Архів
П’ятниця,
21 грудня 2018 року

№ 98 (19645)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Міграційний пакт ООН

ООН. Генеральна асамблея ухвалила Пакт щодо біженців.

Докладніше...
Проблемне розлучення

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Лондон мобілізує 3,5 тисячі солдатів у разі виникнення заворушень у процесі виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Кажуть, що перемогли терористів

США готуються до виведення військ із Сирії.

Докладніше...
Протестують педагоги

ПОЛЬЩА. Працівники освіти розпочали загальнонаціональну акцію протесту.

Докладніше...
Мілітаризаційні амбіції

КОСОВО розпочало процес створення власної армії, Белград і НАТО проти.

Докладніше...
Таке ось перемир’я

ЄМЕН. У Ходейді прогриміли вибухи першого ж дня після встановлення перемир’я.

Докладніше...
«Сині жилети» теж невдоволені

ФРАНЦІЯ. Після протестів «жовтих жилетів» поліція «вибила» підвищення зарплати.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Хай запанує мир

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 18 грудня, в Мінську завершила останнє цього року засідання Тристороння контактна група (ТКГ). «У робочій підгрупі з питань безпеки учасники продовжили розгляд додаткових заходів щодо забезпечення режиму припинення вогню і підготовки до перемир’я у зв’язку з новорічними та різдвяними святами», — підсумував спецпредставник ОБСЄ у ТКГ Мартін Сайдік. Аби остаточно погодити модальності перемир’я, на 27 грудня заплановане позачергове засідання робочої підгрупи ТКГ з безпеки, яке пройде в форматі відеоконференції. Наступний раунд переговорів у Мінську відбудеться 16 січня.

Оцінюючи рік, що завершується, М. Сайдік зазначив, що від його початку до 17 грудня кількість жертв цивільного населення вбитими скоротилася вдвічі порівняно з 2017-м, а пораненими — на 52% і досягла найнижчого рівня від початку конфлікту. Разом із тим, за його словами, залишаються і тривожні тенденції: «За даними неурядових організацій, близько 7 тисяч квадратних кілометрів на Сході України заміновано і забруднено мінами та іншими вибуховими пристроями. Виходить, що це одна з найбільш замінованих територій у світі».

Втім, життю та здоров’ю людей на Донбасі загрожують не лише приховані в землі й розкидані по ній міни. Тільки на підконтрольній Україні території області під загрозою артилерійських обстрілів перебувають десятки тисяч чоловік. Про це повідомив заступник керівника Луганської облВЦА Юрій Клименко: «Головнокомандувач ЗСУ не виключає можливості повномасштабної агресії з боку Російської Федерації. У разі загострення військово-політичної обстановки під обстрілами можуть опинитися 83 населені пункти Луганської області, де проживає понад 130 тисяч осіб». За його словами, усі аспекти евакуації населення у разі необхідності були обговорені на засіданні евакуаційної комісії.

А от бійців Об’єднаних сил у разі загострення ситуації ніхто евакуйовувати, зрозуміло, не буде. Тож дуже б не хотілося, щоб до загиблих жертв війни додалися нові. Хай краще буде перемир’я, а ще краще — запанує мир.

До відома: від початку російської агресії загинуло близько 10 тисяч українців, серед них — 2914 солдатів і офіцерів. Про це днями заявив Петро Порошенко під час зустрічі з викладачами і студентським активом міста Дніпро.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Оприлюднено умови
Читати
Тепер дві
Читати
Продовжено «заморозку»
Читати
Перепланування — на власний розсуд
Читати
Кір убиває
Читати
«Подвійна» пенсія скасовується
Читати
До червня доставлятимуть
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове