Архів
П’ятниця,
4 січня 2019 року

№ 1 (19648)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень
  • За рубежем
Хвилі протестів

ФРАНЦІЄЮ прокотилась сьома хвиля маніфестацій «жовтих жилетів».

Докладніше...
Стратегічна ротація

НІМЕЧЧИНА очолила сили передового реагування НАТО.

Докладніше...
Південноамериканський Трамп

БРАЗИЛІЯ. Склав присягу новий президент Жаїр Болсонару.

Докладніше...
Прощавай, 500 євро

У ЄВРОПІ відмовляються від банкнот 500 євро.

Докладніше...
Виклик світовій спільноті

ІЗРАЇЛЬ і США офіційно покинули ЮНЕСКО.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Слово до читачів

Шановні співвітчизники!

 

Від імені Партії захисників Вітчизни вітаю вас з Новим роком.

Нехай він принесе нові радощі, зробить так, щоб жоден український солдат не був убитий, щоб було порозуміння між усіма на заході, сході, півдні й півночі нашої країни. Нехай 2019-й подарує мудрість нашому сусіду — Російській Федерації, особливо її керманичам. Нехай він нарешті подарує мудрість і нашим керманичам, які в переддень Нового року ухвалили бюджет, вижити з яким можливо лише нетривалий проміжок часу.

Хотів би побажати, щоб усі ваші рідні, близькі були поруч, щоб ви любили і вас любили, щоб цей рік став переломним для України і щасливим для кожного з вас. Бажаю матеріального благополуччя, взаєморозуміння.

Україні треба відроджуватись. Ми стародавня цивілізація, прадавня нація, прадавня країна. Ми заслуговуємо на все найкраще. Переконаний, що у недалекому майбутньому так і буде.

Ми сильний, талановитий і працьовитий народ, який, об’єднавшись навколо єдиних національних і суспільних цінностей, побудує могутню та процвітаючу Україну.

Щиро вірю, що в новому році збройна агресія РФ проти України припиниться, ми залишимось незалежною, суверенною, демократичною, цілісною державою у тому складі, в якому здобули свою незалежність.

Я хочу побажати, щоб це був рік перемог України як сучасної демократичної та європейської держави, рік економічного відновлення, стабільності, національної згоди і єдності.

Новорічні та Різдвяні свята — це завжди нові сподівання та очікування.

Бажаю, щоб Господь був біля кожного з вас у кожну хвилину 2019 року. Божого вам благо-словення. Нехай Матір Божа оберігає від чужих негативних думок та злих замірів.

Усім міцного здоров’я, оптимізму, здійснення мрій і сподівань.

Добра, миру, щастя й злагоди на довгі літа!

З повагою голова Партії
захисників Вітчизни
Юрій КАРМАЗІН.

 

Крізь терни — до Iстини

 

ДОБРИДЕНЬ вам у хату, добрі люди!

От іще один рік, відверставши відведений йому тернистий шлях, відійшов у нашу вельми непросту Історію. Непросту, бо на теренах нашої молодої (хоча це означення умовне) Держави відбуваються і відбудуться воістину доленосні події. Про одну з таких подій у новорічному привітанні нагадав Президент України Петро Порошенко: «Днями разом із благою вістю про народження Спасителя Україна отримає довгоочікуваний Томос — грамоту від Вселенського Патріархату. Вона документально засвідчить нашу духовну незалежність.

Ми стали далі від Москви і ближче до Європи. Це — чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п’яти років. Ми йдемо своїм шляхом. Ані обіцянки манни небесної, ані зерна зневіри, ані зілля розбрату — ніщо не повинно розвернути нас назад».

«Сільські вісті» — одне з нечисленних українськомовних видань, на сторінках якого неупереджено і без прикрас розповідається про складні процеси нашого державотворення.

Наша газета — чи не єдина у нинішній час українська газета, яка, ідучи за традиціями, започаткованими і усталеними її багаторічним головним редактором Героєм України Іваном Васильовичем Сподаренком, друкує листи наших численних читачів.

І яка ще, скажіть, газета новітнього часу дорожить так повідомленнями з місць, як «Сільські вісті»? Звісно, не всі листи потрапляють на сторінки газети, бо це просто неможливо. Але для нас численні і, як мовиться, гарячі сигнали з сіл і містечок — той орієнтир, та віха, яка визначає і газетну політику. Бо хто ж, як не народ, скаже як зав’яже?..

Повертатися народному Слову в народ з року в рік усе важче. Бурхливий розвій нових модерних технологій «переквартирував» чимало друкованих видань в Інтернет. Допомогла цьому і державна «підтримка» друкованих видань, та й економічна (теж, до речі, державна!) політика «Укрпошти», в яку довелось особисто втручатися навіть Президентові…

Незадовго до Нового року у Національній спілці журналістів була порушена ще одна серйозна проблема: подорожчання не стільки вартості паперу, скільки його доставки з-за кордону (Україна за роки своєї незалежності так і не спромоглася налагодити його вітчизняне виробництво).

«Варто очікувати дальшого подорожчання газетного паперу на українському ринку, — дав невтішний прогноз директор ТОВ «Українська Універсальна Гільдія» Олександр Ляшенко. — Наприклад, рік тому вартість доставки 20-тонної машини паперу з Росії до Києва була 20 тис. грн, потім ціна зросла до 26 тис., а тепер вона становить понад 35 тис. грн. І це ще не кінець, перевізники почали оприлюднювати ще вищі ціни — до 40 тис. Одна з головних причин подорожчання газетного паперу — зменшення обсягів його виробництва в усьому світі. За рік показники знизилися на 2,5 млн тонн».

Утім, навіть у такій важкій ситуації воістину народні «Сільські вісті», яким у 2020-му виповнюється сто років, прийшли до Вас, нашого найбільш вдячного в Україні читача. І прийшли не поштучно, а масовим накладом, що свідчить про те, що простим людям потрібні не казки з телеекранів, щедро проплачені Рабіновичем і КО, не швидкоростучі й токсичні інтернетні побрехеньки, а Слово правди, Слово істини, Слово захисту і надії.

Слово, що гуртує нас, українців, як працелюбну, духовно і фізично незнищенну націю, націю ратаїв і ратоборців.

На цьому стояли і будемо стояти!

Сільськовістяни.

 

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Посилки — по-новому
Читати
Їздили святкувати
Читати
Одержали допомогу
Читати
З пільгами не економлять...
Читати
Відпочинок у зоні
Читати
Кір убиває
Читати
Погода погіршується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове