Архів
П’ятниця,
21 грудня 2018 року

№ 98 (19645)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Людина та її справа

З надією по життю

Тамара КУРОЧКІНА.

Оріхівський район

Запорізької області.

Фото автора.

Єгору Івановичу Чувільському дуже хотілось займатися власною справою і досягти плідних результатів. Тож коли в Україні почалося становлення фермерського руху, заснував у селі Мирне Оріхівського району господарство «Надія».

ТОДІ в його розпорядженні було лише 40 гектарів землі, три корови і шестеро поросят. Почав розводити овець, проте через низьку рентабельність довелося відмовитися від цієї справи. Від гусей мав тільки збитки. Затим придбав породистих телят, виростив із них високопродуктивних корів, та знову наразився на проблему: молоко занадто дешеве, його виробництво не вигідне...

Нині основним напрямом діяльності Чувільського є вирощування зернових. А після того, як дружина з донькою взяли участь у програмі «Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва» за підтримки уряду Канади й отримали грант — півтори тисячі саджанців винограду «Аркадія», став ще й виноробом-любителем. Єгор Іванович сміливо експериментує, виготовляючи смачні напої. Цього літа вино «Аркадія» завоювало два дипломи на всеукраїнській виставці винограду і виноробства. За результатами роботи 2018-го фермерське господарство «Надія» нагороджено дипломом міністерства міжнародних справ Канади — головного спонсора України у царині розвитку плодоовочівництва. А з нагоди Дня працівників сільського господарства Єгор Чувільський удостоївся від місцевої влади ще й нагороди за особистий внесок у соціально-економічний розвиток району, активну трудову, благочинну, громадську діяльність.

Чоловік має й захоплення: утримує пасіку, в його родинному дбайливо доглянутому саду ростуть черешні, абрикоси, яблука, персики, груші… Разом із дружиною Тетяною Миколаївною Єгор Іванович прищепив любов до землі також своїм дітям, які, одержавши вищу освіту й попрацювавши у різних містах, повернулися до рідного села.

У сім’ї головний, звичайно, Єгор Іванович. Нещодавно йому виповнилось 60. Енергійний і життєрадісний, він уміло керує справами, по-діловому вирішує проблеми, дбає про власну сім’ю, щоби забезпечити стабільність і достаток для рідних, займається благодійництвом. Він упевнено, з надією крокує по життю, вважаючи себе щасливою людиною.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове