчення та розробку Боутинської наф-тогазоносної площі, що на межі Тарутинського та Арцизького районів. Дозвіл дістала компанія «Сабіна Компані Лімітед», яка раніше за власні кошти виявила наявність нафти й газу в цьому регіоні. Буріння перших свердловин планують розпочати через півроку.

Субсидіантів поменшало

У ГРУДНІ в області значилося 109 тисяч домогосподарств, які отримують субсидії на оплату комунальних послуг. Як повідомляє регіональна служба статистики, середній розмір субсидії на одне господарство дорівнював 420 гривень, що на 0,7% менше, ніж рік тому. А ось загальна кількість сімей, які одержують субсидії, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася на 31,9%.

По-сусідськи, але з вигодою

БАЛТСЬКА об’єднана територіальна громада ухвалила рішення приєднатися до Програми прикордонного співробітництва країн Чорноморського басейну, що має бюджет 39 млн євро, і чинної до 2020 року. Це відкриває широкі можливості партнерства з Молдовою і Румунією, а також залучення європейських інвесторів. Зокрема, в Балтському районі планується побудувати завод з переробки сільгосппродукції та розширити ринок її збуту.

Пропонували прийняти іслам

МОРЯК Андрій Новічков, якого за підтримки держави визволили з іранської в’язниці, дав прес-конференцію, на котрій подякував усім, хто допоміг йому повернутися на Батьківщину. Він розповів, що його утримували в жахливих умовах. При цьому вже на початку ув’язнення в нього була можливість вийти із в’язниці. Треба було офіційно заплатити 3000 доларів (з визнанням провини), або ж просто... прийняти іслам. Обидва варіанти одесит відхилив.

Як захистити пам’ятники від вандалів

В ОДЕСІ вирішили по-новому підійти до проблеми захисту пам’яток культури від варварів. Суть новації полягає в тому, що після проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятний об’єкт будуть наносити спеціальний захисний шар. Він має позбавити від необхідності регулярного очищення пам’ятників од «автографів вдячних шанувальників» чи «критичних рецензій опонентів».

Судитимуть агента

ПРОКУРАТУРА Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного підозрюваного, який готував державну зраду. Встановлено, що цей громадянин України 2014 року поїхав на тимчасово окуповану територію АР Крим, де почав співпрацювати з представниками іноземної держави. Повернувшись до Одеси, він запропонував українському військовослужбовцю конфіденційне співробітництво зі спецслужбою РФ. За винагороду треба було збирати секретну інформацію у військовій сфері на шкоду державній безпеці України. Вербувальника затримали, він перебуває під вартою.

Життя завдовжки в століття

ВАСИЛЬ Грушецький, що проживає в Кодимському районі, відзначив 100-річний ювілей. Почесного жителя району, ветерана Другої світової війни полковника у відставці привітали родичі, знайомі та керівники місцевої влади.

Ветеран одержав відзнаку райради — медаль «До столітньої ювілейної дати». Чоловік пройшов війну від її початку до кінця. У складі протитанкового артилерійського полку брав участь в обороні Смоленська і Москви. Вибравшись із оточення, приєднався до партизанського руху на Білорусі. Був важко поранений, після госпіталю знову пішов на фронт. Василь Грушецький нагороджений орденами «Червоної зірки», «Вітчизняної війни II ст.», «Богдана Хмельницького», медалями «За відвагу», «За визволення Праги», «За перемогу над Німеччиною» та іншими.

Палії на замовлення

ОДЕСЬКІ поліцейські припинили діяльність злочинного угруповання, яке на замовлення підпалювало майно (будівлі, автомобілі) підприємців та інших громадян по всій Україні. Попалися до рук правоохоронців зловмисники на підпалі приватного автомобіля, що належить мешканцеві Лиманського району. Вживаються заходи для встановлення замовників цих злочинів.

Віруси атакують

У РЕГІОНІ захворюваність на грип та ГРВІ перетнула епідеміологічний поріг. Протягом минулого тижня було госпіталізовано 558 хворих, із них — 312 дітей (56%). Найбільше хворіють у Тарутинському, Ренійському, Роздільнянському, Біляївському, Миколаївському районах.

Нове міжнародне сполучення

ПОРОМНА переправа через Дунай із Орлівки (Одеська область) до Ісакчі (Румунія) незабаром прийме перших пасажирів. На українському боці роботи вже завершені, а в Румунії вони перебувають на завершальній стадії. Як відомо, роботи з будівництва цієї переправи розпочато 2015 року. Планується, що переміщення одного легкового автомобіля коштуватиме 10 євро, а вартість пасажирського квитка становитиме один євро.

Від кабана не втечеш

ЯКЩО комусь випаде потрапити у село Вигода Біляївського району, треба бути готовим до зустрічі з диким кабаном. Останніми днями місцеві жителі не раз серед білого дня помічали цих тварин на сільських вулицях.

За словами екологів, наймовірніше, кабани прийшли з лісосмуг, яких поблизу села чимало. У цьогорічну сніжну зиму вони потерпають від нестачі кормів, тому й наважились прийти у населений пункт удень, хоча зазвичай роблять це потай уночі. Кабан, якщо він не поранений і не хворий на сказ, не буде нападати на людину. Але все-таки треба уникати зустрічей із непроханими гостями. А якщо таке сталося, тікати не можна. Слід спокійно стояти і чекати, поки тварина не піде геть.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боротьба триває
Читати
Наше молоко популярне
Читати
Відкривають кордони
Читати
Подорожувати зі своїм
Читати
Шийте гамани
Читати
«Попередники» напрацювали
Читати
Скільки коштує наш газ
Читати
Чекають заробітчан
Читати
I у Литві влаштовуються
Читати
В лоно новоствореної церкви
Читати
Знову смерть у горах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове