Архів
П’ятниця,
21 грудня 2018 року

№ 98 (19645)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Міграційний пакт ООН

ООН. Генеральна асамблея ухвалила Пакт щодо біженців.

Докладніше...
Проблемне розлучення

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Лондон мобілізує 3,5 тисячі солдатів у разі виникнення заворушень у процесі виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Кажуть, що перемогли терористів

США готуються до виведення військ із Сирії.

Докладніше...
Протестують педагоги

ПОЛЬЩА. Працівники освіти розпочали загальнонаціональну акцію протесту.

Докладніше...
Мілітаризаційні амбіції

КОСОВО розпочало процес створення власної армії, Белград і НАТО проти.

Докладніше...
Таке ось перемир’я

ЄМЕН. У Ходейді прогриміли вибухи першого ж дня після встановлення перемир’я.

Докладніше...
«Сині жилети» теж невдоволені

ФРАНЦІЯ. Після протестів «жовтих жилетів» поліція «вибила» підвищення зарплати.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Футбол

Придивляються до суперників

Микола МОТОРНИЙ.

На Європейському континенті завершилися групові етапи двох популярних клубних турнірів — Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Після зимового міжсезоння розпочнеться раунд плей-оф. Далі боротьбу за почесні трофеї продовжуватимуть тільки переможці двораундових очних поєдинків.

СЕРЕД учасників одного з престижних клубних змагань Ліги Європи — два представники України: київське «Динамо», яке з першого місця у своїй групі кваліфікувалося до 1/16 фіналу, і донецький «Шахтар», який вибув з Ліги чемпіонів, фінішувавши третім у своїй групі.

Жеребкування відбулося у штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (Ньйон, Швейцарія). Результати жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи: «Олімпіакос» (Пірей, Греція) — «Динамо» (Київ, Україна), «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Айнтрахт» (Франкфурт, Німеччина), «Вікторія» (Пльзень, Чехія) — «Динамо» (Загреб, Хорватія), «Брюгге» (Бельгія) — «Зальцбург» (Відень, Австрія), «Рапід» (Відень, Австрія) — «Інтер» (Мілан, Італія), «Славія» (Прага, Чехія) — «Генк» (Бельгія), «Краснодар» (Росія) — «Баєр» (Леверкузен, Німеччина), «Цюріх» (Швейцарія) — «Наполі» (Неаполь, Італія), «Мальме» (Швеція) — «Челсі» (Лондон, Англія), «Селтік» (Глазго, Шотландія) — «Валенсія» (Іспанія), «Ренн» (Франція) — «Бетіс» (Севілья, Іспанія), «Лаціо» (Рим, Італія) — «Севілья» (Іспанія), «Фенербахче» (Стамбул, Туреччина) — «Зеніт» (Санкт-Петербург, Росія), «Спортинг» (Лісабон, Португалія) — «Вільярреал» (Іспанія), БАТЕ (Борисов, Білорусь) — «Арсенал» (Лондон, Англія), «Галатасарай» (Стамбул, Туреччина) — «Бенфіка» (Лісабон, Португалія).

Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич прокоментував результати жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи: «Ми вже переглянули матч за участю «Олімпіка», який грав з «Аяксом». Тож знаємо, куди летимо, де будемо жити, на якому стадіоні гратимемо. Найголовніше — відпочити і добре підготуватися, зібрати інформацію. Нинішній «Олімпіакос» не в кращому стані, але це команда з ім’ям, з історією».

Перший поєдинок киян з піренейцями відбудеться 14 лютого у Греції, матч-відповідь — 21 лютого в Києві. Поєдинок у Греції може пройти без глядачів, оскільки Дисциплінарний комітет УЄФА розпочав справу проти «Олімпіакоса» за поведінку вболівальників під час гри з «Міланом» на груповому етапі в Лізі Європи. В УЄФА повідомили, що після перемоги над італійським клубом в заключному матчі групового етапу Ліги Європи, який дозволив грекам забезпечити собі місце в плей-оф турніру, вболівальники «Олімпіакоса» вибігли на футбольне поле. Це стало однією з причин для Дисциплінарного комітету УЄФА завести справу проти грецького клубу, розгляд якої призначено на 10 січня 2019 року. Крім появи фанатів на полі, «Олімпіакосу» інкримінують ще два порушення — блокування виходів зі стадіону та використання піротехніки.

Наставник донеччан Паулу Фонсека вважає представника німецької Бундесліги сильним суперником. За його словами, з «Айнтрахтом» буде важке протистояння, як і з будь-яким колективом з Німеччини. Майбутній суперник переміг у шести поєдинках своєї групи. Особливо варто відзначити, що вони здолали «Марсель» з рахунком 4:0, а також «Лаціо» — 4:1. Тому готуємося до гострого протистояння.

Фінальний матч Ліги Європи 29 травня відбудеться в Баку.

* * *

Визначилися пари 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: «Шальке-04» (Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія), «Атлетико» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія), «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Парі Сен-Жермен» (Франція), «Тоттенгем» (Англія) — «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина), «Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія), «Рома» (Італія) — «Порту» (Португалія), «Аякс» (Голландія) — «Реал» (Іспанія), «Ліверпуль» (Англія) — «Баварія» (Німеччина). Перші матчі пройдуть 12/13 та 19/20 лютого, повторні поєдинки — 5/6 та 12/13 березня.

* * *

Суперником київського «Динамо» в плей-оф юнацької Ліги чемпіонів став італійський «Ювентус». Єдиний матч на цій стадії зіграють в Києві 19 або 20 лютого 2019 року. «Динамо» пробилося до плей-оф через «шлях чемпіонів» країн. Кияни в попередньому раунді пройшли «Андерлехт» (1:1, 2:1). «Ювентус» дійшов до стикового матчу через груповий турнір Ліги чемпіонів. Клуб з Турина посів друге місце у своїй групі, поступившись першістю «Манчестер Юнайтед».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Оприлюднено умови
Читати
Тепер дві
Читати
Продовжено «заморозку»
Читати
Перепланування — на власний розсуд
Читати
Кір убиває
Читати
«Подвійна» пенсія скасовується
Читати
До червня доставлятимуть
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове